برق شهرستان لنده پایدار میشود/ تخصیص ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای پروژه برق لیر

فرماندار شهرستان لنده اظهار کرد:برق شهرستان لنده به شدت ناپایدار بود و مشکلات فراوانی داشت و البته هنوز هم دارد. این شهرستان به دلیل توپوگرافی خاصش، در تابستان دمای هوا بسیار گرم است.
به گزارش خبرگزاری برنا از استان کهگیلویه و بویراحمد؛جلال دانش فرماندار شهرستان لنده گفت: در سایه رویکرد محرومیت زدایی دولت توانسته چندین پروژه زیرساختی و بسیار مهم را پیش ببرد و تنها پروژههای اساسی در نظر او اهمیت ندارند، بلکه اقدامات ریز هم برای مردم دارای اهمیت هستند زیرا که همین اقدامات جریی میتواند در بین مردم امیدآفرین باشد و اعتماد به نظام سیاسی را بیشتر کند.
وی افزود: به عنوان نمونه در این دولت پلی در روستای شهید طیب در روستای موگر که ۱۴ سال در این شهرستان نیمه کاره رها شده بود در طول سه ماه ساخته شد و همچنین پل وحدت هم پس از چند سال رکود ۲۰ میلیارد تومان به آن اختصاص یافت و در ۶ ماهه نخست ۱۴۰۲ به بهره برداری می رسد که این ها تنها بخشی از اقدامات دولت برای بهبود شرایط زندگی مردم در این دیار بوده است.
فرماندار لنده تاکید کرد: خط برقی که در گذشته برای لنده در نظر گرفته شده بود، کابل آن در بسیاری موارد کمتر ۲۴۰ قدرت داشت و بنابراین توان تحمل بار را در پیک مصرف نداشت.
دانش ادامه داد: با پیگیریهای شبانهروزی که صورت گرفت، در حال حاضر ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای پروژه برق لیر در نظر گرفته شده است.
وی تصریح کرد: ۷۷ دکل در مسیر باید ایجاد شود که همه آنها خریداری شدهاند، ترانس خود ایستگاه که حدود ۴۰ میلیارد تومان قیمت دارد، آماده شده و با خرید این وسایل و لوازم کار ۷۵ درصد پیشرفت داشته است.
دانش ادامه داد: با اتمام این پروژه همه شهرستان لنده برق پایدار و بدون مشکلی را خواهند داشت و از این به بعد زیرساخت برق برای سرمایهگذاری فراهم است اما در گذشته به دلیل نوسانات برقی، هیچ سرمایهگذاری حاضر نبود در اینجا کار کند؛ برای نمونه کارخانه یخ به خاطر نبود برق پایدار سالها خوابیده است.
جانی دوباره در پروژه های راهسازی شهرستان لنده
فرماندار لنده گفت: قبل از دولت سیزدهم، پروژه جاده لنده_تراب با پیشرفت ۱۳ تا ۱۵ درصدی تعطیل بود و یکی از اصلیترین دلایل تعطیلی پروژه، معارضات بود، باغدارانی که در مسیر بودند به مدت پنج سال اجازه نمیدادند جاده از این مسیر عبور کند.
وی بیان کرد: از همان ابتدا به سمت رفع معارضات حرکت کردیم؛ با مردم منطقه نشستیم؛ حرف زدیم و در نهایت، طی دو ماه با رفت و آمد زیاد، تقاضاهای مردم رفع شد.
دانش تصریح کرد: بنیاد علوی به آن ها تسهیلاتی ارائه داد و به مردم اعلام شد چنانچه این راه از منطقه شان عبور کند ملک شان هم گرانتر میشود و در نهایت اعتماد مردم جلب شد، دولت هم در پرداخت حقوق مردم به جد پای کار بود و پرداختی ها با رضایت مردم تمام و کمال پرداخت شده و اکنون جاده در حال کار است.
فرماندار لنده اظهار کرد: مسیر لنده تا تونل پات ۵۴ کیلومتر است، چنانچه این مسیر ایجاد شود، تبدیل به ۱۱ کیلومتر میشود یعنی ۴۳ کیلومتر از مسیر پرپیچ و خم حذف خواهد شد.
وی اضافه کرد: پیمانکاران از ۱۳ پلی که در مسیر بود یک پل را کار نکرده بودند اما هیچ تعارفی با پیمانکاران وجود ندارد اگر اعتبار داشته باشند، باید کار کنند.
فرماندار لنده ابراز کرد: اکنون ۱۳ پل مسیر تقریباً حدود ۸۵ درصد تکمیل شده و خود راه هم حدود ۸۵ درصد پیشرفت دارد، اما آن پنج کیلومترِ مانده مشکل داریم زیرا برای این قطعه دوم هیچگونه اعتباری در نظر نگرفته بودند؛ چون یک بیانضباطی بسیار شدید و وضعیت آشفته اداری در لنده حاکم بود.
دانش افزود: قطعه دوم حدود پنج و نیم کیلومتر است؛ سه و نیم کیلومتر را با اعتبار ۹۶ میلیارد تومان پیگیری کردهایم و مجوز شروع این پروژه گرفته شده و فعلاً با ۳۰ میلیارد تومان پروژه آغاز شده و به دستور فتاح رئیس بنیاد مستضعفان اعتباری به این پروژه تزریق شد، امید است در بازه زمانی که تعریف شده، این پروژه به سرانجام برسد.
وی گفت: راه لنده به بهمئی یکی از مسیرهای بسیار پرخطر و ناایمن است که با پیگیریهایی که انجام شده، ۴۰ کیلومتر از این راه را رئیس سازمان راهداری پذیرفتند و قول دادند تا اواخر فرودین ماه کار را شروع کنند.
فرماندار لنده اضافه کرد: راه لنده_تشان یک پروژه ملی و در دالان شهرضا_بهبهان تعریف شده است.
وی عنوان کرد: تمرکز دولت بر اتمام پروژههای نیمهتمام است تا پروژه پاتاوه_دهدشت تمام نشود، این پروژه را نمیتوانیم شروع کنیم.
دانش گفت: این جاده حدود ۱۰۰ تا ۱۱۰ کیلومتر مسیر را کاهش میدهد و باعث میشود لنده از بنبست دربیاید و از یک شهر بن بست تبدیل به یک شهر سرراهی شود اما این پروژه اعتبار سنگینی میخواهد و از عهده پیمانکاران جز برنمیآید.
فرماندار لنده تاکید کرد: از ستاد کل که پیگیریهایی انجام شده، گویا حدود چهار هزار میلیارد تومان این پروژه پول می خواهد، بنابراین باید عزم ملی پشت این پروژه باشد.
پروژههای آب شهرستان لنده
فرماندار لنده در خصوص وضعیت آب شهرستان لنده، گفت: در خود شهر لنده، حدود ۲۶ خیابان وجود دارد که شبکه توزیع آب ندارند و وضعیت بسیار ناجوری بر آن حاکم است.
وی افزود: در سفر استاندار استان به لنده با حضور ایشان چشمههای موگرمون بررسی شد و به این نتیجه رسیدیم که شهرستان لنده از چشمههای موگرمون بهرهمند شود.
دانش ادامه داد: ما نیز پیشنهاد دادیم که آب منطقهای تمرکزش را بر روی انتقال آب از موگرمون به لنده بگذارد. چرا که این آب خیلی پایدارتر و بهتر است.
فرماندار لنده ابراز کرد: طرح مطالعاتی آن شروع شده است تا آب پایدار لنده از چشمههای موگرمون تأمین شود.
وی تاکید کرد: با استفاده از آب چشمههای موگرمون، حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد صرفه جویی در هزینه انتقال آب رخ میدهد.
تحول در نهضت طرح هادی
فرماندار لنده گفت: در دو سال قبل، در اکثر روستاها حتی یک متر آسفالت کار نشده بود اما با پیگیریهایی که انجام شد، چهره روستاهای شهرستان لنده کاملاً تغییر کرده است.
وی ادامه داد: روستا از وضعیت بسیار نامطلوبی برخوردار بودند؛ تابستانها گرد و خاک و زمستان گل و لای مردم روستایی را اذیت میکرد.
دانش تصریح کرد: شاید بین ۴۰ تا ۵۰ میلیارد تومان تنها در حوزه طرح هادی در نظر گرفته شده است.
فرماندار لنده تأکید کرد: اکنون سهم دولت از اقدمات عمومی بیشتر از بنیاد علوی شده است، در حالی که قبلاً همه کارها را بنیاد علوی در لنده انجام میداد؛ اما حالا حدود ۹۰ درصد را دولت انجام میدهد.
۳۰ میلیارد تومان برای نیو سایت و ارتقای سایت هزینه شد
دانش گفت: موقعی که ما آمدیم در کل یک شهر تنها یک سایت وجود داشت و اغلب نقاط شهر لنده آنتندهی نداشت.
فرماندار لنده ابراز کرد: شهرکهایی که بعد از سیل به شهر اضافه شده بودند، نه تنها از برق محروم بودند، بلکه آنتندهی نیز نداشتند.
وی ادامه داد: فقط در این یک سال ۳۰ میلیارد تومان برای نیوسایت و ارتقا سایت هزینه شده است.
دانش عنوان کرد: در حالی که اینترنت برای بسیاری از مردم این بخشها تبدیل به یک رویا شده بود، آن را ارتقا دادیم و در واقع تحول بسیار خوبی در حوزه ارتباطات داشتهایم.
پروژههای پیشران کشاورزی
فرماندار لنده گفت: رودخانه مارون که کمترین استفاده از آن برای لنده است، تاکنون عایدی آنچنانی برای مردم این شهرستان نداشته است.
وی ادامه داد: در سال های گذشته از هفت پمپ تنها یک پمپ کار میکرد؛ اما در این یک سال و نیم پیگیری کردیم و در نهایت توانستیم چهار پمپ را تعمیر کنیم.
دانش عنوان کرد: پروژه پیشران ما در این حوزه پروژه دشت بن است؛ که حدود ۵۲۰ هکتار از اراضی دشت بن بایستی آبیاری شود.
فرماندار لنده بیان کرد: حدود یک سال و نیم پیش پروژه تعطیل و وجب به وجبِ آن معارض بود و به دلیل عدم اعتماد بین مردم و جهاد کشاورزی و عدم پیگیری، این معارضات مانده بود، اما باز هم به سراغ مردم رفتیم و با آنها گفتوگو کردیم و اکنون همه معارضات رفع شدهاند.
وی بیان کرد: فاز اول پروژه دشت بن رو به اتمام است، فاز دوم به مناقصه رفته و پیمانکار هم انتخاب شده است، با این حال امیدواریم در سال ۱۴۰۲ این پروژه به اتمام برسد.
وی ادامه داد: با پیگیری هایی که انجام شده، پیمانکار ۲۶ میلیارد تومان برنده شد. پمپاژ آن هم با پنج میلیارد تومان به مناقصه رفت و امیدواریم به همین زودی پیمانکار آن مشخص شود.
تحول در بهداشت و درمان لنده
فرماندار لنده گفت: بیمارستان لنده تنها با ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی خوابیده بود و در حال رکود به سر می برد و دو کارگر در آن مشغول به کار بودند، در حالی که پیمانکار هم حدود ۲۰ میلیارد تومان هم پول داشت.
وی ادامه داد: نزدیک بود که حدود هشت میلیارد تومان از این پول برگشت بخورد اما با پیگیری ما نزدیک سه اکیپ اضافه شد و حالا هر دو طبقه بیمارستان در مرحله سفتکاری تکمیل شده است.
دانش تصریح کرد: در حال حاضر این بیمارستان ۵۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی افزود: درمانگاهی را از تعاونی سپاه درخواست دادیم چنانچه زمین آن را تأمین کنیم یک درمانگاه فول تجهیزات را میسازیم که همه نیازمندیهای مردم در آن تأمین میشود.
پروژههای ورزشی لنده در یک سال اخیر
دانش عنوان کرد: در دولت سیزدهم، علاوه بر سه چمن مصنوعی در شهر، سه چمن مصنوعی هم در مدارس احداث شده است.
وی گفت: خود مجموعه ورزشی لنده چند سال، به خاطر ۲۵۰ متر کابل و عدم نصب ترانس معطل مانده بود اما با پیگیری های انجام شده، ترانس آن نصب شده و برق آن هم پایدار است.
دانش ابراز کرد: استخر لنده با اینهمه هزینه و نیازمندی چهار سال تعطیل بوده است و ورزش و جوانان لنده نیز حدود ۲ سال رئیس نداشت و در کل همه چیز رها شده بود اما زمینه راه اندازی استخرفراهم شد و در هفته های آینده مورد استفاده مجدد قرار می گیرد.
دانش بیان کرد: اکنون به دنبال این هستیم که برجهای نوری ورزشگاه را رفع کنیم تا جوانان شب هم بتوانند از آن استفاده کنند.
وی به جوانان لندهای این امید را داد که استخر لنده بعد از سه سال بازگشایی خواهد شد.
انتهای خبر
نظر شما