انتشار اولین تصویر از یک لکه خورشیدی توسط بزرگ ترین رصدخانه جهان

۱۳۹۹/۰۹/۱۵ - ۱۱:۵۲:۵۵
کد خبر: ۱۰۹۸۵۰۰
انتشار اولین تصویر از یک لکه خورشیدی توسط بزرگ ترین رصدخانه جهان
تلسکوپ خورشیدی DKIST که بزرگ ترین رصدخانه خورشیدی جهان است، اولین تصویر خود را از یک لکه خورشیدی منتشر کرد. جزییات چشمگیر این عکس، قدرت بصری این رصدخانه را برجسته می‌کند.

 

به گزارش برنا؛ محققان روز جمعه  این تصویر را به همراه مقاله جدیدی در مورد ویژگی های مکانیکی ، ابزار رصدی و اهداف علمی این تلسکوپ خورشیدی که در هاوایی قرار دارد،  در مجله Solar Physics منتشر کردند.

لکه های خورشیدی، لکه های تاریکی بر روی سطح خورشید هستند که بر اثر فعالیت‌ های شدید مغناطیسی که مانع از انتقال گرما می ‌شوند، به وجود می‌ آیند. این لکه‌ها به علت کاهش درجه حرارت سطح خورشید در آن ناحیه‌ها به وجود می‌آیند.

در این تصویر جدید، دیده می شود که گاز گرم و خنک از لبه این لکه خورشیدی به بیرون فوران می کند.

الگوی تشعشع هنگامی ایجاد می شود که گاز گرم بالا رونده و گاز خنک پایین رونده در امتداد خطوط این میدان مغناطیسی شیب دار، کشیده می شوند.

فعالیت خورشیدی در طول یک چرخه خورشیدی ۱۱ ساله، دچار فراز و نشیب می شود. زمانی که بیشترین میزان فعالیت خورشیدی وجود داشته باشد، لکه های خورشیدی بیشتری بر سطح خورشید نمایان می شود.

تلسکوپ خورشیدی DKIST، تصویر این لکه خورشیدی را در ماه ژانویه سال جاری میلادی (۲۰۲۰) اندکی پس از آن گرفت که خورشید به کمترین میزان فعالیت خود در پایان سال میلادی ۲۰۱۹ رسید.  

محققان انتظار دارند که خورشید در اواسط سال ۲۰۲۵ به حداکثر فعالیت خود برسد.

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز