نماینده سازمان برنامه و بودجه کشور:

کاهش ۵.۵ درصدی دانشجویان علوم پایه در پنج سال گذشته

۱۳۹۹/۰۶/۳۱ - ۱۹:۵۵:۰۷
کد خبر: ۱۰۶۱۹۸۰
کاهش ۵.۵ درصدی دانشجویان علوم پایه در پنج سال گذشته
نماینده سازمان برنامه و بودجه کشور در کمیسیون علوم پایه و فناوری های همگرای شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری گفت: تعداد دانشجویان مقاطع مختلف علوم پایه در سال‌های ۹۴ تا ۹۸ به طور متوسط ۵.۵ درصد کاهش یافته است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ هشتادمین جلسه کمیسیون علوم پایه و فناوری های همگرای شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری در محل دبیرخانه این شورا با موضوع جایگاه علوم پایه در برنامه هفتم توسعه برگزار شد.

در این جلسه فرحناز صبوحی، نماینده سازمان برنامه و بودجه کشور در کمیسیون به جایگاه مهم علوم پایه در اسناد مهم کشور تاکید کرد گفت: از میان سیاست های کلی علم و فناوری ابلاغی در سال ۹۳ و هفت سیاست کلی ابلاغی برنامه ششم توسعه کشور که حول محور علم، فناوری و نوآوری بنا شده است، یک سیاست به توسعه علوم پایه و تحقیقات بنیادی اختصاص دارد.

او افزود: در سند راهبردی علم و فناوری برنامه ششم توسعه هم اقداماتی پیش بینی شد که گروه علوم پایه می تواند با بهره گیری از آن، اهداف خود را محقق کند.

صبوحی خاطرنشان کرد: در قانون بودجه و در ردیف ۱۱۳-۳۶۰ ذیل وزارت علوم هم به این موضوع پرداخته شد که تنها گروه علمی تخصصی که در برنامه ششم توسعه برای آن هدف‌گذاری کمی در جهت افزایش تعداد دانشجویان صورت گرفت، گروه علوم پایه است.

نماینده سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: در سال ۹۶، حدود ۷۶ درصد و در سال ۹۸ حدود ۵۸ درصد از این هدف تحقق پیدا کرده است. در سطوح تحصیلات تکمیلی این گروه هم میزان تحقق تعداد دانشجویان از حدود ۷۲ درصد در سال ۹۶ به حدود ۴۹ درصد در سال ۹۸ کاهش یافت.

صبوحی درباره روند تعداد دانشجویان این حوزه در سال های ۹۵-۱۳۹۰ اظهار داشت: در حالی که تعداد کل دانشجویان کشور رشد ۱.۱ درصدی داشت، تعداد دانشجویان گروه علوم پایه با کاهش سالانه معادل ۳.۵ درصد مواجه بوده است.

نماینده سازمان برنامه و بودجه کشور در خصوص کاهش تعداد دانشجویان علوم پایه، اظهار داشت: در دوره بعد یعنی سال های ۹۸-۱۳۹۴، در حالی که تعداد کل دانشجویان کشور در این دوره ۸.۵ درصد به طور متوسط کاهش داشت، تعداد دانشجویان گروه علوم پایه و تحصیلات تکمیلی گروه علوم پایه نیز سالانه به طور متوسط با کاهش حدود ۵.۵ درصدی روبرو بود. این امر حاکی از آن است که یکی از اهداف این کمیسیون باید به سیاستگذاری در جهت افزایش گرایش جوانان مستعد و توانمند کشور به این حوزه اختصاص یابد.

او گفت: بر اساس یافته ها، میزان اشتغال دانش آموختگان حوزه علوم پایه که از نسبت تعداد شاغلین به تعداد دانش آموختگان حاصل می شود، حدود ۵۴ درصد است؛ این میزان از میانگین کل کشور در تمام گروه ها بالاتر و تنها از میزان اشتغال دانشجویان گروه علوم پزشکی که حدود ۷۲ درصد است، پایین‌تر است.

صبوحی ادامه داد: این اطلاعات بیانگر آن است که وضعیت اشتغال دانش آموختگان این حوزه در سال ۹۴-۱۳۹۳، بر خلاف آنچه تصور می شود در وضعیت نامطلوبی قرار ندارد.

او تاکید کرد: در مقاطع بالاتر این گروه، میزان اشتغال دانش‌آموختگان نیز افزایش می یابد. میزان اشتغال دانش‌آموختگان علوم پایه در سال ۹۴-۱۳۹۳، در مقطع کاردانی ۴۹ درصد، کارشناسی ۵۱ درصد، کارشناسی ارشد حدود ۶۰ درصد و در مقطع دکتری تخصصی به ۷۲.۲ درصد رسیده است.

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز