انچه که باید در مورد هلیکوپتر مریخ بدانید

۱۳۹۹/۱۱/۰۷ - ۱۷:۳۹:۵۰
کد خبر: ۱۱۲۷۰۹۶
انچه که باید در مورد هلیکوپتر مریخ بدانید
کاوشگر «استقامت» (Perseverance) حدوداً سه هفته دیگر به مریخ خواهد رسید و عصر جدیدی را در اکتشاف سیاره سرخ آغاز خواهد کرد. البته این ربات چهار چرخ ۲.۷ میلیارد دلاری تنها نبوده و یک هلیکوپتر کوچک را هم همراه خود به چهارمین سیاره منظومه شمسی می‌برد.

به گزارش برنا؛ «نبوغ» (Ingenuity) هلیکوپتری سبک، کوچک و دو ملخه است که هر کدام از آنها از فیبر کربن بسیار مقاوم ساخته شده‌اند. ملخ‌های این بالگرد خلاف جهت یکدیگر و با سرعت ۲۴۰۰ دور بر دقیقه گردش می‌کنند که بسیار بیشتر از هلیکوپترهای سرنشین‌دار است.

اما علت چرخش ملخ‌ها با چنین سرعت بالایی چیست و چرا نبوغ اینقدر سبک وزن است؟ آنطور که ناسا می‌گوید، مقصر اصلی اتمسفر فوق العاده رقیق بهرام است. هوای سیاره سرخ بسیار کمتر از زمین است به همین دلیل این ربات کوچک و هر وسیله نقلیه هوایی دیگر به روتورهای بسیار پرسرعت نیاز دارند تا نیروی برآر (Lift) کافی برای بلند شدن از سطح مریخ ایجاد شود.

اگر مأموریت نبوغ موفقیت آمیز باشد، رویکرد بشر از اکتشاف مریخ را دگرگون خواهد کرد. محققان تاکنون از کاوشگرهای زمینی کند برای مطالعه سطح بهرام استفاده می‌کردند، ولی اگر نبوغ بتواند در برابر محیط خشن سطح مریخ دوام بیاورد در مأموریت‌های آینده از فناوری‌های هوایی بیشتر استفاده خواهد شد.

در وب سایت ناسا نکات جالبی در مورد نبوغ منتشر شده که خواندن آنها پیش از فرودش بر سطح مریخ خالی از لطف نخواهد بود:

برای اولین بار فناوری پرواز را در سیاره‌ای دیگر آزمایش می‌کند.

سبک و در عین حال بسیار مقاوم است. وزن این هلیکوپتر کمتر از ۴ پوند (۱.۸ کیلوگرم) است.

موتورهای قوی برای پرواز کردن در جو بسیار رقیق بهرام (۱ درصد جو زمین) دارد.

می‌تواند هر بار تا ۹۰ ثانیه و تا مسافت تقریباً ۳۰۰ متری و در ارتفاع ۳ تا ۴.۵ متری پرواز کند.

خودکار و بدون کنترل شدن توسط انسان پرواز می‌کند و باید بلند شدن، پرواز و فرود را پیش از شروع مأموریت با دریافت کمترین دستورات از زمین انجام دهد.

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز