عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر تهران: (قسمت دوم)

سه هزار ۲۶۸ هکتار بافت فرسوده و ۱۵ هزار هکتار بافت ناپایدار در شهر تهران/ ۴۰ درصد مردم تهران در فضای نامطمئن ساختمانی زندگی می کنند

۱۳۹۹/۰۳/۰۱ - ۱۱:۴۵:۴۵
کد خبر: ۱۰۰۳۷۳۴
سه هزار ۲۶۸ هکتار بافت فرسوده و ۱۵ هزار هکتار بافت ناپایدار در شهر تهران/ ۴۰ درصد مردم تهران در فضای نامطمئن ساختمانی زندگی می کنند
زهرا نژادبهرام با اشاره به وضعیت ساختمان‌های ناپایدار تهران، از انجام طرح‌هایی برای افزایش امنیت پایتخت برای زنان خبر داد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ زهرا نژادبهرام، عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر تهران و عضو کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر، در نشست اینستاگرامی با خبرگزاری برنا به برخی اقدامات شهرداری در خصوص بافت فرسوده، مقابله با بحران ها، پروژه های نیمه تمام و توسعه پایتخت برای حمایت از زنان اشاره کرد.

اقدامات شهرداری در حوزه بافت فرسوده

عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه طی روزهای اخیر شاهد زلزله 5 ریشتری  بودیم و این مقوله باعث شد تا بحث بافت فرسوده در اولویت قرار بگیرد، گفت: به‌طور کلی 3 هزار 268 هکتار بافت فرسوده و 15 هزار هکتار بافت ناپایدار در شهر تهران وجود دارد.

او در توضیح بافت ناپایدار شهری افزود: بافت ناپایدار به بافتی گفته می‌شود که در آن شاهد عدم استحکام باشیم. برای بافت فرسوده سه ویژگی ریزدانگی، نفوذ ناپذیری و استحکام کم در نظر گرفته شده است.

نژادبهرام تاکید کرد: در 10 سال قبل استحکام 3 هزار و 268 هکتار بافت فرسوده در شهر تهران مصوب و تسهیلات خاصی را ارائه کردند. اولین شرط در بافت ناپایدار عدم استحکام است. 15 هزار هکتار بافت بدون استحکام در تهران وجود دارد.

 15 هزار هکتار منزل مسکونی در بافت فرسوده

عضو کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران افزود: شهر تهران 600 هزار هکتار وسعت داشته که 25 درصد مردم در  15 هزار هکتار بافت فرسوده زندگی می کنند.

به گفته او نزدیک به 40 درصد ساکنان تهران در مناطق نامطمئن از بعد سازه‌ای زندگی می‌کنند.

وظیفه شهرداری در مهار سیل  و حریق

نژادبهرام با اشاره به وظایف شهرداری در بحران‌های پیش‌رو گفت: بر اساس بند 14 ماده 55 شهرداری‌ها سیل و حریق را باید شهرداری مهار کند. این قانون برای سال 1334 بود. این در حالی است که در آن دوران موضوع زلزله به این حد مورد اهمیت نبود و مسئله‌ای به عنوان کرونا را شاهد نبودیم.

به گفته او بند 4 ماده 55 شهرداری، همکاری شهرداری در خصوص بیماری‌های واگیردار با  بهداری را مطرح کرده است اما از سوی دیگر شهرداری نمی‌تواند با شرایط روز هماهنگ نباشد، چون باید به ارائه خدمات بپردازد.

وقتی شهرداری نشانه گرفته می‌شود

این عضو شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: از بعد مدیریت، عملکرد تمامی دستگاه‌ها مورد بررسی قرار نمی‌گیرد بلکه مرتب شهرداری مورد خطاب است.

نژادبهرام گفت: دولت با شعار نوسازی بافت فرسوده در دور دوم وارد شد و بحث مسکن امید را مطرح کرد اما هیچ یک از دستگاه‌ها وظایف خود را انجام نداده‌اند. دستگاه‌ها مسئولیت خود را انجام نمی‌دهند و با فرار به جلو پیش می‌روند.

او درباره مسکن امید افزود: تاکنون اقدامی در این زمینه انجام نشده است، چون مسئولین به تعهدات خود عمل نکرده است.

عضو کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه قرار بود، 500 اتوبوس به تهران بدهند اما هیچ اقدامی انجام نشده است، گفت: قرار بود وام ویژه برای شهر تهران لحاظ شود اما اتفاقی در این زمینه نیفتاده است.

40 درصد تهرانیان در بافت غیر مستحکم ساکن هستند

نژادبهرام با بیان اینکه 40 درصد مردم تهران در سازه غیر مستحکم زندگی می‌کنند، افزود: بر اساس آمار سال 95 تهران 8 و نیم میلیون نفر در شب و 12 میلیون نفر در روز جمعیت دارد. در سال‌های اخیر این نرخ بیشتر هم شده که 25 درصد مردم تهران در بافت ناپایدار زندگی می کنند.

عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: تمامی دستگاه‌ها در زمینه بافت فرسوده سکوت کرده و  شهرداری مورد آماج برای هر گونه ناهماهنگی در  سازمان‌ها قرار گرفته است.

نژادبهرام گفت: شهرداری در زمینه زلزله و نوسازی بافت فرسوده ورود کرده است. حدود 4درصد ساختمان‌های فرسوده در شهر تهران،  260 هزار قطعه و 44درصد بافت فرسوده نوسازی شده است. در این روند شاید بنا مستحکم باشد، اما بافت مستحکم نشده است.

کاهش سکونت در بافت فرسوده

او در ادامه تصریح کرد: با روی کار آمدن شورای پنجم، شهرداری تهران دراین دوره رویکرد خود را تغییر داد و به دنبال تغییر بافت برآمد. شهرداری تسهیلاتی در اختیار مردم قرار داده با این حال مردم در جنوب تهران در صورت نوسازی نیز تمایلی به سکونت ندارند. در بافت فرسوده شاهد کاهش سکونت هستیم نه افزایش.

عضو کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران افزود: ارزش سکونت را امنیت، امکان ادامه زیست شهروندان و حمل و نقل مناسب تامین می کند که در این مناطق این موارد باید در نظر گرفته شود.

به گفته او هم اکنون شهرداری 18 پروژه محله محور در سال 97، 22 پروژه محله محور در ارتباط با ارزش سکونت در سال 98 داشته که 50 درصد آن عملیاتی شده است.

بهره‌برداری از پروژه‌ها در نیمه دوم سال99

نژادبهرام با بیان اینکه اجرای هزار پروژه خرد مقیاس از دیگر اقدامات شهرداری است، گفت: شورای اسلامی شهر تهران دو هزار میلیارد تومان از بودجه شهرداری را در نظر گرفته تا سال 1400 پروژه‌های محله محور اجرا شود.

عضو کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران افزود: اقدامات اولیه نیز در شناسایی پروژه‌های خرد مقیاس صورت گرفته و امید است، بتوانیم با اقدامات انجام شده در نیمه دوم سال به بهره‌برداری از پروژه‌ها بپردازیم.

مدیریت شهری فعال در زمینه کرونا

نژادبهرام در زمینه مسئولیت‌های اجتماعی مدیریت شهری در مهار کرونا گفت: مدیریت شهری به مقوله مهار کرونا ورود کرده که جزو وظایفش نبوده و شهرداری در بحران کرونا که در قالب یک بحران جهانی  بوده به شکل جهانی ورود پیدا کرده است.

به گفته او بلافاصله بعد از شناسایی دو مورد قطعی به کرونا در قم، شهرداری تهران درخواست تشکیل جلسه ستاد بحران را داد.

عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر تهران افزود: شهرداری تهران به شکل خودجوش به ضدعفونی کردن ناوگان حمل و نقل عمومی پرداخته است. در ساختمان‌های شهرداری امکان ضدعفونی برای مراجعه کنندگان وجود داشت. فارغ از این اقدامات تسهیلاتی را هم برای شهروندان قائل شده است.

نژادبهرام تاکید کرد: شهرداری تهران بیش از حد نیاز و وظایف خود ورود پیدا کرده است. ستاد کرونا موظف به تصمیم‌گیری است. ما در این زمینه تصمیم گیرنده نیستیم. در این راستا هم همکارانم در کمیسیون حمل و نقل یک بسته کامل برای استفاده از حمل و نقل عمومی تهیه کرده‌اند.

ستاد مقابله با کرونا بودجه توسعه حمل و نقل را نداده است

او با اشاره به اینکه ستاد بحران مبلغی را برای تهیه 500 دستگاه اتوبوس در نظر گرفته است، گفت: اگر ستاد کرونا بودجه را بدهد و ما حمل  و نقل عمومی را تامین کرده باشیم به همگان اطلاع‌رسانی می‌کنیم.

حضور شهردار در هیات دولت باری بر دوش شهر تهران

نژادبهرام درباره تاثیرات رفت و آمد شهردار تهران به هیات دولت در حل و فصل مشکلات تاکید کرد: نامه مشترکی شهردار با رئیس شورای اسلامی شهر تهران نوشته و 8 هزار میلیارد کمک درخواست کردند. در حالی که تاکنون هیچ پاسخی اخذ نشده است.

عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر تهران افزود: حضور شهردار در هیات دولت بیشتر بار به دوش شهر تهران گذاشته شده است.

تنها 20 درصد کارکنان شهرداری زن هستند

نژادبهرام درباره بکارگیری مدیران زن در شهرداری تهران گفت: بخشی از این قضیه به سازمان‌های درون شهری و بخش دیگر آن هم به جمعیت و مخاطبان ما بستگی دارد.

او با اشاره به اینکه شهرداری در خصوص حضور زنان اقدامات متعدد را در دستور کار قرار داده است، افزود: شهرداری مکلف است تا پایان دوره 30 درصد مدیران را زن بگذارد تاکنون میزان مدیران زن ارشد و نیمه ارشد تقریبا 15 درصد است.

عضو شورای اسلامی شهر تهران در ادامه بیان کرد: البته میزان کارکنان زن شهرداری در مقایسه با مردان 20 درصد است. در این زمینه شهرداری تلاش‌های جدی را انجام داده و امیدواریم تا پایان دوره این رقم تغییر پیدا کند.

اعطای یک میلیون تومان برای 2 هزار و 200 زن سرپرست خانوار

نژادبهرام درباره کم و کیف خدمات رسانی به زنان سرپرست خانوار در مقوله کرونا گفت: در مقوله کرونا برای دو هزار 200 نفر از زنان سرپرست خانوار  مبالغی از سوی بنیاد مستضعفان اعطا شد و یک میلیون تومان در بین زنان توزیع شد. بازارچه‌های خودکفایی  و رسیدگی به بوستان‌های زنان برنامه‌های متنوع علاوه برای کارکردها در  دستور کار قرار گرفت.

پایتخت برای زنان امن می‌شود

عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه بحث امنیت شهر برای زنان اهمیت دارد، تصریح کرد: در ابتدای ورود به شورا مقوله فضاهای بی دفاع شهری مطرح شد. این امر در گذشته در قالب اجتماعی مطرح شد.

او افزود: اداره کل بانوان با کمک مرکز مطالعات شهرداری تهران منطقه 10 به شکل پایلوت به بررسی نقاط و فضاهای بی‌دفاع شهری پرداخت و آن مناطق شناسایی شد. بناست تا شهردار منطقه 10 نسبت به رفع آن، اقدامات مناسبی انجام دهد.

نژادبهرام عنوان کرد: در صورت عملیاتی کردن این امر در منطقه 10 این اقدام را در سایر مناطق نشر می‌دهیم تا اتصال  زنان به شهر برقرار شود.

عضو کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران گفت: دومین مقوله بحث مناسب سازی است. تقریبا در بودجه امسال 900 میلیارد برای مناسب سازی در نظر گرفته شده است.

او در پایان تصریح کرد: مناسب سازی فقط شامل معلولان نمی‌شود، بلکه برای کودکان، زنان  و مردان و زنان باردار در این زمینه اهمیت دارند و  توجه به مناسب‌سازی نوید بخش ارتباطات زنان به شهر بدون فاصله است.

انتهای پیام: 3/5

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز