رئیس مجلس: در ده سال گذشته بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار ارز از کشور خارج شده است

۱۴۰۱/۰۴/۰۱ - ۱۱:۵۸:۲۸
کد خبر: ۱۳۴۲۳۷۷
رئیس مجلس: در ده سال گذشته بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار ارز از کشور خارج شده است
رئیس مجلس گفت: در ده سال گذشته بالغ بر ۱۰۰ میلیارد خروج ارز از کشور داشتیم ،و میتوانستیم با نگه داشتن این به ثبات اقتصادی برسیم و این فرصت‌هایی است که داریم از دست میدهیم کار سخت و مشکل است اما در یک قدمی ما است.

به گزار خبرنگار سیاسی خبرگزاری برنا، محمدباقر قالیباف  رییس مجلس شورای اسلامی در جلسه ''گزارش عملکرد قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی'' گفت: دیوان در یک مسیر تحول قرار گرفته است و به عنوان یک نهاد نظارتی پیشرو از دوستان تشکر می‌کنیم.شش برنامه توسعه ای در کشور به ما نشان داد اگر برنامه هفتم را با همین متد تنظیم کنیم سرنوشت ان همانند شش برنامه قبل است پس باید رویکردمان را عوض کنیم. 

وی در ادامه بیان کرد: در عصری هستیم که باید مدیریت سایبرتیکی نسل سوم باشد باید در عین تنظیم‌گیری کنترل کنیم و همزمان قدرت بازگشت پذیری وجود داشته باشد. اگر بر اساس مسئله محوری حرکت کنیم می‌توانیم جامعه را به یک ثبات اقتصادی برسانیم و الان بیشتر از اینکه به رشد نیاز داشته باشیم به ثبات نیاز داریم. 

رئیس مجلس با بیان این جمله که قبل از نوشتن برنامه نیازمند یک تحلیل دقیق از محیط داخلی و خارجی ایران هستیم خاطر نشان کرد:  در ده سال گذشته بالغ بر ۱۰۰ میلیارد خروج ارز از کشور داشتیم ،و میتوانستیم با نگه داشتن این به ثبات اقتصادی برسیم و این فرصت‌هایی است که داریم از دست میدهیم کار سخت و مشکل است اما در یک قدمی ما است. 

قالیباف خاطرنشان کرد: در حوزه دیوان محاسبات کشور، در سال گذشته شورای هماهنگی دستگاه نظارتی در مجمع به همراه ۷ دستگاه دیگر در کنار هم قرار گرفته اند و گزارشات جلسات آنها که هر هفته یک بار تشکیل می‌شود را شاهد بوده ام. دیوان محاسبات، کمیسیون اصل۹۰ و سایر مجموعه‌های مربوطه در این جلسات حضور دارند.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: کاری که این دستگاه نظارتی انجام می‌دهد مچ گیری نیست بلکه پیشگیری است. بنابراین با برنامه ریزی به عنوان یک دستگاه نظارتی می‌تواند تحلیل‌های دقیقی به ما بدهد تا بتوانیم با اولویت بندی در گلوگاه‌های مختلف تصمیم گیری کنیم. چنین اقدامی برای مدیران ارشد بسیار مورد نیاز است.

قالیباف با بیان اینکه یک حوزه نظارتی قوی بر هدایت برنامه‌ها می‌تواند بسیار مؤثر باشد، تاکید کرد: چه در مجمع تشخیص مصلحت که قرار است سیاست‌های کلان را ارائه دهد، چه در دولت که مجری آن است و چه در مجلس که قرار است برنامه توسعه را تصویب کند، باید هر سه قوا به همراه مجمع در هر مقطع برنامه، کار را با هماهنگی و توافق یکدیگر ببندند.

وی گفت: یعنی امروز که قرار است سیاست‌های کلان در مجمع قطعی شود باید حرف دولت و قوه قضائیه به درستی شنیده شود و مورد بحث قرار بگیرد. البته نباید مسئولیت مجمع لوث شود. قطعاً مسئولیت تصمیم گیری در حوزه اختیارات مجمع با خود این نهاد است که طبیعتاً تأیید نهایی سیاست‌های کلان با مقام معظم رهبری است.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: وقتی قرار است برنامه سیاست‌های کلان نوشته شود کار با دولت است و طبیعتاً مجمع، مجلس و قوه قضائیه باید به دولت در اجرای برنامه‌ها کمک کنند. همچنین در مرحله‌هایی نیز وقتی برنامه توسعه برای تصویب و ابلاغ به مجلس می آید، مسئولیت در آن مقطع با مجلس است ولی نیاز به همراهی سایر دستگاه‌ها وجود دارد.

قالیباف گفت: اگر چنین رویکردی در تدوین برنامه توسعه صورت نگیرد و هر کس برای خود جداگانه تصمیم گیری کند، نهایتاً در اجرا دچار مشکلاتی می‌شویم و نمی‌توانیم برنامه‌ها را اجرایی کنیم. بنابراین در کنار مسئله محوری، مسئولیت‌های خود را بادقت ببینیم و تحلیل دقیقی از محیط داخلی و خارجی داشته باشیم.

وی با اشاره به بیانات رهبر انقلاب در رابطه با جهاد تبیین، گفت: امروز بیش از هر زمان دیگری به جهاد تبیین نیازمندیم. و باید آن را در میان خود به پیش ببریم. ما مکلف هستیم امید را در جامعه زنده نگهداریم. این امکانپذیر نیست که با باورهای دینی و روح انقلاب اسلامی زندگی کنیم و ناامید باشیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ناامیدی از جنس شیطان است و امید از جنس معنویت و باورهای دینی، روح و مبانی انقلاب اسلامی است. این ظرفیت‌ها برای ما وجود دارد. ما در نظام حکمرانی دچار اشکالاتی هستیم. در جلسه با دولت نیز به این موضوع اشاره کرده ام که ما نیازمند «جهاد تصمیم» هستیم. وقتی حرف از جهاد تصمیم می زنیم یعنی باید اهل گذشت باشیم، از آبروی خود بگذریم و در تصمیم گیری، شجاعت و همچنین قدرت «نه» گفتن داشته باشیم. ما نباید همه را از خود راضی نگهداریم.

وی عنوان کرد: وقتی منابع کم است اولویت بندی یعنی اینکه به یک بخش منابع بدهیم و به یک بخش دیگر نه. ضروری است به فهم مشترکی در مسائلی که باید روی آنها متمرکز شویم برسیم و اولویت‌های مشترک را پیدا کنیم. حتی من اعتقاد دارم که باید در اجرا نیز روش‌های مشترکی در نظر بگیریم.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: جهاد تصمیم یعنی اینکه معطوف به رأی تصمیم نگیریم بلکه معطوف به حق و ظرفیت‌ها تصمیم گیری کنیم. چنین رویکردی کشور را نجات می‌دهد. لذا امروز نیازمند تصمیم گیری شجاعانه و پیشروی مداوم هستیم.

قالیباف ادامه داد: کارشناسان دیوان محاسبات کشور بهتر از هر کسی می‌دانند که ما چه سرمایه‌های هنگفتی داریم که از دستمان خارج هستند. البته در بخش شرکت‌های دولتی همانطور که رهبر انقلاب اشاره کردند نتوانسته ایم کارنامه قابل قبولی در دو سال گذشته داشته باشیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: آیا مشخص است چه میزان بودجه عمرانی در دو سال گذشته هزینه شده است؟ امروز شرکت‌های نیمه دولتی داریم که حدود ۷۰ هزار میلیارد تومان سود آنها است. سال ۹۹ که مجلس یازدهم روی کار آمد سهم دولت از حقوق مالکانه معادن ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بوده است اما آیا سهم دولت از حوزه معدن همین قدر است؟ به جرأت می‌توان گفت سهم دولت بیش از ۱۲۰ هزار میلیارد دلار است.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: امسال یعنی سال ۱۴۰۱ سهم دولت از حوزه معدن به ۴۲ همت افزایش یافته است اما چطور از رقم ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به ۴۲ هزار میلیارد تومان رسیدیم. همه این ناترازی ها باید حل و فصل شود.

قالیباف تاکید کرد: همه اینها ظرفیت‌هایی است که اگر در یک حکمرانی درست، مدیریت صحیح و نظارت دقیق آنها را به کار بگیریم به عنوان کسی که ۴ دهه خدمتگزاری کرده و تجربه میدان دارد می گویم به سرعت می‌توانیم به این وضع سروسامان دهیم و هیچ جای تردیدی در موفقیت اقتصادی وجود نخواهد داشت.

وی افزود: وقتی قانونی می‌نویسیم باید بدانیم اجرای آن بر عهده دولت اما اجرایی ساختن آن بر عهده مجلس است. باید بفهمیم تصمیمی که قابلیت اجرا ندارد را نباید اتخاذ کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: امروز ما در نقطه بسیار کلیدی و حیاتی ایستاده ایم. در شرایطی که قوای سه گانه با هم هم جهت هستند، می‌توانیم کار خود را به سمت اهدافمان پیش ببرم. تسلط بر سیستم نظام اداری و حکمرانی را باید در بخش‌های مختلف دنبال کنیم.

قالیباف خاطرنشان کرد: باید انتخاب‌های خود را محدود کنیم و به موضوعاتی بپردازیم که خود آنها ده‌ها و صدها مسئله دیگر را در دل خود حل می‌کنند. بنابراین باید اولویت‌های درستی را انتخاب کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان اظهار داشت: نباید از نقش دیوان محاسبات کشور غافل شد، دیوان می‌تواند در ماه‌های پیش رو بهترین تصمیم سازی را برای مدیران عالی کشور رقم بزند. نباید از چنین رسالتی غفلت کرد. اطلاعات دقیق کارشناسان دیوان می‌تواند به تنظیم یک کار درست کمک کند و امید است زحمات این کارشناسان موجب سعادت همه ما در کشور شود.

انتهای پیام/ 

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز