ضرورت تجویز قطره ویتامین A و D برای کودکان

۱۳۹۸/۱۰/۰۹ - ۱۰:۴۵:۱۵
کد خبر: ۹۴۳۱۵۱
ضرورت تجویز قطره ویتامین A و D برای کودکان
تجویز قطره ویتامین A و D به نوزادان از ۱۵ روزگی بدو تولد تا دو سالگی ضروری است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ مدیر موسسه سلامت عمومی و تغذیه کشور، با بیان این مطلب افزود: همچنین این روزها که چاقی مساله روز است و از اثر چربی‌های اشباع شده بر بیماری‌های قلبی صحبت می‌شود، ممکن است عده‌ای مصرف روغن را بیش از حد کاهش دهند، اما توجه به تغذیه نوزادان و کودکان و مصرف این چربی ها برای آنان که مراحل رشد را می‌گذرانند، ضروری است.

ربابه شیخ الاسلام اظهار داشت: در یک تغذیه مناسب و متعادل، می‌توانیم ۳۰ درصد از کل نیاز انرژی خود را از چربی‌ها دریافت کنیم و نوزادان حتی تا ۶۰ درصد انرژی خود را می‌توانند از چربی‌ بگیرند، چون در این سنین سلول‌های مغزی در حال رشد هستند و غلاف تمام رشته‌ای عصبی نیاز به چربی دارد.

مدیر موسسه تغذیه و سلامت عمومی کشور با بیان اینکه شیر مادر چربی مورد نیاز نوزاد را تا 6 ماهگی به طور کامل تامین می‌کند، ادامه داد: توصیه‌های مهم در تغذیه نوزاد استفاده از شیر مادر از بدو تولد و تغذیه انحصاری وی تا 6 ماهگی است، یعنی تا 6 ماه کودک به هیچ غذای دیگری احتیاج ندارد حتی آب احتیاج ندارد و کلیه نیاز خود را می‌تواند از شیر مادر به‌دست آورد، البته نوع چربی‌های موجود در شیر مادر به نوع تغذیه مادر بستگی دارد و اگر مادر در نوع چربی که مصرف می‌کند نکات لازم را رعایت و کمتر از چربی‌های اشباع شده استفاده کند و روغن‌های جامد را کنار بگذارد، فرمول شیر او متناسب‌تر می‌شود.

شیخ الاسلام افزود: کودک بعد از ۶ ماهگی غذای کمکی از جمله شیر دریافت می‌کند اما شیر به تنهایی برای تغذیه کافی نیست ولی باز توصیه مهم این است که تا یک سالگی در هر وعده غذایی اول مادر به او شیر بدهد و بعد غذای کمکی، چون غذای کمکی هر چه باشد نمی‌تواند بهتر از شیر مادر باشد.  

به گفته وی، کودک بعد از یک سالگی بیشتر غذا می‌خورد و تا پایان ۲ سالگی هم از شیر مادر تغذیه می‌شود اما نگاه به غذای کودکی که به شدت در حال رشد است اهمیت ویژه دارد، علاوه بر رشد سریع، جنب‌وجوش بچه‌ها و تحرک زیادی که دارند نیاز آنها را به مواد دارای انرژی زیادتر می‌کند، برای همین اگر کودک وزن مناسب قد خود را ندارد نباید هیچ‌گونه محدودیتی در مورد مصرف غذا و چربی داشته باشد.

شیخ الاسلام کارت پایش رشد را ابزار مناسبی دانست که پزشک و مادر کودک را به آسانی از چگونگی تغذیه کودک آگاه می‌کند زیرا به گفته وی دوران کودکی دوران بسیار مهمی است و ۶۰ درصد رشد مغزی کودک تا ۶ سالگی صورت می‌گیرد.

وی تاکید کرد: روش تغذیه کودک و نوع غذاهایی که برای او انتخاب می‌کنیم نیز از اهمیت ویژه برخوردار است چون ذائقه او در همین دوران شکل می‌گیرد، اگر کودک بر اساس کارت پایش رشد چاق است باید بدانیم که بازی‌های کودکانه او را به جای نشستن پای تلویزیون و کارتون دیدن به بازی‌هایی پرتحرک تغییر دهیم.

شیخ الاسلام افزود: تنوع و تعادل در تغذیه کودکان فراموش نشود و باید ذائقه آنها از ابتدا با انواع سبزی‌ها، سیفی‌ها و میوه‌ها آشنا شود، مصرف سبزی و میوه تازه، ریزمغذی‌های مهمی را به بدن کودک می‌رساند و سیستم ایمنی او را تقویت می‌کند.

نظر شما