رییس سازمان غذا و دارو تشریح کرد؛

آیا تزریق واکسن آنفلوانزا در زمان شیوع بیماری اثر دارد؟

۱۳۹۸/۰۹/۱۳ - ۰۹:۴۶:۳۴
کد خبر: ۹۳۱۸۷۶
آیا تزریق واکسن آنفلوانزا در زمان شیوع بیماری اثر دارد؟
رییس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه تزریق واکسن آنفلوانزا در فصل شیوع و اپیدمی بیماری کارایی ندارد، افزود:‌ هجوم افراد عادی برای تزریق واکسن آنفلوانزا قابل پذیرش نیست زیرا این موضوع دسترسی افراد پرخطر را محدود می‌کند.

به گزارش گروه خبر خبرگزاری برنا، کیانوش جهانپور با بیان اینکه اعلام آمارها در خصوص مبتلایان به آنفلوانزا به صورت هفتگی و پس از تجمیع صرفا از سوی معاونت بهداشتی وزارت بهداشت ابتدای هر هفته اعلام می‌شود، افزود: اکنون با تقاضای کاذب و حتی القایی در دریافت واکسن آنفلوانزا و داروی اسلتامیویر مواجه هستیم در صورتی که این نوع واکسن در فصل استاندارد خود تزریق می‌شد و امسال ۵۵ درصد بیش از سال گذشته تلقیح واکسن در زمان استاندارد خود انجام شده است.

وی با تاکید بر اینکه تزریق واکسن آنفلوانزا در فصل شیوع و اپیدمی بیماری قاعدتاً کارایی ندارد و حداقل دو هفته زمان برای ایجاد مصونیت نسبی لازم است، تصریح کرد: در هیچ کجای دنیا برای همه افراد واکسن آنفلوانزا تزریق نمی‌شود در ایران نیز فقط افراد پر خطر یا در معرض خطر باید دریافت کننده این نوع واکسن باشند.

رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین در خصوص اثرگذاری واکسن آنفلوانزا گفت: تا دو هفته بعد از تزریق واکسن مصونیتی برای فرد نداشته و به افراد کمکی نمی‌کند بلکه دو ماه پس از تزریق این نوع واکسن می‌توانیم پیک اثر آن را شاهد باشیم.

جهانپور با تاکید بر اینکه زمانی که نگرانی ایجاد می‌شود همه به سمت واکسن زدن حرکت می‌کنند، افزود: در ماه‌های گذشته واکسن وجود داشت و افراد دریافت کردند تعداد دیگری هم که وجود دارد برای گروه‌های پرخطر استفاده خواهد شد.

وی با بیان اینکه بر این اساس توزیع واکسن آنفلوانزا و داروی اسلتامیویر کنترل شده خواهد بود، تصریح کرد: اگر نیاز باشد مجددا واردات این نوع واکسن رخ خواهد داد.

سخنگوی سازمان غذا و دارو با تاکید بر اینکه تزریق واکسن برای افرادی که ضرورت تزریق آن وجود داشته باشد، رخ می‌دهد، گفت: هجوم افراد عادی برای تزریق واکسن آنفلوانزا قابل پذیرش نیست زیرا این موضوع دسترسی افراد پرخطر را محدود می‌کند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا آنفلوانزای شیوع پیدا کرده ربطی به شکار پرندگان در سواحل شمالی کشور یا مصرف طیور دارد یا خیر، گفت: این ویروس ربطی پرندگان ندارد.

رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت با اشاره به آمار رو به افزایش افراد مبتلا به آنفلوانزا در کشور گفت: طبق آمارها تا شنبه هفته جاری ۵۶ نفر جان خود را در اثر آنفلوانزا از دست داده اند که  این آمار اکنون بیشتر شده است.

وی با تاکید بر اینکه آلودگی هوا و همچنین سکون هوا می‌تواند شیوع ویروس آنفلوانزا را در بین مردم بیشتر کند، افزود: کاهش جابه جایی هوا می‌تواند ریسک ابتلا به آنفلوانزا را افزایش دهد البته که آلودگی هوا نیز می‌تواند علایم و عوارض را در بیماران مبتلا تشدید کند.

ریییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت در پاسخ به این سوال که آیا نظارتی بر عملکرد داروخانه‌ها از حیث جلوگیری از احتکار واکسن یا دارو وجود دارد، گفت: نظارت‌های مستمر وجود دارد البته که ممکن است داروخانه‌ای هم تخلف کند، در چند روز اخیر با تقاضای کاذب مواجه هستیم که این ممکن است داروخانه یا برخی افراد را در زنجیزه توزیع دارو به سمت سواستفاده سوق دهد.

وی تاکید کرد: آنفلوآنزا واکسن ایجاد کننده مصونیت کامل و درمان دارویی قطعی ندارد، اغلب افراد مبتلا نیز نیازی به دریافت داروی اسلتامیویر ندارند از این رو توزیع هر دو کنترل شده خواهد بود و تا امروز بیش از 2 میلیون و 300 هزار قرص اسلتامیویر از طریق شبکه های بهداشت و داروخانه های منتخب دولتی در دسترس قرار گرفته و ظرف هفته آینده نیز مجددا یک میلیون عدد در زنجیره توزیع وارد خواهد شد که تا زمان فروکش اپیدمی کفایت خواهد کرد.

نظر شما