واکنش های تند به یک پیش بینی؛

فتنه ای جدید به روایت آیت‌الله علم‌الهدی

۱۳۹۷/۱۰/۱۳ - ۰۵:۱۷:۳۲
کد خبر: ۷۹۴۸۴۹
فتنه ای جدید به روایت آیت‌الله علم‌الهدی
باتوجه به نزدیک شدن به انتخابات مجلس شورای اسلامی در سال 98 و حادثه 88، بار دیگر جنجال سیاسی در کشور به پا شده و بازار رقابت‌ها و بعضا رقابت‌های انتخاباتی در کشور داغ شده است.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری برنا؛ بیش از 9 سال قبل به خاطر اختلافاتی که بر سر نتایج انتخابات ریاست جمهوری مطرح بود، شاهد تظاهرات و کنش‌ها و واکنش‌های سیاسی در کشور بودیم. رفته رفته اعتراضات به سمتی حرکت کرد که کمتر در فضای پس از انقلاب شاهد این رفتارها بودیم و موج انتقادات با نام فتنه 88 رقم خورد. هرساله در روز 9 دی‌ماه، مراسم بزرگداشت در شهرهای مختلف و با سخنرانی‌های مقامات سیاسی برگزار می‌شود.

آیت‌الله سیداحمد علم‌الهدی، امام جمعه مشهد، در جدیدترین اظهارات خود در مراسم روز شهادت امام رضا (ع) که در بارگاه منور رضوی برگزار شد، اظهار کرد: دشمن در سال ۹۷ دنبال مقدماتی است تا از آن برای فتنه سال 98 نتیجه بگیرد. بعد از 10 سال از فتنه 88 دشمن می‌خواهد وارد عرصه‌ای شود که فتنه 88 را در سال 98 تجدید کند. این فتنه از جنس فتنه ۸۸ بوده و دشمن در سال 98 همان توطئه و فتنه را می‌خواهد اجرا کند و اکنون دنبال مقدماتی برای اجرای این فتنه است.

اظهارات امام جمعه مشهد این بار هم جنجال برانگیز شد. «علی مطهری»، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، در یادداشتی در این‌باره نوشت: «نهم دی سال ۱۳۸۸، روزی بود که مردم قطع نظر از خطاهای دو طرف انتخابات ریاست جمهوری، برای حفظ اساس انقلاب و نظام جمهوری اسلامی به میدان آمدند. از این روز به عنوان ابزاری برای ایجاد تفرقه در جامعه بهره‌برداری سیاسی نکنیم.»

«محمود صادقی»، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، در نطق میان دستور جلسه علنی روز سه‌شنبه مجلس شورای اسلامی ضمن تبریک میلاد با سعادت حضرت مسیح (ع)، گفت: «برخی جناح‌های سیاسی تلاش می‌کنند با استفاده از ابزار قدرت و نظارت خود انتخابات را مهندسی کنند و کسانی که خود را از جذب آرای مردم ناکام می‌بینند، با برچسب‌هایی مانند فتنه، دیگران را متهم می‌کنند. متاسفانه هنوز بیش از یک‌سال به انتخابات ۹۸ باقی‌ مانده،  ولی از تریبون‌های سازمان صدا و سیما و نماز جمعه‌ این‌گونه نمایان می‌شود که ما شاهد یک فتنه به نام «فتنه ۹۸» هستیم. معلوم نیست در این یک سال باقی‌ مانده معنای این فتنه چیست؟ کسانی که با این القاب و برچسب‌ها کاسبی می‌کنند بدانند به منافع ملی کشور آسیب می‌زنند.»

نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی در باب تحلیل حوادث سال ۸۸ ادعاهایی را مطرح و در نهایت اسناد فتنه ۸۸ را به رئیس مجلس تحویل داد. «جواد کریمی قدوسی» پس از نطق میان دستور خود در مورد حماسه ۹ دی، اسناد فتنه ۸۸ را برای رفع شبهاتش تقدیم علی مطهری، نایب رئیس مجلس، کرد. «علی مطهری» که ریاست جلسه را بر عهده داشت، خطاب به کریمی قدوسی گفت: «البته مشکلی وجود دارد، ایشان بنده را فتنه‌گر می‌دانند. این اظهارات مطهری خنده حضار را در پی داشت.»

«حسین کنعانی‌مقدم»، فعال سیاسی اصولگرا، در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی برنا درباره «مطرح کردن فتنه 98» گفت: اینکه در آستانه 9دی آدرس غلط به افکار عمومی بدهیم به حاشیه بردن فتنه 96 و اصل موضوع است و فتنه رسانه‌ای شکل خواهد گرفت.

او در پاسخ به این سوال که شرایط کنونی چقدر حاصل از فتنه 96 است؟ گفت: در سال 96 کنترل خصوصا در بحث اقتصادی از دست دولتمردان خارج شد. اما درحال حاضر اوضاع تحت کنترل بوده البته ناملایمات و سختی‌هایی در کشور داریم اما قابل کنترل و تنظیم است. در آن موقع به نظر می‌رسید رهاسازی شکل گرفته و کسی حاضر نبود مسئولیت حوادث و اتفاقاتی که نارضایتی مردم را شکل می‌داد به عهده گیرد. اما در حال حاضر دولت قادر به تنظیم و کنترل شرایط است. 

او با بیان اینکه اتفاقات 96 باعث شد دشمن جری‌تر شود، گفت: کسانی که فتنه و اقدامات مخرب انجام می دهند، اولین اقدام‌شان چراغ سبز نشان دادن به دشمن است که آنها را تشویق به فشار و تحریم بیشتر و اقدام علیه مردم می کنند. این چیزی است که ما در فتنه‌ها می بینیم.

همچنین «فاضل میبدی»، عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم، در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی برنا در خصوص «مطرح کردن فتنه 98 از سوی آیت‌الله علم‌الهدی» گفت: ایشان اصلا حوصله مطالعه و کتاب خواندن ندارند و در خطبه‌هایشان برای اینکه حرفی را بگویند، دشمن فرضی درست می‌کنند. خود این حرف‌ها فتنه‌انگیز است. مردم فشارها را تحمل و زندگی می‌کنند؛ اگر فتنه‌ای هم بود منشا آن افرادی هستند که شاید هیچ‌وقت معرفی نشوند.

او ادامه داد: به نظر من این حرف‌ها هیچ وجهه منطقی ندارد و نباید اصلا به آن گوش کرد. در این تریبون ها به‌جای اینکه توصیه‌های اخلاقی و بحث های دقیق علمی و دینی شنیده شود بعضا سرگرم حرف‌هایی می‌شوند که جنگ و پرخاش در پی دارد.

میبدی بیان کرد: اتفاقات دی ماه 96 جریانی بود که مردم با آن همراهی نکردند، نه شعارها شعارهایی بود که مردم بپسندند و نه افراد را پسندیدند. البته ممکن بود عده‌ای دردمندانه هم در این جریان شرکت کنند اما مردم همراهی نکردند و خیلی فراگیر نشد.

وحدت، وفاق، همگرایی و همصدایی از جمله عباراتی است که در سال‌های اخیر مورد تاکید مقامات و مسئولان قرار گرفته اما تا به امروز کمتر به آن توجه شده است. برخی بر این باورند که هزینه اختلاف مسئولان از جیب مردم پرداخت می‌شود، بنابراین عقل حکم می‌کند موضوعات و مسائل در جلسات حل و فصل شود زیرا رسانه محل حل و فصل دعاوی، ابهامات و اختلافات مسئولان نیست.

متاسفانه مسئولان در سخنرانی‌ها و رسانه‌های مختلف نظرات یکدیگر را نقض می‌کنند و هر روز شاهد جنجال جدید هستیم. باتوجه به شرایط اقتصادی کشور و همچنین خروج آمریکا از برجام و دشمنی برخی کشورهای منطقه بیش از این می‌طلبد مسئولان با یکدیگر همراهی کرده و تریبون‌های سیاسی محل جنجال و ایجاد ناامنی برای مردم نشود.

در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی در سال 98 بار دیگر سبقت شخصیت‌های سیاسی از یکدیگر به راه افتاده که بهتر است بر مشکلات مردم موج سواری نشود که چیزی جز ناامیدی و دلسردی میان مردم در پی نخواهد داشت.

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز