شناسایی زودهنگام سلول‌های سرطانی شناور در خون با تراشه‌ای جدید

۱۳۹۲/۱۲/۱۴ - ۱۴:۴۵:۲۳
کد خبر: ۱۷۱۶۹۶
شناسایی زودهنگام سلول‌های سرطانی شناور در خون با تراشه‌ای جدید
محققان آمریکایی موفق به ساخت تراشه‌ای شدند که با استفاده از آن می‌توان سلول‌های سرطانی شناور در گردش خون را شناسایی کرد.

به گزارش سرویس اجتماعی برنا، تراشه‌ ساخت پژوهشگران دانشگاه میشیگان می‌تواند از طریق جریان خون، سلول‌های تومور شناور در گردش خون را به دام اندازد. برای ساخت این تراشه از اکسید گرافن استفاده شده‌ است. این ابزار در آینده می‌تواند در کلینیک‌ها برای شناسایی زودهنگام بیماری سرطان مورد استفاده قرار گیرد، به طوری که بدون نیاز به جراحی می‌توان وجود سرطان را در بدن شناسایی کرد.

به نوشته سایت نانو، ماکس ویچا از محققان این پروژه می‌گوید: اگر این فناوری به مرحله ظهور برسد، آنگاه ما به پیشرفتی بزرگ در بخش شناسایی و درمان سرطان دست خواهیم یافت. نتایج این پژوهش در قالب مقاله‌ای در نشریه Nature Nanotechnology به چاپ رسیده است.

این محققان می‌گویند: سلول‌های تومور در حال گردش در خون نقش مهمی را در شناسایی زودهنگام بیماری سرطان ایفا می‌کنند. این سلول‌ها را می‌توان از سیستم گردش خون جدا کرد و اثر داروهای مختلف را روی آنها تست کرد، با این کار به سرعت می‌توان تاثیر روش‌های درمانی روی بیماری را مورد ارزیابی قرار داد. همچنین از این روش می‌توان برای درک مکانیسم توسعه سلول‌های سرطانی و گسترش آن در بدن استفاده کرد.

در حال حاضر بدست آوردن این سلول‌های سرطانی تقریبا غیرممکن است، زیرا جدا کردن آنها از سلول‌های خون کار دشواری است.

بعد از یافتن سلول‌های سرطانی، مطالعه روی آنها نیز دشوار است، زیرا به یک سیستم آنالیزی بسیار دقیق نیاز است. برای ساخت ابزاری جهت رشد سلول‌های سرطانی، محققان از ساختارهای گلبرگی شکل از جنس طلا استفاده کردند که روی آن با اکسید گرافن پوشانده شده بود. سلول‌های سرطانی به راحتی روی این بازهای گلبرگی شکل طلا به دام افتاده و رشد می‌کنند.

برای تست این تراشه، محققان سه تا پنج سلول سرطانی را داخل یک میلی‌لیتر، حاوی 5 تا 10 میلیارد سلول خونی وارد کردند. نتایج نشان داد که این تراشه موفق شد که تمام این سلول‌های سرطانی را به دام اندازد. در 10 بار تست، شانس موفقیت این دستگاه 73 درصد بود.

نظر شما