در نود و سومین جلسه کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شورای شهر رشت مطرح شد:

گیلان فاقد توان تاب آوری در زمان بروز بحران

۱۳۹۸/۰۴/۳۰ - ۱۲:۵۳:۴۵
کد خبر: ۸۷۳۹۲۲
گیلان فاقد توان تاب آوری در زمان بروز بحران
در نود و سومین جلسه کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورای رشت نسبت به فقدان زیر ساخت های لازم و عدم تاب آوری استان گیلان در مواقع بروز بحران انتقاد شد.

به گزارش خبرگزاری برنا از گیلان ؛  رئیس کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورای رشت در ابتدای این جلسه با اشاره به اینکه در گذشته تفاهم نامه ای ما بین شهرداری رشت و جمعیت هلال احمر گیلان منعقد شد اظهار کرد: ستاد بحران شهرداری رشت چند سالی است که تشکیل شده و ریاست ستاد بحران با شهردار رشت است.

فاطمه شیرزاد با بیان اینکه انتظار می رود در نشست های ستاد بحران مدیریت شهری از دیگر دستگاه های مسئوول نیز دعوت شود افزود: متاسفانه موازی کاری ها موجب بروز مشکلاتی در این باره شده و امیدواریم با تعاملات بیشتر در راستای تقویت حوزه سلامت و مقابله با بحران های احتمالی اقدام شود .

وی سیل و زلزله را جزو عمده ترین حوادث غیرمترقبه دانست و گفت: ستاد بحران گیلان نیز در جریان وقوع سیل در ابتدای سال در کشور حضوری بسیار  فعال داشته که قابل تقدیر است.

رئیس کمیسیون بهداشت و محیط زیست  شورای رشت  با تاکید بر اینکه یکی از وظایف مدیریت شهری در حوزه بحران افزایش تاب آوری است تصریح کرد: بنده معتقدم که گیلان در شرایط فعلی و در صورت بروز هر گونه بحران احتمالی فاقد توان تاب آوری است و باید در اسرع وقت نسبت به ایجاد زیر ساخت ها و بسترهای مناسب اقدام شود.

شیرزاد با استقبال از تشکیل خانه های هلال در رشت افزود: رشت فاقد سوله مناسب برای  بحران است و یقینا تنها سوله موجود در سازمان آتش نشانی در زمان بروز بحران نمی تواند پاسخگوی شهر باشد.

وی با اشاره به اینکه ۶ پایگاه اورژانس در داخل ایستگا ه های آتش نشانی رشت مستقر هستند گفت: در حال حاضر ۱۴ ایستگاه آتش نشانی در شهر رشت مشغول فعالیت است و اقدامات لازم به منظور ایجاد دو ایستگاه جدید آتش نشانی  نیز در حال پیگیری است.

رئیس کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورای رشت با بیان اینکه پیشنهاد می کنم خانه های هلال را در ایستگاه های آتش نشانی و سرای محلات رشت مستقر کنیم بیان کرد: یقینا با این اقدام و با توجه به ارتباط تنگاتنگ حوزه ایمنی و سلامت و فرهنگ  نتایج بهتری در این باره کسب می کنیم.

شیرزاد با تاکید بر اینکه ساخت سوله بحران در رشت یک اقدام بسیارضروری است افزود: چنین اقداماتی باید در شرایط مناسب اجرایی شود و پرداختن به این مسائل در زمان بروز بحران با مشکلات بسیاری همراه است.

 وی با اعلام آمادگی حوزه مدیریت شهری پیرامون انعقاد تفاهم نامه با هلال احمر درباره راه اندازی خانه های هلال در رشت تصریح کرد: مدیریت شهری آمادگی خود را پیرامون انعقاد قرار داد بابت خانه های هلال در رشت اعلام کرده و تمام تلاش خود را به منظور اجرایی کردن این مهم طی یک ماه آینده به کار می گیریم.

رئیس کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورای رشت با اشاره به اینکه تمام تلاش خود را به منظور راه اندازی هر چه سریعتر خانه های هلال در رشت به کار می گیریم گفت: یقینا با راه اندازی خانه های هلال در رشت و گسترش آموزش های عمومی و تخصصی در محلات رشت به منظور بهره مندی از این آموزش ها در زمان بروز بحران شاهد کاهش آمار مصدومین و غیره خواهیم بود.

عضو کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورای رشت نیز در این جلسه با اشاره به اینکه در حوزه آتش نشانی و ایمنی شهرداری رشت اقدامات خوبی در حال انجام است اظهار کرد: از آن جمله اقدامات می توانیم به تشکیل گروه آتش نشانان داوطلب اشاره کرد.

محمد حسن عاقل منش با بیان اینکه آموزش های لازم پیرامون آماده سازی شهروندان در زمان بروز حوادث و بحران های  از طریق رسانه ها ارائه شود افزود: رسانه ها نقش مهمی در اطلاع رسانی  این مهم دارند.

وی با تاکید بر اینکه در یک مقطع زمانی سالن چند منظوره آتش نشانی با این محوریت راه اندازی شد تصریح کرد:  باید بررسی کنیم که آیا تجهیزات مورد نیاز در صورت بروز بحران از جمله برق اضطراری و غیره در این مکان مهیا شده یا نشده است.

عاقل منش با اشاره به اینکه تشکیل سوله های بحران باید در دستور کار قرار بگیرد افزود: این مهم نیازمند برنامه ریزی اصولی است.

وی با تاکید بر اینکه شهرداری رشت در حال حاضر به واسطه مشکلات مالی با سیلی صورت خود را قرمز می کند گفت: علیرغم تمامی مشکلات  باید تمام توان خودمان را به منظور رفع مشکلات به کار بگیریم.

معاون خدمات شهری شهرداری رشت نیز در این جلسه با اشاره به شروع فعالیت ستاد بحران شهرداری رشت اظهار کرد:  ستاد بحران شهرداری رشت در سال ۹۲ با قالبی جدید فعالیت خود را آغاز کرد .

علی مقصودی با بیان اینکه با تشکیل این ستاد اقدامات مناسب در چرخه مدیریت بحران در دستور کار قرار گرفت افزود: در این راستا چهار کارگروه تحت عناوین اطلاع رسانی، سیلاب،آتش نشانی، امور متوفیان در شهرداری رشت تشکیل شد.

وی با تاکید بر اینکه با راه اندازی مرکز کنترل ترافیک در رشت نقاط مختلف رشت رصد می شود گفت: حدود پانزده دوربین در نقاط مختلف رشت نصب شده و از این طریق مناطق مختلف شهر را به منظور پیشگیری و کنترل هر گونه حوادث و بحران رصد می کنیم

مقصودی با اشاره به اجرای پروژه شبکه لوله گزاری روان آبهای سطحی در رشت بیان کرد: بالغ بر ۹۵ کیلومتر در راستای پروژه جمع آوری روان آبهای سطحی در رشت لوله گزاری شده و با این اقدامات بخش انبوهی از آبگرفتگی معابر و خیابان های رشت برطرف شد.

معاون خدمات شهری شهرداری رشت با بیان اینکه برای اسکان شهروندان در زمان بروز بحران مطالعاتی انجام شده است افزود:  جانمایی سوله ها به منظور اسکان شهروندان در زمان بروز بحران در رشت انجام شد اما پس از آن با بروز مشکلات مالی در شهرداری رشت این موضوع به تعویق افتاد.

مدیر عامل سازمان آتش نشانی شهرداری رشت نیز در این جلسه با اشاره به اینکه کارگروه امداد و نجات و اطفای حریق شهرداری رشت چندین تفاهم نامه با مراکز بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی، سپاه و غیره منعقد  کرده است اظهار کرد: از جمله شرح وظایف این کارگروه می توان به  مباحثی از جمله آموزش های لازم در ارتفاع، ایمنی و آتش نشانی  اشاره کرد .

بابک رمضانی با بیان اینکه نقش ستاد بحران در زمان بروز حوادث غیرمترقبه بسیار حائز اهمیت است افزود: در حال حاضر ۶ پایگاه اورژانس در ایستگاه های آتش نشانی مستقر بوده و این اقدام نیز در راستای تعاملات  و تفاهم نامه ها اجرایی شده است.

معاون امور داوطلبان جمعیت هلال احمر گیلان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه 167 خانه هلال در این استان فعال است اظهار کرد: خانه های هلال نقش ویژه ای در پیشگیری از آسیب ها در زمان بحران دارند.

بهزاد پرستش با بیان اینکه در خانه های هلال گروه های امداد و داوطلب هلال احمر حضور دارند افزود:می توانیم از ظرفیت مساجد رشت نیز در این راستا بهره مند شویم.

در این جلسه با لایحه ساماندهی کودکان کار توسط خیرین و با مشارکت شهرداری رشت موافقت شد.

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز