ما سینما را اختراع کردیم!

ما سینما را اختراع کردیم!

تبسم کشاورز خبرنگار فرهنگ و هنر برنا در یادداشتی در خصوص روز ملی سینما نوشت: از عشق می‌نویسم، عشق به علومی بافته شده از فلسفه، روانشناسی، ادبیات، نقاشی و... عشقی که حالا و امروز 120ساله می‌شود.

تبسم کشاورز؛ خبرنگار فرهنگ و هنر برنا در یادداشتی نوشت: از عشق می‌نویسم. عشق به کودکی 120ساله، عشق به زنی دلربا، عشق به مردی فریبنده، عشق به «گوزن‌ها»، «گاوها»، «درخت گلابی»، «طعم گیلاس»، «مادر»، «بوی کافور، عطر یاس»، عشق به «روسری آبی».

از عشق می‌نویسم، عشق به علومی بافته شده از فلسفه، روانشناسی، ادبیات، نقاشی و... عشقی که حالا و امروز 120ساله می‌شود. عشقی که هر تصویر و سکانسش درست و دقیق در خاطرات ما، کودکی ما، تعلقات ما ثبت و حک شده است.

آری حرف از مواد مخدری جدید می‌زنم، حرف از هذیونی بزرگ به نام «سینما» که به قول «لویی آراگون»: «تریاک، رذالت‌های شرم‌آور، شراب خواری، همه از مد افتاده‌اند! ما سـینـما را اختراع کرده‌ایم.»

از اختراعی که بدون حضور «کیانوش عیاری» بی‌معناست. از سینمایی که امروز «کپی برابر اصلی» برای «عباس کیارستمی»‌ ندارد. آری از «داریوش مهرجویی» حرف می‌زنم و «گاوی» که آن سال‌ها راهی کن شد. از درخشش سینمای او می‌نویسم، سینمایی که بدون بازی‌های ناب «بهروز وثوقی»، «عزت‌الله انتظامی»، «خسرو شکیبایی» و «لیلای حاتمی» بی‌معنا بود.

از موج نوی سینمای ایران، «قیصر» و «مسعود کیمیایی» می‌نویسم که به زمانش ناب بود و دوست داشتنی. از «فردین» می‌نویسم و «فرامرز قریبیان» و «فنی‌زاده».

از حسرت‌های «بهرام بیضایی» و «ناصر تقوایی» می‌نویسم، از «پوران درخشنده» و «تهمینه میلانی» و «منیژه حکمت» و «رخشان بنی اعتماد». از زنانی که ساختند و راه را برای دیگران باز کردند.

از «سوسن تسلیمی» می‌نویسم که بیننده را با بازی نابش تسلیم تصویر می‌کرد. از «اکبر عبدی» «دلشدگان» می‌نویسم و «اکبر عبدی» که مادرش مرد و «اکبر عبدی» که کودک شد و لباس زنانه به تن کرد. از «عبدی» که همزمان هم ما را خنداند و هم گریاند. از «سهراب شهید ثالث» می‌نویسم و سینمای ناب او که همتای فیلم‌های فیلمسازان فرانسوی چون «گدار» بود. آری از «آن سوی آتش» عیاری می‌نویسم که «فدریکو فلینی» بزرگ اعلام کرده بود که پیش از مرگش دوست دارد چنین اثری را بسازد.

از «خواهران غریب» و «شب یلدا»ی «پوراحمد» می‌نویسم و به «آژانس شیشه‌ای» و «از کرخه تا راین» «حاتمی کیا» می‌رسم.

از سینمای عمیقی می‌گویم که «محسن مخلباف» و  «بهمن قبادی» برایمان ساختند و رفتند. از رفته‌ها و نرفته‌هایی می‌نویسم که ما را عاشق سینما کردند. از «منوچهر نوذری»، از «علی حاتمی»، «نیکی کریمی»، «هدیه تهرانی»، «سیاوش طهمورث»، «آزیتا لاچینی»، «فریدون جیرانی»، «سعید راد»، «خسرو سینایی»، «اصغر فرهادی»، «پرویز کیمیاوی»، «علی نصیریان»، «جمشید مشایخی»، «فریدون گله»، «گلاب آدینه»، «امیر نادری» و بسیاری دیگر که نامشان در لا به لای خاطرات 120ساله‌ی ما از سینما حک شده است.

روز ملی سینما مبارک

انتهای پیام/

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

نظر شما

پربیننده‌ترین اخبار فرهنگ و هنر

مهمترین اخبار

آخرین اخبار فرهنگ و هنر

اخبار برگزیده