نشست معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه های برتر کشور در دانشگاه تبریز برگزار شد

۱۳۹۵/۰۶/۲۳ - ۰۸:۴۷:۴۷
کد خبر: ۴۵۶۲۵۱
نشست معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه های برتر کشور در دانشگاه تبریز برگزار شد
دوازدهمین نشست معاونان پژوهش و فناوری 13 دانشگاه برتر کشور در دانشگاه تبریز برگزار شد.

به گزارش گروه آموزش خبرگزاری برنا، رئیس دانشگاه تبریز در این آیین گفت:  این جلسات به منظور هم اندیشی و همفکری و استفاده از تجربیات، نظرات و دیدگاه های یکدیگر برای ارتقا، توسعه و حل مشکلات با حضور دانشگاه های برتر و بزرگ  برگزار می شود که نظرات کارشناسی این دانشگاه ها برای توسعه همه جانبه آینده دانشگاه ها و به خصوص در حوزه پژوهش حتما موثر خواهد بود.  

دکتر محمدرضا پورمحمدی افزود: در حال حاضر 70 درصد تولید علم کشور بر عهده دانشگاه های بزرگ و برتر کشور بوده و ضروری است به خاطر رسالتی که این دانشگاه ها در قبال توسعه و پیشرفت ایران اسلامی در حوزه های مختلف داشته و دارند، اهتمام ویژه ای به این مجموعه بشود تا بهتر به وظیفه خویش عمل بکنند؛ زیرا مسائل این دانشگاه ها بسیار متفاوت از دانشگاه های کوچک و تازه تاسیس است.

رئیس دانشگاه تبریز یادآور شد: این دانشگاه ها باید در مرز دانش حرکت کنند و لذا باید تجهیزات و آزمایشگاه های دانشگاه ها برای تولید علم و فناوری که بتواند بخشی از نیاز جامعه را برطرف کنند، به روز رسانی شوند.

وی افزود: خوشبختانه در سال های اخیر روند رشد علمی کشور مناسب بوده است، به طوری که در گذشته اسمی از دانشگاه های ایران در دنیا مطرح نبود ولی امروزه ۱۳ دانشگاه ایرانی که دانشگاه تبریز نیز  یکی از این دانشگاه ها است، در جمع دانشگاه‌های برتر و تاثیرگذار دنیا قرار گرفته اند.

دکتر محمد رحیمیان، دبیر این نشست و معاون پژوهشی دانشگاه تهران نیز در این آیین گفت: دانشگاه ها مشکلات مشترک زیادی دارند و با برگزاری چنین نشست ها و استفاده از تجربیات همدیگر می توان ضمن کمک به حل مسائل دانشگاه ها، به عنوان مشاوری برای وزارت علوم نیز انجام وظیفه کرد.

معاون پژوهشی دانشگاه تهران افزود: تشکیل کنسرسیوم پژوهشی دانشگاه های بزرگ و برتر برای اجرای طرح های کلان ملی، تدوین وظایف و تعهدات اعضای هیئت علمی دانشگاه ها با توجه به تجربه موجود و استاندارد دانشگاه های معتبر دنیا، بررسی روش اختصاص بودجه پژوهشی وزارت علوم به دانشگاه ها، پایش عملکرد و سیاست گذاری در مورد مجلات، یکسان سازی سقف حمایت از پایان نامه های دانشجویان تحصیلات تکمیلی، افزایش حجم پژوهش های بین الملل اعضای هیئت علمی، ایجاد مشوق های مادی و معنوی برای حضور فعال تر در نمایشگاه های ملی و بین المللی، یکسان سازی شاخص های پژوهش های فناوری در وزارت علوم به منظور یکسان سازی گزارش های عملکرد و ... از جمله محورهای اصلی این نشست است.

دکتر محمد مقدم واحد، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز نیز در این نشست با گرامیداشت مقدم میهمانان در شهر تبریزگفت: دانشگاه ها سیر تکاملی را طی کرده و روند رو به رشدی را تجربه می کنند ولی به هر حال باید از سوی دولت حمایت های لازم صورت گیرد.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه امروزه جامعه ای پیشرفته خوانده می شود که به امر پژوهش و تولید علم و فناوری توجه کرده و نیروی انسانی فرهیخته داشته باشد، افزود: دانشگاهیان نیز در قبال این حمایت ها، باید تلاش لازم را داشته و به سمت تامین منابع خود از صنعت و جامعه باشند.

گفتنی است این نشست به مدت دو روز  و با شرکت دانشگاه های تهران، فردوسی مشهد، صنعتی شریف، تبریز، علامه طباطبایی، تربیت مدرس، صنعتی امیرکبیر، شهید بهشتی، علم و صنعت، صنعتی اصفهان، اصفهان، شیراز و  صنعتی خواجه نصیر  در دانشگاه تبریز برگزار شد.

 

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز