سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به برنا

منتظر پاسخ عربستان در دور جدید مذاکرات هستیم/ حضور سه دیپلمات ایرانی در جده مقدمه خوبی است

۱۴۰۰/۱۰/۲۷ - ۱۰:۵۹:۵۱
کد خبر: ۱۲۸۷۱۳۹
منتظر پاسخ عربستان در دور جدید مذاکرات هستیم/ حضور سه دیپلمات ایرانی در جده مقدمه خوبی است
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوال خبرنگار برنا درباره حضور دیپلمات‌های ایرانی در جده و عادی سازی روابط ایران و عربستان گفت: ما نکات مورد نظر خود را بصورت مکتوب در دور چهارم گفتگوهایمان در بغداد به هیات عربستان سعودی دادیم و منتظر پاسخ ها هستیم، این گفتگوهای آتی که انجام بشود شاید بتوانیم بخشی از آن پاسخ های لازم برسی

سعید خطیب زاده سخنگوی دستگاه دیپلماسی در نشست هفتگی خود در پاسخ به سوال خبرنگار برنا درباره حضور دیپلمات‌های ایرانی در جده و عادی سازی روابط ایران و عربستان گفت: ما نکات مورد نظر خود را بصورت مکتوب در دور چهارم گفتگوهایمان در بغداد به هیات سعودی دادیم و منتظر پاسخ ها هستیم، این گفتگوهای آتی که انجام بشود شاید بتوانیم بخشی از آن پاسخ های لازم برسیم.

وی ادامه داد: مقدمه این هم توجه به رفتار و گفتار است در اظهارات و در اقدامات که ان شاالله دوستان ما در عربستان سعودی بیش از بیش توجه خواهند کرد و هیاتی که امروز در جده است برای آغاز به کار فعالیت ها نزد سازمان همکاری های اسلامی است که می‌تواند مقدمه خوبی باشد برای اینکه دو طرف برا بازدید از سفارتخانه هایشان انجام بدهند.

خطیب‌زاده در خصوص روند مذاکرات وین خاطرنشان کرد: آخرین وضعیت گفت‌وگوها در این جا قرار دارد که بسیاری از جداول آماده شده و ستون‌های این جداول نیز آماده هستند. بخشی از پرانتزها پاکسازی شدند و توافقات درباره ایده‌ها تا حدود زیادی انجام شده و در حال تبدیل شدن به کلمات و جملات هستند. 

وی گفت: البته آنچه باقی مانده موضوعات کلیدی است که به طور ویژه تصمیمات خاص سیاسی را می‌طلبد و واشنگتن باید تصمیمات خود را درباره مسائل باقیمانده و رفع تحریم ها اعلام کند.اگر این اتفاقات در بازگشت از پایتخت ها بیفتند، می توان گفت با سرعت خوبی در حال حرکت به یک توافق قابل اتکا و پایدار هستیم.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین درباره اجرایی شدن تفاهم ۲۵ ساله بین ایران و چین با بیان اینکه منطق این تفاهم نامه ایجاد یک نقشه راه میان همکاری های بلند مدت جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین و ارتقا روابط به مشارکت جامع راهبردی میان دو کشور است، افزود: این تفاهم نامه نیازمند اجرایی شدن بندهای مختلف در حوزه های اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و پارلمانی و قضایی و ... بود که کار جدی احتیاج داشت. در ۵ ماه گذشته در دولت وزارتخانه‌های مختلف مسئول این شدند که روی قراردادهای مختلف کار کنند و از این زمان این تفاهمنامه باید وارد فاز اجرایی و قراردادی می شد، که با تمرکز ویژه ای که دولت گذاشت این اتفاق افتاد و دو طرف بعد از چندین ساعت گفت‌وگوی تفصیلی در چین تفاهم کردند مشترکا آغاز اجرایی شدن این تفاهم را اعلام کنند.

وی تصریح کرد: معاون بانک مرکزی، معاون وزارت نفت و معاون اقتصادی وزارت خارجه نیز در این سفر حضور داشتند که در مورد ابعاد مختلفی که آغاز شده، گفت وگو کنند.امیدواریم قراردادهایی که مذاکرات اجرایی شدن آن آغاز شده، بتواند افق جدید همکاری ها را در روابط راهبردی دو کشور باز کند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوالی مبنی بر درخواست ۱۱۰ قانونگذار آمریکایی برای ترک مذاکرات وین گفت: سیاست داخلی آمریکا مربوط به خودشان است و در این باره اظهارنظر نمی‌کنیم. ما یک حاکمیت بیشتر در ایالات متحده نمی شناسیم و آن هم مسئولیت قطعی آمریکا در عمل به تعهداتش در ۲۰۱۵ و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد است. ایالات متحده تا به امروز گردنکشانه از تعهداتش ذیل این قطعنامه سر باز زده است.

وی همچنین با اشاره به سفر آیت‌الله رئیسی به مسکو توضیح داد: سفر رئیس جمهور به دعوت چندباره رئیس جمهور روسیه انجام می‌شود و سفر حائز اهمیتی است و در ادامه مسیر سیاست خارجی متوازن دولت است و آقای دکتر رئیسی در این سفر ملاقات مفصلی با همتای خود در مسکو خواهد داشت و موضوعات مختلفی در حوزه‌‌های فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، تکنولوژیکی و مردمی و... در دستورکار است.

خطیب‌زاده ادامه داد: البته با توجه به پاندمی کرونا در جهان و روسیه دو طرف در تلاش هستند با رعایت پروتکل‌ها انجام شود. وزارت خارجه یک تیم مشخصی را طی چند هفته گذشت مامور پیگیری این سفر کرده است و ان‌شاءالله این سفر به عنوان سفر مهم کاری دستاوردهای خودش را داشته باشد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در خصوص ترتیبات منطقه ای ایران اظهار داشت: موضوع همسایه گرایی و حسن همسایگی به عنوان سیاست قطعی دولت موضوعی است که طی چند ماه گذشته در فرمول های مختلف پیگیری شده و گفت‌وگوها انجام شده است. در حوزه خلیج فارس سفرهای وزیر محترم، گفت‌وگوهای تلفنی و رایزنی‌های انجام شده مختلف، سفر برخی مقامات خلیج فارس و کشورهای منطقه را داشته ایم و همه این اقدامات در راستای ایجاد ترتیبات فراگیر در این منطقه به صورت چندجانبه است.

وی ادامه داد: البته این ترتیبات فراگیر در حوزه خلیج فارس به عنوان قدم اول و هدف‌گذاری هشت کشور حوزه خلیج فارس است و برادران در برخی کشورها پیشنهاداتی داشتند که این ترتیبات بتواند به مناطق پیرامونی و شامات گسترش یابد و ما از هر گونه ترتیبات درون‌زا و توسط کشورهای منطقه حمایت کردیم.

خطیب‌زاده همچنین تصریح کرد: اصول چنین ترتیبات فراگیر و منطقه ای در این ملاقات‌ها بحث شده است، از جمله احترام به حاکمیت کشورها، جلوگیری از فرایندهایی که به دخالت ها بینجامد، عدم تجاوز، به رسمیت شناختن خطوط قرمز و همچنین درخواست‌های ملی.

وی در خصوص اظهارات چند روز قبل وزیر خارجه آمریکا و برخی ضرب الاجل‌های ساختگی گفت: رئیس جمهور فعلی ایالات متحده و تیم سیاست خارجی و مذاکره کنندگانش در وین می‌دانند که اگر امروز برجام زنده است به خاطر جمهوری اسلامی ایران است نه آمریکا که از برجام خارج شد و تمام تلاشش را کرد که برجام را همان موقع از بین ببرد. لذا اگر آنها دچار فراموشی هستند، نظام بین‌الملل دچار فراموشی نیست و بهتر است از مسیری که رفتند برگردند.

خطیب‌زاده ادامه داد: ما امروز همچنان شاهد پیگیری همان مسیر اشتباه هستیم، مادامی که در رفتار آنها تغییر نبینیم نمی توانیم بگوییم به نقطه ای رسیدیم که توافق پایدار و قابل اتکا در دسترس ماست.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در رابطه با  دیدار احمد مسعود با سرپرست وزارت خارجه افغانستان در تهران خاطرنشان کرد: در ادامه ابتکار تهران گفت‌وگوهای بین‌الافغانی را همواره میزبانی کردیم و در این سفر تلاش شد این گفت‌وگوها بین گروه‌های افغانی صورت بگیرد. ما فقط تسهیل کننده گفت‌وگوها بودیم و هستیم و آنچه به ما گزارش شده گفت‌وگوها جدی بوده و همه باید حمایت کنیم این گفت‌وگوها بین برادران ما در افغانستان شکل و نضج بگیرد و به نتایجی که خود گروه‌ها و مردم افغانستان می‌خواهند برسد.

انتهای پیام/ 

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز