محمدهادی عسکری

جشنواره تئاتر دانشگاهی توانسته دین خودش را به تئاتر کشور ادا کند

۱۳۹۷/۱۲/۱۳ - ۱۳:۴۱:۱۵
کد خبر: ۸۲۰۰۲۷
جشنواره تئاتر دانشگاهی توانسته دین خودش را به تئاتر کشور ادا کند
نشست رسانه‌ای بیست و دومین جشنواره تئاتر دانشگاهی با حضور محمدهادی عسکری مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، امین مختاری دبیر جشنواره و مجتبی جَدی مدیر بخش مناطق جشنواره در سالن کنفرانس مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.

به گزارش گروه آموزش خرگزاری برنا، در ابتدای نشست، عسکری درباره رویکردهای وزارت علوم در این دوره از جشنواره بیان کرد: مجموعه فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم پیگیر برگزاری این جشنواره به نحو احسن است چون این جشنواره توانسته دین خودش را به تئاتر کشور ادا کند و هنرمندان بسیاری را به بخش حرفه‌ای تئاتر کشور ارائه دهد. ما به آینده نگاه داریم و امسال هم نسبت به ۲۱ دوره گذشته خوانش داشته‌ایم و نقاط ضعف و قوت جشنواره را بررسی کرده‌ایم تا بتوانیم این دوره را به بهترین شکل ممکن برگزار کنیم.

وی افزود: ایده «دانشگاه اجتماعی» یا «دانشگاه مؤثر» ایده اصلی ما در معاونت فرهنگی و اجتماعی است که بار عمده تحقق این ایده بر عهده دانشجویان است که سهم عمده‌ای از آن را دانشجویان تئاتر بر عهده دارند، از این رو از تئاتر دانشگاهی حمایت خواهیم کرد و امیدوارم امسال شاهد برگزاری جشنواره‌ای با کیفیت و جذاب باشیم.

در ادامه امین مختاری دبیر این جشنواره عنوان کرد: امسال تلاش ما این بود که از تئاتر تمرکززدایی کنیم به همین دلیل بخش مناطق را تقویت کرده و کارگاه‌های آموزشی بین المللی را در شهرستان‌ها برگزار کردیم و ۲ استاد از فرانسه و ترکیه در مناطق، کارگاه‌های آموزشی برگزار کردند.

وی افزود: امسال ۱۲ اثر در بخش مناطق حضور دارند در حالی که پارسال ۹ اثر در این بخش حضور داشت. تلاش ما این بود که در این دوره با کانون‌های مختلف تئاتری دیالوگ برقرار کنیم و طی فراخوانی نیازهای آنها را جویا شویم. همچنین امسال برای ستاد اجرایی جشنواره نیز فراخوان دادیم و حدود ۴۰۰ نفر درخواست دادند که بخش بزرگ ستاد اجرایی از بین این متقاضیان که از دانشجویان سراسر کشور بودند، برگزیده شدند.

دبیر جشنواره تئاتر دانشگاهی متذکر شد: مساله آسیب شناسی جشنواره نیز انری مهم بود که در همین راستا در کنار برگزاری نشست‌های مختلف از همان ابتدا هر کس می‌خواست در جشنواره شرکت کند از او می‌خواستیم که در آخر فرمش پیشنهادات و انتقادات و تجربیاتش از حضور در دوره‌های قبلی جشنواره را نیز در اختیارمان قرار دهد که در نهایت با جمع بندی نظرات توانستیم به جمع بندی مناسبی برسیم.

مختاری درباره بخش بین الملل جشنواره بیان کرد: در این دوره بخش جدیدی به نام «تئاتر دورنما» را در بخش بین الملل برنامه ریزی کردیم که بخشی رقابتی است که در آن تعاملی بین دانشجویان ایرانی و خارجی شکل می‌گیرد و دانشجویان ایرانی و خارجی می‌توانند با ثبت نام در این بخش به یک تولید مشترک برسند.

مجتبی جَدی نیز درباره بخش مناطق جشنواره که در کرمان برگزار می‌شود، گفت: در این دوره ۱۳ اثر توسط هیأت انتخاب پذیرفته شد که البته یکی از آثار به دلیل منع قانونی که برای حضور در جشنواره داشت حذف و در نهایت ۱۲ اثر در بخش مناطق حضور دارند.

وی افزود: همچنین یک کارگاه هفت روزه در کاشان برگزار شد و یک کارگاه پانتومیم نیز در کرمان خواهیم داشت. همچنین در این دوره فیلم تئاترهای برگزیده ادوار مختلف قرار است با حضور یک منتقد در دانشگاه‌های شهرهای مختلف به نمایش گذاشته شود.

جدی درباره تأمین بودجه جشنواره بیان کرد: تمام تلاش ما این است که بودجه جشنواره را تأمین کنیم اما دوستان دبیرخانه باید در هزینه‌ها صرفه جویی کنند و همچنین باید از ظرفیت نهادهای مختلف فرهنگی در زمینه مالی و معنوی نیز بهره ببریم.

وی درباره تأمین هزینه‌های بخش بین الملل متذکر شد: به دلیل مشکلات مالی که امسال با آن روبرو بودیم با سفارتخانه‌ها و دانشگاه‌هایی که قرار است گروه‌ها را به جشنواره بفرستند، مذاکره کردیم و در همین راستا آنها قرار است هزینه گروه‌ها را تقبل کنند و ما هزینه بلیت و هدایا را برعهده نخواهیم داشت.

 

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز