وزیر علوم :

دستاوردهای حوزه علم و فناوری در سال های بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تحسین برانگیز بوده است

۱۳۹۵/۱۱/۱۸ - ۱۵:۲۹:۲۷
کد خبر: ۵۱۶۷۲۰
دستاوردهای حوزه علم و فناوری در سال های بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تحسین برانگیز بوده است
وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری در مراسم تجلیل از نفرات برترآزمون سراسری و برگزیدگان المپیاد دانشجویی گفت : دستاوردهای حوزه علم و فناوری در سال های بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تحسین برانگیز بوده است.

به گزارشگروه آموزش خبرگزاری برنا، دکتر محمد فرهادی در مراسم تجلیل از نفرات برتر آزمون سراسری و برگزیدگان المپیاد دانشجویی ، عرصه علم و دانش را روح افزا و مایه رشد و تعالی دانست وافزود : راز عظمت و زیبایی علم در چیزی است که ما آن را کشف می خوانیم وعلمی که در آن کشف نباشد سبب انباشته شدن حافظه است و تنها در محافل علمی به درد انسان می‌خورد و علم همراه با کشف سبب ارتقای انسان به شناخت خود است.

وزیر علوم در ادامه به دستاوردهای آموزش عالی در سال های بعد از پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت : در سال 57 در مقطع کارشناسی ارشد 6 هزار دانشجو تحصیل می‌کردند که این رقم امروزه به بیش از 700 هزار نفر رسیده و122 برابرشده است و در دوره دکترا نیز تعداد دانشجویان نسبت به سال 57 ، 91 برابر شده است.

دکترفرهادی در ادامه گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی دانشگاه‌های کشور جهش بزرگی در حوزه علم و فناوری و تربیت نیروی انسانی برداشته‌اند به طوری که در اوایل انقلاب تعداد پزشکان و گروه‌های وابسته به آن و همچنین افرادی که خدمات پزشکی را ارائه می‌دهند در کشور کم بود وازکشورهای خارجی  پزشک به کشور می‌آوردند.

وی افزود: بسیاری از بیماران با هزینه‌های بالا به دلیل نبود امکانات و تجهیزات برای درمان به خارج از کشور منتقل می‌شدند که هزینه‌ای بالغ بر 300 میلیون دلار در طول سال در حوزه سلامت کشور تحمیل می‌شد. 

وزیر علوم گفت: به لطف خدا کشورمان از نظر تربیت نیروی انسانی وابستگی‌اش از کشورهای خارجی از بین رفت و اینک پزشکان متخصص و نخبه کشور در بردهای تخصصی و کنفرانس های علمی حضوری فعال دارند. 

دکتر فرهادی عنوان کرد: در زمانی راه اندازی دکترای رشته علوم پایه بسیار سخت بود اما امروزه در بسیاری از گروه‌های مختلف علمی استادان در مقطع دکترا دانشجویان خوبی را تربیت می‌کنند و این مسئله با سرعت خوبی در حال گسترش است. 

وزیرعلوم افزود: در سال‌های  اخیر بحث آمایشی آموزش عالی و ماموریت گرایی و کارآفرینی کردن دانشگاه‌های کشور در حال انجام است تا با آموزش‌های مهارتی و ارتباط بیشتر صنعت، جامعه و دانشگاه قدم موثری برداشته شود و وزارت علوم از طرح‌های در دست اجرا حمایت می‌کند. 

دکتر فرهادی تاکید کرد: هم اکنون در کشور 22 هزار دانشجوی خارجی مشغول به تحصیل هستند و ما باید از ظرفیت خالی دانشگاه‌ها که رقم قابل توجهی است به طور کامل استفاده کنیم. 

وی ادامه داد: در حال  حاضر با کشورهای راهبردی و هدف تعامل خوب علمی داریم و در این راه با دانشگاه‌های معتبر دنیا وزارت علوم سعی در ایجاد دیپلماسی علمی با هدف ارتقای سطح علمی دانشجویان و کشور دارد و دوره‌های مشترکی را با دانشگاه‌های مطرح دنیا و مقاطع تحصیلی  راه اندازی کرده است. 

وزیر علوم با بیان اینکه بر طبق سند چشم انداز وضعیت علمی کشور خوب است، افزود: بر اساس مستندات علمی منتشر شده ، کشورمان رتبه اول منطقه و رتبه 16 جهان است و در تولید علم با 25 کشور مطرح دنیا در حال رقابت هستیم.

وی تصریح کرد: بحث نوآوری و فناوری در کشور صورت گرفته و من امیدوارم که آموزش  رشته‌های بین رشته‌ای افزایش یابد و رشته‌های پر تقاضا در دانشگاه های کشور جایگزین رشته‌های کم اهمیت شود.

دکتر فرهادی برترین های کنکور سراسری و برگزیدگان المپیادهای دانشجویی را مخاطب قرار داد و اظهار داشت : شما اکنون در آستانه ورود به دوره تحصیلات دانشگاهی هستید. از شما انتظار داریم با دیدی باز افق متعالی مرجعیت علم و فناوری را مد نظر قرار دهید و نام خود را در زمره خدمتگزاران این سرزمین ثبت و ضبط کنید.

 

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز