طب ایرانی طب مکمل و در کنار طب مدرن

۱۳۹۹/۰۷/۰۹ - ۱۳:۵۷:۰۱
کد خبر: ۱۰۶۶۶۳۴
طب ایرانی  طب مکمل و در کنار طب مدرن
معاون وزیر بهداشت بر رویکرد غیر تقابلی طب سنتی ایران با طب مدرن و بهره‌گیری از این مکتب درمانی در کنار طب مدرن و به‌عنوان طب مکمل در ایران، تاکید کرد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ به نقل از وبدا، به‌منظور تبادل نظر با روسای انجمن‌های علمی پزشکی کشور درخصوص اقدامات گذشته و پیش رو در حوزه طب سنتی از طریق ویدیوکنفرانس و ارتباط مستقیم با بالاترین مقام طب سنتی و مکمل دفتر سازمان جهانی بهداشت در سالن کنفرانس دفتر وزارتی برگزار شد، «علیرضا رئیسی»، معاون بهداشت وزارت بهداشت، طب ایرانی را به لحاظ ارتباط با نظام ارائه خدمت و سلامت کشور، موضوعی مهم دانست و با اشاره به تاریخچه دیرینه و موفق این مکتب درمانی در سطح دنیا، گفت: در راس همه، ابن سینا یکی از بنیانگذاران این طب در کشور ما بوده و همواره به نظام ارائه خدمتی که در آن زمان به دنیا معرفی کرده است، افتخار کرده‌ایم.

او با بیان اینکه رویکرد طب سنتی در ایران، به‌هیچ‌وجه رویکرد تقابلی با طب مدرن نیست و به‌عنوان طب مکمل و در کنار طب مدرن باید به‌کار گرفته شود، تاکید کرد: در نظام مراقبت‌های بهداشتی اولیه و شبکه بهداشت و درمان کشور، به آن چیزی که موجب ارتقای سلامتی مردم می‌شود، اجازه ورود داده و آن چیزی را که خطری برای سلامت مردم باشد، قطعا حذف خواهیم کرد.

در حوزه بهداشت، بر اصلاح سبک زندگی تاکید داریم

معاون بهداشت وزارت بهداشت با تاکید بر تمرکز روی تغییر سبک زندگی در حوزه بهداشت، افزود: خود علم و به‌ویژه علوم تجربی، در طول سالیان و قرن‌های مختلف به ما آموخته‌اند که به تمام علوم و آنچه که می‌تواند به سلامت بشر کمک کند، احترام بگذاریم.

او با اشاره به وجود نظام شبکه بهداشتی گسترده و قوی، با دیرینه‌ای بیش از چهل سال در ایران که تمام روستاها، حاشیه شهرها، شهرهای با جمعیت زیر بیست‌هزار نفر و تمام کلان‌شهرها را هم‌اکنون در سراسر کشور، تحت پوشش خود دارد، گفت: بیماری کرونا و بیماری‌های غیر واگیر دو آموزه بسیار بزرگ داشته و به ما آموخته‌اند که همواره نیاز داریم سبک زندگی خود را هم ارتقا دهیم و هم انعطاف‌پذیر باشیم.

جامعه علمی باید برای مدیریت درست تقاضای مردمی در حوزه طب سنتی بکوشد

رئیسی با تاکید بر هدف پرداختن به طب سنتی حتما با مستندات موجود، نخستین نگاه ما به بحث طب ایرانی و سنتی، فراهم‌ساختن زمینه مداخله آن در نظام شبکه در بحث سبک زندگی است و قطعا در شبکه بدون شواهد و مبانی علمی اجازه نخواهیم داد خرافه‌ها و بحث‌های در جریان امروز و انواع کلاهبرداری‌های موجود در این حوزه، در پزشکی مدرن ما رخنه کند.

او بر اعتقاد وزارت بهداشت برای در اولویت قراردادن پاسخ به نیازهای اصلی مردم تاکید کرد و گفت: غفلت کردن از ارائه پاسخ درست به سوالات مردم در حوزه طب سنتی، می‌تواند آنها را به‌دلیل عدم آگاهی از این حوزه، به بیراهه کشانده و سبب سوء استفاده سودجویان از مردم در این زمینه شود و حتما جامعه علمی باید پاسخ مستند و مستدلی برای هدایت و مدیریت این تقاضا در جامعه داشته باشد.

دانشجویان حوزه طب سنتی، از میان فارغ‌التحصیلان پزشکی مدرن جذب می‌شوند

رئیسی به آغاز اقدامات مرتبط با ادغام طب ایرانی در شبکه بهداشتی و درمانی کشور از چند سال قبل اشاره کرد و افزود: در این مدت ارزیابی و نظارت بر نحوه اجرای برنامه را در دستور کار داشته و با جمع‌آوری شواهد مرتبط با این اقدام، به این نتیجه رسیدیم که می‌توانیم تلفیقی از آموزه‌های طب ایرانی را در نظام مراقبت‌های اولیه بهداشتی کشور، داشته باشیم.

او با اشاره به نحوه آموزش دانشجویان حوزه طب سنتی در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، گفت: جذب دانشجویان این حوزه در دانشکده‌ها، از میان فارغ‌التحصیلان حوزه پزشکی مدرن ما انجام می‌گیرد و پزشکان عمومی با تحصیل در مقطع دکترای تخصصی طب سنتی و داروسازان عمومی با تحصیل در مقطع دکترای تخصصی داروسازی طب سنتی، به فعالیت در این حوزه می‌پردازند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت، ابراز امیدواری کرد: تعامل با سازمان جهانی بهداشت و تبادل نظر با کشورهای عضو این سازمان که به ادغام طب سنتی در نظام سلامت خود پرداخته‌اند، بتواند راهنمایی برای ادامه بهره‌گیری از همه آن چیزی که سبب‌ساز سلامتی مردم است و اجرای بهتر طرح ادغام خدمات طب ایرانی در شبکه بهداشت و درمان سراسر کشور باشد.

نظر شما