قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی اعلام کرد :

اجرای تنظیم بازار به شیوه منطقه ای از اوایل اسفند

۱۳۹۹/۱۱/۲۸ - ۱۸:۵۰:۰۹
کد خبر: ۱۱۳۸۴۱۵
اجرای تنظیم بازار به شیوه منطقه ای از اوایل اسفند
قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی اعلام کرد : با تنظیم بازار به شیوه منطقه ای که از اوایل اسفندشروع می شود، عیدآرامی را سپری خواهیم کرد و دیگر مردم با کمبود و گرانی کالا در روزهای پایانی سال و حتی سال آینده رو به رو نخواهند شد.

به گزراش برنا به نقل از وزارت صمت «محمدصادق مفتح» این اطمینان را به مردم داد و تأکیدکرد: «مردم نگران نوسان قیمت نباشند، چرا که سعی ما این است که بر زنجیره تأمین کالا نظارت داشته باشیم .» زمانی که به روزهای پایانی سال نزدیک می شویم و خریدهای مردمی نسبت به ماه های گذشته بیشتر می شود، این سؤال وجود دارد که آیا دولت می تواند بخوبی و بموقع کالاهای مورد نیاز را تأمین کند؟ حال در مقطع فعلی که اخبار متعددی از کمبودبرخی از کالاها همچون روغن در بازار شنیده می شود نگرانی های مردم دو چندان شده است، حتی این امر سبب شده که برخی ها به سمت احتکار خانگی بروند.

فعالان بازار می گویند کالا در بازار وجوددارد و تنها مشکل، نوسان قیمت ها است، اما گزارش های مردمی حاکی از آن است که در برخی از استان ها پیدا کردن اقلامی همچون روغن، مرغ با قیمت دولتی و... بسیار سخت شده است و حتی برای خریدهمین کالاها مجبورند در صف های طولانی بایستند.

شب عید آرامی خواهیم داشت

قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی که سال ها در حوزه بازرگانی کشور فعالیت کرده ، تصویر روشنی از اسفندماه و عید 1400 دارد، او به «ایران» می گوید: «با هماهنگی های بسیار خوبی که با اصناف، تولیدکنندگان و واردکنندگان در زمینه میوه و تره بار و بخصوص نارنگی، سیب، پرتقال و اخیرا موز صورت گرفته است از نظر تأمین میوه در شب عیدنگرانی وجود ندارد و حتی بیش از حد نیاز، عرضه میوه خواهیم داشت.»

وی ادامه داد: «در جلسه ستاد تنظیم بازار که به صورت هفتگی برگزار می شود، در مورد سایر کالاهای اساسی همچون گوشت، مرغ، تخم مرغ و لبنیات هماهنگی های خوبی بین وزارتخانه های صمت، جهادکشاورزی، تولیدکنندگان و شبکه توزیع انجام شده است تا مردم بدون مشکل بتوانند کالاهای مورد نیاز را تهیه کنند؛ از اینرو امیدوار هستم که قیمت کالاهای اساسی در بازار نوسان پیدا نکند و شب عیدآرامی داشته باشیم .

مفتح ادامه داد: در حال حاضر تشکل ها و کارخانه ها با هماهنگی وزارتخانه های صمت و جهادکشاورزی برای بازار شب عیدبرنامه ریزی های لازم را انجام داده اند و در نشست های هفتگی ستاد تنظیم بازار به صورت تخصصی تمام مواردی که به معیشت مردم مربوط می شود، مورد رسیدگی قرار می گیرد؛ با توجه به فعالیت های صورت گرفته و برنامه های تعریف شده ، امیدوارم نوسان بسیار کمی در بازار داشته باشیم و نوسان قیمت کالاهای اساسی صفر شود.

نوسان قیمت کالاها، موضوعی است که طی چند وقت اخیر تمام ایرانیان بارها آن را تجربه کردند؛ قیمت هایی که هفتگی و حتی در برخی موارد روزانه تغییر می کند. این در حالی است که به گفته تولیدکنندگان وقتی قیمت مواداولیه متأثر از قیمت ارز و تورم تغییر پیدا می کندبعداز یک ماه اثر خود را بر قیمت کالاها می گذارد؛ در مقطع فعلی وقتی قیمت ارز در کشور حتی 500 تومان گران می شود، می توان تغییر قیمت را بسرعت در بخش قابل توجهی از کالاها دید.

خداحافظی با نوسان قیمت کالا

مفتح درباره اینکه نوسان قیمت کالاها بخصوص کالاهای اساسی ، مردم را گله مند کرده است و آیا این چالش ادامه دار خواهد بود، گفت: قطعا حل خواهد شد و دیگر مانند گذشته قیمت ها سیر صعودی پیدا نمی کند. برای اینکه رشد قیمت ها به حداقل برسد و مردم با نوسان قیمت رو به رو نشوند در حال تنظیم بازار به شیوه منطقه ای هستیم .

وی درباره تنظیم بازار به شیوه منطقه ای توضیح داد: برای تنظیم بازار می خواهیم کشور را به چندمنطقه تقسیم بندی کنیم که این امر براساس زنجیره ارزش در هر منطقه خواهد بود. حلقه های زنجیره ارزش در برخی استان ها وجود دارد و در برخی از استان ها همه زنجیره نیست، بدین جهت برای اینکه هماهنگی بین تولیدو توزیع در سریع ترین زمان ممکن انجام شود و تنظیم بازار در محل تولید آن کالا صورت گیرد، برنامه ریزی جدید در وزارت صمت این است که تنظیم بازار منطقه ای زیر نظر رؤسای سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ها، سازمان های جهادکشاورزی استانی و با همکاری استانداری ها دنبال شود.

داد و ستد با مناطق همجوار استانی

قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی گفت: با رویکرد جدید که تجربه آن را در دهه 70 و 80 داشته ایم و البته بسیار موفقیت آمیز بوده است، وزارت صمت قادر خواهد بود، برنامه ریزی و تنظیم بازار را دقیق تر و نزدیک تر به محیط انجام دهد، از این رو سیستم منطقه ای از اوایل اسفندماه برقرار خواهدشد.

وی افزود : باید تأکید کنم که منطقه بندی به گونه ای است که منابع تأمین، حداکثر در خود آن مناطق وجود داشته باشد، یعنی در اصل تولید و توزیع به صورت منطقه ای برنامه ریزی شود و در این راستا مازادها در مرزهای این مناطق مبادله شود، اگر منطقه ای مازاد داشته باشد می تواند با منطقه همجوار خود داد و ستدکند.

وی درباره اینکه آیا در زمینه توزیع روغن هم به صورت منطقه ای عمل خواهد شد، تصریح کرد: این امر بستگی به روغن خام دارد؛ توزیع روغن خام به صورت ملی است اما سیاست توزیع به شکل منطقه ای خواهدبود.» نکته دیگری که قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی به آن اشاره کرد، نوسان قیمت بود. به اعتقاد اصناف و فعالان بازار، طی سال های اخیر مهار گرانی و جلوگیری از هرگونه گرانفروشی همواره در مراکز توزیع کالا بوده است.

این در حالی است که اصناف اعتقاد دارند قبل از آنکه کالا به دستشان برسد قیمت ها رشدداشته است؛ از طرفی سازمان حمایت به جهت آنکه توانایی بازرسی از تمام صنوف را ندارد در صورت بروز تخلف از سوی اصناف پیگیری آن بسیار سخت است و حتی امکانپذیر نیست. لذا بازرسی های دوره ای و تعطیلی برخی از واحدهای صنفی هیچ چاره ای نداشته است و مردم همچنان شاهد گرانفروشی هستند.

تنظیم بازار در زنجیره ارزش افزوده دیده نشده است

مفتح به نکته مهمی در نوسان قیمت اشاره کرد و گفت: ریشه اصلی نوسان قیمت این است که تنظیم بازار در زنجیره ارزش افزوده دیده نشده است؛ همواره در آخرین حلقه زنجیره که شبکه توزیع است متمرکز شده ایم و تنظیم بازار را در این حلقه دنبال کرده ایم ، در حالی که این امر یک فرآیند است، ما با زنجیره ای از کارخانه ها مواجه هستیم و تولیدکنندگان در راستای هم قرار می گیرند تا محصول نهایی عرضه شود.

وی با بیان اینکه باید حلقه های زنجیره ارزش افزوده را مورد توجه قرار دهیم، تصریح کرد: زمانی می توان در کنترل قیمت ها موفق شد که کل این زنجیره را تحت نظارت داشته باشیم و فقط به حلقه آخر که فروشنده کالا است فشار وارد نکنیم و نخواهیم که تنها بر فعالیت او نظارت کنیم، با چنین کنترلی بازار آرام نمی شود، لذا تأکید می کنم که باید کل زنجیره از زمان تولیدتا عرضه رصد شود.

قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی اظهارداشت: در این مدت تلاش شده که قیمت ها در شبکه توزیع کنترل شود در حالی که باید نظارت از ابتدا تا انتها باشد، با چنین روشی می توان جلوی نوسان قیمت ها را گرفت؛ از طرفی نظارت بر حلقه های قبلی باید بیشتر شود تا مطمئن شویم که کالا از حلقه اولیه تا حلقه های بعدی با سلامت عبور می کندو این امر در مورد کالاهایی که با ارز 4200 تومانی توزیع می شود بسیار حیاتی تر است.
وی گفت: اگر سیستم نظارتی به شکلی که عنوان شد، دنبال شود قطعا نظارت ها مؤثر تر خواهدبود، لذا شیوه منطقه ای که از اسفند ماه آغاز می شود این اجازه را می دهدکه در محیط جغرافیایی کوچک تری زنجیره را نظارت کنیم.

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز