با حضور حسین مسافر آستانه دبیر جشنواره؛

گزارش مفصل از نشست خبری جشنواره تئاتر فجر / همراه با عکس

۱۳۹۹/۱۱/۰۸ - ۱۰:۴۶:۳۸
کد خبر: ۱۱۲۷۴۱۳
گزارش مفصل از نشست خبری جشنواره تئاتر فجر / همراه با عکس
در نشست رسانه‌ای سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر دبیر این رویداد فرهنگی گزارشی از عملکرد و فعالیت این دوره از جشنواره ارائه کرد.

به گزارش برنا، در این نشست که با حضور حسین مسافر آستانه دبیر سی‌ونهمین جشنواره تئاتر فجر، سیدوحید فخر موسوی رئیس شورای ارزشیابی و نظارت اداره‌کل هنرهای نمایشی و تعدادی از مدیران ستادی جشنواره برگزار شد، دبیر این رویداد گزارشی از فعالیت های و داوری این دوره از جشنواره ارائه کرد.

در ادامه حسین مسافر آستانه دبیر این رویداد پشت تریبون قرار گرفت و ضمن خیر مقدم به اهالی رسانه گفت: شکی نیست که همه شما می‌دانید که اهمیت و ضرورت و نقش هنر خاصه تئاتر در جریان های مختلف زندگی بشری چقدر تاثیرگذار بوده است به ویژه تئاتر که همیشه برای آرامش بخشی به وضعیت های روحی و روانی نقشی اساسی داشته و در طول تاریخ هرگز از این نقش فاصله نگرفته است. تئاتر از دل جریانی شکل گرفته که هدف آرامش اجتماعی داشته است  در وقایع سخت روزگاران گذشته وقتی مردم با بلایا رو به رو بودند این تئاتر بود که دلمردگی، یاس و بسیاری از این فجایع را رفع کرد.

وی افزود: هنرمندان تئاتر و متفکران آن با طرح و برنامه‌های متعدد برای برگرداندن روحیه و امید و احساس بودن به جامعه وارد میدان شدند و نقش مهمی را ایفا کردند. ما با شرایط سخت و طاقت فرسایی رو به رو هستیم که جهان با آن مواجه است علیرغم اینکه تئاتر نتوانسته اجراهای عمومی مثل گذشته داشته باشد و به التیام روحی و روانی جامعه بپردازد اما بیکار هم ننشسته بود. هرچند امکان اجرا پیدا نکرده اما از کار دست نکشیده است. می‌خواهم از گروه‌هایی بگویم که در این شرایط سخت کار کردند چه روی صحنه رفتند چه وقتی نرفتند دست از تلاش برنداشتند امیدوارانه کار کردند و نقش خود را در ارتباط با مردم ایفا کردند. کم از ایثارگران دیگر رشته ها نداشتند.

مسافر آستانه با تقدیر از مدافعان سلامت عنوان کرد: از مدافعان سلامت تشکر می‌کنم که مثل زمان جنگ تلاش کردند. به نظرم هنرمندان تئاتر هم در این ایثار شریک هستند چون خواستند روح و روان مردم را التیام بدهند. این جشنواره از مهمترین فرصت هایی است که حاصل کار خود را ارایه بدهند. از همه عزیزانی که در جشنواره شرکت کردند و به هر دلیلی نتوانستند در بخش نهایی حضور پیدا کنند، تشکر می‌کنم چون آنها هم کار کردند. البته شرایط یه ما اجازه نداد در خدمت آنها باشیم و این دلیل بر ضعف آنها نبود ما نتوانستیم شرایط را بسط بدهیم ما این فرصت را مغتنم می شماریم تا برنامه‌ریزی های اجرا را شاهد باشیم.

حسین مسافر آستانه در ادامه افزود: امیدوارم فرصت بهره‌برداری فراهم شود و شاهد شیوع بیشتر کرونا نباشیم و بتوانیم شاهد زحمات همه عزیزانی باشیم که در طول سال گذشته تا کنون آثار ارزشمندی تولید کردند ولی این جشنواره است و ظرفیت محدودی دارد. بنابراین تعدادی از آثار پذیرفته می شوند همه آنهایی که به این جشنواره نیامدند به این معنا نیست که کارهای آنها قابل توجه نبوده ولی در این رقابت فشرده تعدادی انتخاب شدند که در روزهای آینده شاهد اجراهای آن ها در صحنه های مختلف خواهیم بود.

دبیر این رویداد گفت: ما در شرایط سختی هستیم تجربه برگزاری دوره‌های گذشته چندان در این دوره برای ما کاربرد نداشت همه چیز را انگار برای اولین بار تجربه می‌کنیم من و همکارانم در ستاد سابقه طولانی در برگزاری جشنواره داشتیم ولی این دوره از هر نظر دوره سخت و غیرقابل پیش‌بینی بود.  آن اول این گمان نمی‌رفت که اینقدر کار سختی داریم.  تطبیق جشنواره با شرایط فعلی از کارهای سخت بود وقتی حضور آثار شهرستانی و تعداد آثار آن ها را دیدیم که بیش از دوره‌های گذشته است خیلی خوشحال شدیم و از طرفی فکر کردن به این موضوع به دلیل رفت و آمد و اسکان دادن آن ها سخت بود. وقتی قرار بر این شد اجزای فیزیکی داشته باشند، تازه آغاز سختی های ما بود.

دبیر جشنواره تئاتر فجر عنوان کرد: خدا را شکر می‌کنم یا پیگیری دوستانم همکاری با وزارت بهداشت صورت گرفت و نگرانی ما برطرف شد. تعداد زیادی گروه قرار است از شهرستان بیایند و رفت و آمد آنها ممکن بود به اتفاقاتی منجر شود ولی پایمردی وزارت بهداشت تا حدی مشکلات ما را برطرف کرد. همه گروه‌ها تست کرونا می‌دهند. این کار از چند روز پیش انجام شده است. همچنین حدود 200 نفر از همکاران ستادی ما تست داده‌اند در اینجا از عمق جان از وزارت بهداشت سپاسگزارم.

وی ادامه داد: همچنان باید پروتکل‌ها را رعایت کرد و فضاها را با رعایت فاصله‌های اجتماعی برنامه‌ریزی کنیم البته در سالن‌های کوچک امکان حضور مردم را نخواهیم داشت. از حامیان معنوی جشنواره تشکر می‌کنم ما حامیان مالی نداشتیم و نتوانستیم جذب کنیم. تئاتر این مظلومیت و مهجوریت را از سوی فرهنگ اقتصادی دارد ولی سپاسگزارم که به جهت معنوی مشکلات خاصی نداریم، دفتر تبلیغات، شرکت مترو، معاونت اجتماعی، بنیاد شهید و... حامی معنوی ما بودند.

مسافر آستانه خاطر نشان کرد: بخش سرباز انقلاب با همکاری بنیاد شهید برگزار می‌شود و بخشی از هزینه‌ها را این مجموعه به عهده گرفته است. ما هم حضور این بخش را مغتنم می‌دانیم چون این موضوع واقعا به عنوان یک موضوع جدی که پرداختن آن یک ضرورت است‌. مرکز هنرهای نمایشی رادیو در بخش نمایش های رادیویی همکاری داشته است، صدا و سیما هم قرار شده امسال همکاری بیشتری با جشنواره داشته یاشد، شهرداری منطقه 11 نیز کمک زیادی به ما کرده است.

حسین مسافر آستانه در ادامه به همراهی بخش خصوصی نیز اشاره و عنوان کرد: در بخش های خصوصی هم همکاری هایی داشتیم. اسنپ در طول جشنواره تخفیفاتی می‌دهد،30 درصد تخفیف ویژه به کسانی که کد تخفیف به آن ها ارایه می‌دهیم، از سوی این سرویس حمل و نقل اعمال می‌شود. بخش پژوهش جشنواره نیز به مدت 5 روز در تماشاخانه نوفل لوشاتو برگزار می شود.

وی در ادامه به شرح اطلاعات و آماری از کمیت و کیفیت آثار حاضر در سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر پرداخت که به شرح زیر است:

سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر 11 بخش دارد؛6  بخش اجرایی و 5 بخش غیر اجرایی.

بخش‌های اجرایی شامل: 

در بخش اجرایی آثار نمایشی جشنواره سی و نهم میزبان 107 نمایش است.

49 نمایش از تهران (46% آثار) و 58نمایش از سایر استان‌ها (54% آثار).

تفکیک آثار اجرایی به شرح زیر است: 

آثار صحنه‌ای (در دو بخش مسابقه و غیر رقابتی):

48 نمایش  تهران28 نمایش (58%آثار) سایر استان‌ها 20 نمایش (42%آثار)

 آثار خیابانی (در دو بخش مسابقه و سرباز انقلاب):

39 نمایش تهران 8 نمایش (21%آثار) سایر استان‌ها 31 نمایش (79% آثار)

آثار دیگر گونه‌های اجرایی:

10 نمایش تهران 9 نمایش (90%آثار) سایر استان‌ها 1 نمایش (10% آثار)

آثار رادیوتئاتر:

10 نمایش تهران4 نمایش (40% آثار) سایر استان‌ها 6 نمایش (60% آثار)

بخش‌های غیر اجرایی شامل:

بخش تله‌تئاتر و گزارش‌های صحنه‌ای

مسابقه نمایشنامه‌نویسی

مسابقه و نمایشگاه عکس تئاتر

مسابقه و نمایشگاه پوستر تئاتر

نمایشگاه اسناد 40 سال تئاتر مقاومت

آن چه باید از سی و  نهمین جشنواره تئاتر فجر بدانیم؛

عرضه آثار ردیف‌های 9 و 10 و 11 به صورت غیر فیزیکی و از طریق ارائه در فضای مجازی خواهد بود.

میانگین سن کارگردانان آثار نمایشی جشنواره 37 سال است.

جوانترین کارگردانان جشنواره علیرضا زارع یکی از کارگردانان نمایش «خواهرم منم ایسمنه» از یزد با 20 سال سن است.

مسن‌ترین کارگردان جشنواره داوود فتحعلی‌بیگی کارگردان نمایش عموهاشم از تهران با 70 سال سن است.

وضعیت حضور آثار استان‌ها در جشنواره سی  و نهم نیز به شرح زیر است:

اصفهان با 12 نمایش 

ایلام و کردستان هر کدام با 5 نمایش

کرمانشاه با 4 نمایش

خراسان رضوی،هرمزگان و همدان هر کدام با 3 نمایش

آذربایجان شرقی، البرز، بوشهر،خوزستان، قزوین، کرمان، گلستان، گیلان و مازندران هر کدام با 2 نمایش

خراسان شمالی، زنجان، سیستان و بلوچستان، فارس و یزد هر کدام با 1 نمایش

به لحاظ تنوع شهری وضعیت حضور آثار به این صورت است:

شهر اصفهان با 8 نمایش

شهر ایلام با 4 نمایش

شهر کرمانشاه با 4 نمایش

شهر سنندج با 3 نمایش

شهرمریوان با 2 نمایش

شهر خمینی‌شهر با 2 نمایش

شهر میناب با 2 نمایش (از 3 نمایش استان هرمزگان)

شهر ملایر با 2 نمایش (از 3 نمایش استان همدان)

شهر ساری با 2 نمایش

شهر گرگان با 2 نمایش

شهر کرمان با 2 نمایش

وضعیت تحصیلات کارگردانان 107 نمایش حاضر در جشنواره نیز به شرح زیر است:

از 108 کارگردان آثار نمایشی (یک نمایش دو کارگردان دارد):

6 نفر تحصیلات دیپلم (5%) 

8 نفر تحصیلات کاردانی (7%)

47 نفر تحصیلات کارشناسی (44%)

45 نفر تحصیلات کارشناسی ارشد (42%)

2 نفر تحصیلات دکتری یا دانشجوی دکتری (2%)

زمینه تحصیلی 108 کارگردان:

55 نفر تحصیلات تخصصی تئاتر (51%)

31 نفر تحصیلات هنری (به جز تئاتر) (29%)

22 نفر تحصیلات غیر هنری (20%)

 

نشست+رسانه_ای+سی+و+نهمین+جشنواره+تئاتر+فجر

نشست+رسانه_ای+سی+و+نهمین+جشنواره+تئاتر+فجر (4)

نشست+رسانه_ای+سی+و+نهمین+جشنواره+تئاتر+فجر (3)

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز