دبیر کانون سراسری انجمن‌های صنفی مراکز سرپایی درمان اعتیاد کشور مطرح کرد:

مراکز درمان اعتیاد در آستانه ورشکستگی/ ضرورت تغییر تعرفه‌های درمان اعتیاد

۱۳۹۹/۱۲/۱۶ - ۰۸:۳۰:۱۶
کد خبر: ۱۱۴۷۵۲۶
مراکز درمان اعتیاد در آستانه ورشکستگی/ ضرورت تغییر تعرفه‌های درمان اعتیاد
دبیر کانون سراسری انجمن‌های صنفی مراکز سرپایی درمان اعتیاد کشور با بیان اینکه تقاضای درمانگران، منطقی شدن تعرفه های درمان اعتیاد است، گفت: اگر تعرفه ها تغییر جدی نکند ورشکستگی مراکز درمان اعتیاد اصلا دور از انتظار نیست.

به گزارش برنا؛ علی غلامی، دبیر کانون سراسری انجمن‌های صنفی مراکز سرپایی درمان اعتیاد کشور درباره تعرفه های درمان اعتیاد گفت: کانون درمانگران اعتیاد خواهان بازنگری کلی در تعرفه های مراکز درمان اعتیاد است و خواهان این هستیم که بیمه سلامت با احتساب تمام هزینه های مراکز درمان اعتیاد که شامل دارو، خدمات غیردارویی، حقوق پرسنل، استهلاک سرمایه و ... می شود تعرفه واقعی برای مراکز درمان اعتیاد تعیین کنند که با این شیوه عقب افتادگی هزینه های مراکز درمان اعتیاد و فراموشی این مراکز در طی سالهای گذشته جبران شود.

غلامی اظهار کرد: حداکثر سقفی که بیمه سلامت برای افزایش تعرفه ها در نظر می گیرد بین هشت درصد است. این عدد اصلا مشکلات هزینه ای که مراکز درمان اعتیاد در طی این سالها گریبانگیر آن بودند را جبران نمی کند و همچنان خطر خروج پزشکان حاذق از درمان اعتیاد و ورود افرادی که کار تخصصی شان اعتیاد نیست و خدمت مناسبی به جامعه هدف ارائه نمی کنند پابرجا خواهد ماند.

دبیر کانون سراسری انجمن‌های صنفی مراکز سرپایی درمان اعتیاد کشور با اشاره به تعرفه منطقی و قابل قبول برای مراکز درمان اعتیاد، گفت: با توجه به میزان تورم و میزان افزایش تعرفه خدمات پزشکی هم عرض میزان تعرفه باید ۴۰۰ هزار تومان در نظر گرفته شود اما کانون درمانگران اعتیاد با تعرفه ۲۶۰ هزار تومان هم موافق است. بسیاری از مصرف کنندگان مواد تا قبل از اینکه برای درمان اقدام کنند ۱۰۰ در صد درآمد ماهیانه شان را برای خرید مواد هزینه می کردند بنابراین حالا که وارد فرایند درمانی شده اند این عدد بر خلاف تصور موجود برای بیشتر آنها حتی قشر کم درآمد جامعه واقعا عدد بالایی نیست و می توانند به راحتی این تعرفه را پرداخت کنند. بنابراین افزایش ۷۱ هزار تومانی تعرفه درمانی برای یک ماه اصلا به چشم بیمارها نمی آید.

وی همچنین بیان داشت: در سال ۱۳۹۱ تعرفه مراکز درمان اعتیاد ۸۶ هزار تومان و تعرفه پزشک عمومی دو هزار و ۸۰۰ هزار تومان بود در حالی که در حال حاضر میزان افزایش تعرفه پزشکان عمومی ۴۰۰ درصد بوده اما تعرفه مراکز درمان اعتیاد در طی این سالها حدودا ۱۰۰ درصد افزایش داشته است. یکی دیگر از مواردی که می توان برای اثبات پایین بودن تعرفه مراکز درمان اعتیاد مطرح کرد، مقایسه تعرفه خدمات پزشکی هم عرض و مساوی است. اگر بخواهیم نرخ تورم ۶۰۰ درصدی که از سال ۱۳۹۱ تاکنون اتفاق افتاده است را هم در محاسبات لحاظ کنیم تعرفه معقول برای مراکز درمان سرپایی اعتیاد باید عددی نزدیک به ۴۵۰ هزار تومان باشد.  

دبیر کانون سراسری انجمن‌های صنفی مراکز سرپایی درمان اعتیاد کشور با اشاره به خدماتی که در مراکز درمان سرپایی درمان اعتیاد به بیماران ارائه می شود،اظهار داشت: در مراکز درمان اعتیاد به ازای تعرفه ای که دریافت می شود خدمات مختلفی به بیمار ارائه می شود که عبارت است از ویزیت پزشک و روانشناس، دارو و تست آزمایشگاهی و ۱۷۸ هزار و ۶۰۰ تومان برای مجموع این پکیج درمانی از بیمار دریافت می شود، که با توجه به تورم قیمت تمام شده هر کدام از این خدمات در طی این سالها چندین برابر شده است. به عنوان مثال قیمت دارو از سال ۱۳۹۱ تاکنون هفت برابر شده است و این نکته قابل توجه است که در سال ۱۳۹۱، هفت درصد قیمت خدمات ماهانه‌ ارائه شده، پول دارو بود اما در حال حاضر حدود ۲۰ درصد قیمت خدمات، متعلق به هزینه داروست. بنابراین وقتی نمودار قیمت دارو به شدت بالا می‌رود میزان تعرفه‌ خالص دریافتی مراکز درمان اعتیاد بسیار پایین‌تر از شاخصی است که عنوان می شود. قیمت داروهایی که در مراکز درمان اعتیاد به بیماران داده می شود طبق تعرفه ای که وزارت بهداشت به سازمان بیمه سلامت ابلاغ می کند، حدود ۷۰۰ درصد افزایش بها داشته است.

غلامی اضافه کرد: مخارج یک مرکز درمان سرپایی اعتیاد به طور میانگین ۱۹ میلیون تومان خواهد شد. این در حالی است که کل هزینه ای که ما در یک ماه از صد بیمار می توانیم دریافت کنیم ۱۷ میلیون و هشتصد هزار تومان است. یعنی با این تعرفه نه تنها مراکز درمان اعتیاد سود نمی کنند بلکه باید بیش از یک میلیون تومان هم از جیب شان هزینه کنند.

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز