زنان استان مرکزی پیشتاز ابتلا به کرونا

۱۳۹۹/۰۹/۰۳ - ۰۹:۴۱:۴۴
کد خبر: ۱۰۹۲۱۱۸
زنان استان مرکزی پیشتاز ابتلا به کرونا
مدیر گروه اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: میزان مرگ و میر ناشی از بیماری کرونا در استان در ماه های مهر و آبان، با تعداد متوفیان مجموع هفت ماه گذشته(یعنی از زمان شیوع تا شهریور) برابری می کند.

به گزارش برنا؛ بر اساس اعلام روابط عمومی علوم پزشکی اراک، رحمت الله مرادزاده گفت: طبق آخرین بررسی ها در یک دوره ۵۰ روزه آمار متوفیان با آمار ۷ ماه قبل برابری می‌کند که این موضوع بسیار نگران کننده و قابل توجه بوده است.

او اظهار کرد: زنان بیشتر از مردان به بیماری کرونا مبتلا می شوند، اما در مقابل، آمار فوتی گروه مردان بالاتر است، همچنین گروه سنی ۶۰ الی ۷۰ سال بیشترین میزان مرگ و میر و پس از آن گروه سنی زیر ۵ سال و سپس گروه سنی ۵ تا ۱۵ سال در این دو ماه بیشترین میزان متوفیان را به خود اختصاص داده اند.

مرادزاده با اشاره به اینکه ۲۷ درصد متوفیان بر اثر کرونا در این دو ماه سابقه بیماری فشار خون داشته، 24.5 درصد مبتلا به دیابت بوده و ۲۱ درصد سابقه بیماری های قلبی عروقی داشتند، تاکید کرد: این سه گروه از بیماران باید از خودشان بیشتر از سایرین مراقبت کنند چرا که جزو گروه های پرخطر هستند.

مدیر گروه اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی اراک در ادامه خاطرنشان کرد: متاسفانه آمارها حاکی از این بوده که ۵۰ درصد افراد دیابتی به خاطر ترس از کرونا مراقبت های درمانی خود را لغو کرده اند و همین موضوع باعث به تعویق افتادن مراقبت های درمانی، شده است.

دکتر مرادزاده افزود: از نظر توزیع فراوانی شغل متوفیان، زنان خانه دار 44 درصد و بعد از آن بازنشستگان با 41 درصد در رتبه های اول هستند و این آمار نشان می دهد که افراد شاغل به هنگام بازگشت به منزل از محل کار خود، آلوده شده و با بی توجهی به پروتکل های بهداشتی، بیماری را به افراد منزل نیز انتقال داده و آنان را نیز مبتلا می کنند.

او  هشدار داد: شکل گیری زنجیره انتقال بیشتر در بطن خانواده‌ها رخ می دهد یعنی زمانی که افراد از سر کار به منزل برگشته و خیلی راحت ماسک را برداشته و فاصله اجتماعی را نیز رعایت نمی‌کند، بنابراین آمار ابتلا و مرگ و میر داخل خانواده ها افزایش می یابد.

مدیر گروه اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی اراک رسیدن به چرخش 60 درصدی ویروس را شرط کنترل و مدیریت این بیماری ذکر کرد و گفت: با مشارکت معاونت بهداشتی و وزارت بهداشت بر روی نمونه خون تصادفی گروهی از افراد جامعه دانشگاه علوم پزشکی اراک آزمایشی صورت گرفت و واکنش ایمنی بدن آنها در مقابل ویروس کرونا سنجیده شد.

او افزود: چرخش این ویروس و میزان انتقال آن در استان عددی حدود 11 درصد گزارش شده است پس بر اساس این بررسی ها فاصله زیادی تا رسیدن به عدد مطلوب که همان 60 درصد است داریم و باید تا رسیدن به درمان قطعی و عدد مورد نظر با صبر و شکیبایی، پروتکل های بهداشتی را رعایت کنیم.

مرادزاده در پایان ضمن برشمردن چهار نوع سطح پیشگیری و درمان در نظام سلامت کشور تحت عنوان پیشگیری مقدماتی و سطوح یک، دو و سه، ارائه خدمات به سطح دو شامل بیماران سرپایی و سطح سه شامل بیماران بیمارستانی و بیماران بد حال را وظیفه دولت و دانشگاه علوم پزشکی دانست و گفت: سطح یک و همچنین پیشگیری مقدماتی، به سبک زندگی مردم و جامعه باز می گردد و بسیار مهم و تاثیرگذار است.

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز