آخرین وضعیت آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در آذربایجان‌شرقی

۱۳۹۹/۰۸/۱۰ - ۱۱:۲۱:۵۸
کد خبر: ۱۰۸۰۵۷۵
آخرین وضعیت آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در آذربایجان‌شرقی
جلسه ستاد استانی آنفلوانزای فوق حاد پرندگان به منظور بررسی عوامل شیوع این بیماری و کاهش خسارات وارده توسط این بیماری با حضور کلیه مسئولین ذیربط استانی در محل معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری آذربایجان‌شرقی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری برنا در آذربایجان شرقی، بدر شکوهی مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری آذربایجان‌شرقی در این جلسه بر آمادگی دستگاه‌های مسئول و اتخاذ تدابیر لازم با بهره‌گیری از تجربیات گذشته و بسیج همه امکانات برای پیشگیری از شیوع این بیماری تأکید کرد.

وی یادآور شد: با توجه به ضرورت و اهمیت موضوع لازم است، کمیته پیشگیری از آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در کلیه شهرستان‌ها به ریاست فرمانداران تشکیل و با هماهنگی ستاد استانی کلیه جوانب موضوع را بررسی نمایند.

بدر شکوهی، حساس‌سازی و همکاری و هم‌افزایی تمام دستگاه‌های دولتی در جهت صیانت از سرمایه‌های ملی را ضروری دانست و تصریح کرد: آگاه‌سازی همه مرغداران توسط اتحادیه‌ها و عموم مردم نسبت به عوامل شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان از مهم‌ترین اقدامات پیشگیرانه است و اعمال ضوابط قرنطینه و کنترل تردد خودروهای حمل طیور با همکاری نیروی انتظامی و دادگستری باید انجام شود.

 امیرحسین بهداد، مدیرکل دامپزشکی استان و دبیر ستاد آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در استان آذربایجان شرقی هم در این جلسه ضمن ارائه گزارش از آخرین وضعیت بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در جهان و کشور، بر ضرورت اتخاذ تدابیر پیشگیرانه لازم جهت جلوگیری از شیوع این بیماری در استان که می‌تواند بر روند تولید و تامین مواد غذایی شهروندان استان لطمه بزند پرداخت و اظهار داشت از ابتدای سال جاری تا کنون خوشبختانه در استان ما موردی از این بیماری گزارش نشده است.

وی با بیان این مطلب که پیشگیری همیشه ساده تر و کم هزینه تر از درمان است افزود: یکی از مهمترین عوامل پیشگیرانه در جهت جلوگیری از شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، واکسیناسیون گله های مرغ مادر، مرغ تخمگذار و مزارع پروشی بوقلمون است که متاسفانه علی رغم توصیه های دامپزشکی از طرق مختلف باز هم عده ای از مرغداران همکاری لازم را نداشته و اقدام به واکسیناسیون طیور پرورشی خود نمی نمایند.

 بهداد همچنین بر ضرورت بیمه نمودن طیور پرورشی توسط مرغداران تاکید کرد و افزود: از اتحادیه های محترم درخواست می کنیم تا این موضوع مهم را به مرغداران یادآوری نمایند تا در صورت درگیر شدن یک واحد مرغداری به این بیماری خسارت اقتصادی و به تبع آن مشکلات دیگر کاهش یافته و بخشی از خسارت وارده از طریق بیمه جبران گردد.

مدیر کل دامپزشکی استان همچنین بر ضرورت توجه مرغداران به توصیه ها و پیامهای بهداشتی این اداره کل که از طریق روابط عمومی به تلفن همراه تمامی مرغداران استان ارسال می گردد تاکید نمود و افزود: ریزترین نکات بهداشتی که در کمیته علمی اداره کل دامپزشکی استان تدوین شده است به صورت پیامک به همه مرغداران ارسال می شود که انتظار داریم مرغداران محترم با توجه و عمل به این توصیه ها بتوانند سرمایه های خود که همانا سرمایه های ملی همه مردم می باشد از گزند بیماری ها حفظ نمایند.

 

در پایان این این جلسه سایر اعضای این کمیته نیز نکته نظرات و پیشنهادات خود را ارائه نمودند.

 
 
 

 

 

 

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز