رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران مطرح کرد:

مشاهده رد پای تمساح در دریاچه چیتگر/ باید دریاچه چیتگر به لحاظ تنوع زیستی پایش شود/ وجود ۲۵ نوع ماهی در دریاچه چیتگر/ جستجو با دستگاه کاوشگر موجی در کف دریاچه

۱۳۹۹/۰۹/۲۳ - ۰۴:۰۸:۳۷
کد خبر: ۱۱۰۲۵۲۲
مشاهده رد پای تمساح در دریاچه چیتگر/ باید دریاچه چیتگر به لحاظ تنوع زیستی پایش شود/ وجود ۲۵ نوع ماهی در دریاچه چیتگر/ جستجو با دستگاه کاوشگر موجی در کف دریاچه
سید آرش حسینی میلانی از مشاهده رد پای تمساح در دریاچه چیتگر خبر داد و گفت:شواهدی از جمله نوعی رد پا وجود دارد که باعث به وجود آمدن تردیدهایی در وجود داشتن این حیوان در دریاچه شده است و به همین دلیل، طعمه‌گذاری‌هایی انجام شده تا اگر چنین موضوعی صحت دارد، هرچه سریع‌تر موضوع شفاف شده و امنیت شهروندان و آسایش خاطر آنها فراهم شود.

به گزارش برنا؛ سید آرش حسینی میلانی، رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران در گفت‌وگو با خبرنگار برنا درباره اخبار منتشر شده مبنی بر مشاهده شدن یک تمساح در دریاچه چیتگر گفت: وقتی یک پیکره آبی مانند دریاچه چیتگر در تهران ایجاد می‌شود، طبیعتا جاذب جانوران شده و در آنجا اکوسیستم مصنوعی تشکیل می‌شود. برای مثال در هفته‌های گذشته پرنده‌های مهاجر به دریاچه چیتگر آمدند و یک نوع جاذبه توریستی در این مکان تفریحی ایجاد کرده‌اند.

او افزود: این مسئله علاوه بر فرصت‌آفرینی می‌تواند تهدیدآفرین هم باشد اما در هر صورت آنچه اهمیت دارد، آن است که به لحاظ تنوع زیستی این دریاچه پایش شود که متاسفانه اینگونه نیست. 

این عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران با بیان اینکه درخصوص مسائلی چون پایش کیفیت آب دریاچه و پیشگیری از تغذیه‌گرایی اقدامات خوبی صورت گرفته است، اظهار داشت: برخی از بررسی‌ها نشان داده که 25 نوع ماهی در این دریاچه وجود دارد که تعداد زیادی از آنها را شهروندان رها کردند و این گونه‌ها با محیط سازگاری یافته‌اند. 

حسینی میلانی با بیان اینکه احتمال دارد تمساح خانگی قاچاق که این روزها رواج پیدا کرده، توسط یک شهروند غیرمسئول در دریاچه چیتگر رها شده باشد، تصریح کرد: شواهدی از جمله نوعی رد پا وجود دارد که باعث به وجود آمدن تردیدهایی در وجود داشتن این حیوان در دریاچه شده است و به همین دلیل، طعمه‌گذاری‌هایی انجام شده تا اگر چنین موضوعی صحت دارد، هرچه سریع‌تر موضوع شفاف شده و امنیت شهروندان و آسایش خاطر آنها فراهم شود. 

او با تاکید بر اینکه تا زمان دستیابی به حقیقت محدودیت‌هایی برای تردد در دریاچه چیتگر ایجاد شده است، خاطرنشان کرد: بعد از طعمه‌گذاری با یکی از مراکز مرتبط صحبت شده تا با دستگاه کاوشگر موجی، کف دریاچه را جستجو کنند تا مسئله کاملا روشن شود و در نهایت، خیال مردم راحت شود. 

به گفته سخنگوی کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری، آنچه اهمیت دارد این است که متاسفانه در مورد ساماندهی حیوانات خانگی سیستم و چارچوب مشخصی نداریم و معلوم نیست حیوانات خارجی که قاچاق می‌شوند، چه سرنوشتی پیدا می‌کنند. حتی ممکن است برخی از آنها مهاجم و برای محیط‌زیست شهری مضر هم باشند. 

حسینی میلانی درخصوص این تمساح ابراز داشت: برخی متخصصین در ارزیابی اولیه اعلام کرده‌اند تمساح در برودت زیر چهار درجه تلف می‌شود. دیگر اینکه چون خزندگان خونسرد هستند باید ساعاتی ناگزیر از بیرون آب بیاید و پس از دو هفته از این شبهه حتما رویت می‌شد.

او افزود: هنوز نمی‌توان در مورد آن با قطعیت صحبت کرد و فقط می‌توان گفت در حال پیگیری هستیم تا خبر شفاف را به اطلاع شهروندان برسانیم. 

رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری با ضرورت تدوین پروتکل‌های لازمه از سوی شهرداری بیان کرد: مدیریت دریاچه چیتگر باید پروتکلی را مبنی بر نحوه برخورد با انواع جانوران مانند خزندگان، جانوران وحشی، موذی و آبزیان را تدوین کند و در اختیار شهروندان قرار دهد.

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز