«بازی آغاز شده» ؛ بازار آن را بشناسید

۱۳۹۹/۱۰/۲۴ - ۱۲:۰۳:۵۳
کد خبر: ۱۱۲۰۱۴۸
«بازی آغاز شده» ؛   بازار آن را بشناسید
کتاب «بازی آغاز شده» (روش‌های شناخت و تحلیل بازی‌های کامپیوتری) به قلم محمدحسن یادگاری و همت پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی منتشر شد.

به گزارش برنا، امروزه، بازی­‌های کامپیوتری نه تنها ابزاری برای گذراندن اوقات فراغت و تفریح‌اند، بلکه به یکی از صنایع بزرگ فناوری ارتباطات و اطلاعات نیز مبدل شده‌اند؛ صنعتی که در دو دهه اخیر تأثیرات شگرفی بر نظام سخت‌افزاری و نرم‌افزاری در سرتاسر جهان به جای گذاشته است و به سبب گسترش دامنه تأثیر رسانه‌های جمعی و رسانه‌های نوین، امروزه بُعد جهانی پیدا کرده و به کشور و کشورهای خاصی منحصر نیست. این بازی‌ها به منزله محبوب‌ترین و پرفروش‌ترین سرگرمی عصر ما لقب گرفته‌اند.

در ایران هم بازی‌های کامپیوتری یکی از رسانه‌های پرمصرف در میان جوانان و نوجوانان ایرانی به شمار می‌رود که به صورت جدی مورد بی‌توجهی پژوهشی در ایران قرار گرفته است. از عوامل بی‌توجهی نظام‌مند و مؤثر در این حوزه، علاوه بر تلقی نکردن بازی‌های کامپیوتری به مثابه رسانه و فرهنگ رسمی در سطح کلان، می‌توان به بی‌توجهی به گستره پخش جهانی و نبود زیرساختِ باقاعده در عرصه ملی برای تولید و مصرف بازی‌های کامپیوتری در ایران اشاره کرد. باید دانست که عمده پژوهش‌های صورت گرفته در ایران در حوزه‌های روان‌شناسی و علوم تربیتی انجام شده است که عمدتاً تأثیرات منفی بازی بر مخاطبان کودکان و نوجوانان را مورد توجه قرار داده است. در حوزه مطلعات رسانه‌ای و ارتباطی نیز، پژوهش‌ها عمدتاً با رویکردی انتقادی، در حالتی نگران و با نگاهی بدگمان به بازی‌های کامپیوتری، انجام پذیرفته است.

بازی‌های کامپیوتری یکی از استعارات دقیق زندگی معاصرند که بسیار خوب موجودیت ما را توصیف می‌کنند و شیوه کارکرد «خویشتن» بشر را در جهان معاصر بیان می‌کنند. ما می‌توانیم روی نمایش‌گرها هویت‌هایی دیگر از خود واقعی‌مان را ابراز کنیم؛ هویت‌هایی که هیچ‌گاه امکان رسیدن به آن‌ها در جهان واقع برایمان وجود ندارد.

بر این باوریم که یکی از عوامل کم‌توجهی پژوهشی و گستره نقدهای سلیقه‌ای در ایران نبودِ آشنایی و معرفی نکردن روش‌ها و روش‌شناسی‌های تحقیق درست و دقیق در حوزه بازی‌هاست. در این کتاب، با توجه به سه حوزه تشکیل دهنده یک چرخه رسانه‌ای- یعنی: 1. پیام، 2. مخاطب(بازیکن)، 3. سازمان و صنعت رسانه- روش‌شناسی تحقیق در این سه حوزه در فصل‌های مختلف معرفی خواهد شد.

در فصل اول کتاب، به بحث درباره مفاهیم کلیدی و کلیات رسانه‌ایِ بازی‌های کامپیوتری می‌پردازیم. بازی‌های کامپیوتری را زمینه‌ای برای رهایی و شکوفایی قابلیت‌های روحی، انسانی و ذهنی دریغ شده از بشر در جهان (دوران صنعتی شده و پس از آن) می‌دانیم. مقایسه این رسانه با سایر رسانه‌های تصویری (همچون سینما) یکی از موضوعات مهم در فصل اول است.

در فصل دوم، با محوریت قراردادن روش تحلیل متن بازی‌های کامپیوتری، به معرفی شیوه‌های تحلیل این حوزه خواهیم پرداخت. هدف این فصل آن است که پژوهش‌گر بداند متن بازی‌های کامپیوتری چه عناصری دارند و در مواجهه با آن باید چه اجزایی را در نظر بگیرد.

در فصل سوم، ارتباط مخاطب (بازیکن) با بازی مطرح است. در واقع، زاویه نگاه پژوهش‌گر در تحقیق از روی صفحه نمایش‌گر بازی به روی چهره، ذهن، رفتار و نظام معرفت‌شناختیِ بازیکن می‌چرخد.

در فصل چهارم، درباره قواعد و اصول شکل‌گیری صنعت و سازمان بازی‌های کامپیوتری بحث خواهد شد. توجه به نظام پخش، شیوه‌های تحلیل سازمان بازی‌های کامپیوتری، نظام جهانی بازی‌های کامپیوتری، قواعد فروش، بازاریابی، رتبه‌بندی سنی و ایجاد هواداری از نکات مورد توجه در این فصل است.

در فصل آخر این کتاب نیز، با توجه به ادبیات ارتباطات جهانی و صنایع فرهنگی، شکل‌گیری نظام و چرخه بازی‌های کامپیوتری در ایران را بررسی خواهیم کرد.

 

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز