یک متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری:

آلودگی هوا ریه را مستعد عفونت‌های شدیدتر می‌کند/ سال‌ها تخریب ریه به‌دلیل آلودگی هوا می‌تواند بدون علامت باشد/ تشریح واکنش ریه در خصوص کرونا و آلودگی هوا

۱۳۹۹/۱۰/۱۹ - ۰۴:۱۱:۴۳
کد خبر: ۱۱۱۶۵۸۲
آلودگی هوا ریه را  مستعد عفونت‌های شدیدتر می‌کند/ سال‌ها تخریب ریه به‌دلیل آلودگی هوا می‌تواند بدون علامت باشد/ تشریح واکنش ریه در خصوص کرونا و آلودگی هوا
محمدرضا ناظری تصریح‌کرد: آلودگی هوا ریه را مستعد عفونت‌های شدیدتر می‌کند، چون به سیستم ایمنی آسیب وارد و اکسیژن رسانی را مختل کرده و مجموع این عوامل باعث آسیب به سیستم ایمنی می‌شود.

به گزارش برنا؛ هر ساله در فصل سرما با پدیده وارونگی دما مواجه هستیم. در شرایط کنونی شیوع کرونا و به‌ویژه وجود ردپای ویروس جهش یافته در کشور نگرانی‌های متعدد را برای افراد به‌دنبال دارد. در این شرایط راهکارهای علمی درباره نحوه تردد در سطح شهر باید به آحاد افراد جامعه آموزش داده شود. این در حالی است که در روزهای اخیر مجتبی خالدی، سخنگوی اورژانس از افزایش تماس‌ها با اورژانس به دلیل آلودگی هوا خبر داد. در این شرایط چگونگی مصونیت افراد در برابر کرونا و آلودگی هوا مطرح است.

محمدرضا ناظر، متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری و استاد تمام بیماری های عفونی درباره تفاوت تنگی نفس کرونا و آلودگی هوا به خبرنگار برنا گفت: تنگی نفس یک اصطلاح ذهنی است. برای مثال فرد ممکن است به دلیل استرس دچار تنگی نفس شود. از سوی دیگر ممکن است فرد بخش قابل توجهی از ریه‌هایش از بین رفته باشد، اما تنگی نفس نداشته باشد. بنابراین بسیاری از افراد در آلودگی هوا تردد کرده و اتفاق خاصی برایشان نمی‌افتد.

او افزود: برخی از افراد هم شاید بخشی از ریه‌هایشان از بین برود، اما تنگی نفس نداشته باشند، چون بدن انسان به نحوی خلق شده که دستگاه‌های حیاتی بدن همچون قلب، ریه، کلیه و کبد وقتی که 70 درصدشان از بین بروند باز هم به فعالیت خود ادامه می‌دهند و فرد احساس ناخوشی نمی‌کند.

آیا هر تنگی نفسی نشانه کرونا است؟

این پزشک عفونی ادامه داد: فرد مبتلا به کرونا فقط تنگی نفس ندارد، بلکه التهاب دارد. این التهاب بافت ریه را از بین می‌برد و پرده جنب را تحت تاثیر قرار می‌دهد. با التهاب پرده جنب با هر تنفسی فرد احساس درد در قفسه سینه دارد. با این تفاسیر روند تخریب کرونا و آلودگی هوا بر روی بدن متفاوت است.

آلودگی هوا ریه را  مستعد عفونت‌های شدیدتر می‌کند

ناظر تصریح‌کرد: آلودگی هوا ریه را مستعد عفونت‌های شدیدتر می‌کند، چون به سیستم ایمنی آسیب وارد و اکسیژن‌رسانی را مختل کرده و مجموع این عوامل باعث آسیب به سیستم ایمنی می‌شود.

سال‌ها تخریب ریه به‌دلیل آلودگی هوا می‌تواند بدون علامت باشد

این استاد تمام بیماری های عفونی در پاسخ به این سوال که چه زمانی باید برای تنگی نفس به پزشک مراجعه کرد؟ تاکید کرد: سال‌ها تخریب ریه به‌دلیل آلودگی هوا می‌تواند بدون علامت باشد. برای مثال شاید یک فرد بعد از 30 سال به نارسایی قلبی و ریوی دچار شود. آسیب‌های ریه به یکباره به‌دلیل آلودگی هوا بروز نمی‌کند.

ترکیب ویروس انگلیسی با آلودگی هوا چه عواقبی دارد؟

این متخصص عفونی با بیان اینکه هم اکنون متخصصان عفونی بر روی ورود کرونای جهش یافته انگلیسی نگران هستند، ادامه داد: سرعت انتقال این ویروس حداقل دو برابر کرونای معمولی است. این ویروس وقتی با آلودگی هوا ترکیب شود، طبیعتا قدرت چسبندگی و سرعت انتقال نیز  افزایش پیدا می کند.

افزایش روند انتقال ویروس انگلیسی

او با بیان اینکه قدرت انتقال ویروس انگلیسی افزایش یافته است، تصریح کرد: این ویروس بر روی آلاینده‌ها نشسته و راحت‌تر منتقل می‌شود.

این پزشک عفونی در پاسخ به این سوال که آیا آلودگی هوا مانع  انتشار کرونا و عدم جانشینی در ریه می‌شود؟ گفت: یک تئوری مبنی‌بر اینکه آلاینده‌ها همچون مصرف سیگار و دیگر مواد دخانی گیرنده‌های ریه را از بین برده و ویروس بعد از ورود به ریه نمی‌تواند از طریق گیرنده‌ها وارد شود، وجود دارد. هرچند این تئوری هنوز ثابت نشده است. برای مثال بسیاری از مبتلایان به کرونا به‌دلیل استعمال سیگار یا دیگر مواد دخانی از حال عمومی وخیم برخوردار هستند. با این تفاسیر این قضیه منتفی است.

آسیب به ریه آن را مستعد ابتلا به کرونا می‌کند

ناظر افزود: در روند آلودگی هوا سیستم دفاعی بدن ضعیف می‌شود. امکان اینکه ویروس کرونا بر روی آلاینده‌ها نشسته و سرعت انتقال بیشتری را طی کند، وجود دارد. نکته دیگر این است که هر گونه آسیب به ریه آن را مستعد ابتلا به کرونا می‌کند.

چرا باید ماسک بزنیم؟

 او با اشاره به ماسک‌زدن برای مصونیت در برابر کرونا و آلودگی هوا گفت:  برای مهار کرونا هدف از ماسک زدن مصونیت دیگر افراد است. هدف این است که دیگر افراد به کرونا مبتلا نشوند، چون هدف از زدن ماسک در 80 درصد موارد جلوگیری از انتقال ویروس کرونا است.

متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری تصریح کرد: در آلودگی هوا  هدف از زدن ماسک این است که آلودگی هوا وارد بدن افراد نشود. باید دانست ماسک‌های با کیفیت متعدد در کشور تولید شده و در ایام کرونا و آلودگی هوا باید از آن استفاده کرد.

تهویه‌های مناسب در اماکن مسقف تجهیز شود

ناظر طی توصیه ای در خصوص شرایط آلودگی هوا و کرونا گفت: هم‌اکنون  با توجه به مشاهده ویروس جهش یافته انگلیسی در کشور و افزایش سرعت انتقال این ویروس باید اقدامات جدی برای مهار کرونا انجام داد.

او ادامه داد: بیش از 90 درصد مسافرت‌های  درون شهری در سراسر کشور را می توان با دوچرخه انجام داد. نکته دیگر اینکه برای کرونا جهش یافته باید با افزایش سرعت و قرنطینه اقدام کرد. همچنین به پروتکل‌های بهداشتی به ویژه فاصله‌گذاری اجتماعی توجه شود.

این پزشک عفونی تصریح کرد: سرعت انتقال بیماری در کرونای جهش یافته افزایش یافته و باید تهویه‌های مناسب را در اماکن مسقف تجهیز کرد.

//انتهای پیام:4

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز