برنا آخرین وضعیت تولید واکسن های داخلی کرونا را بررسی می کند؛

از واکسن های تولید داخل چه خبر؟

۱۴۰۰/۰۱/۱۸ - ۰۴:۴۰:۳۷
کد خبر: ۱۱۶۰۸۴۸
از واکسن های تولید داخل چه خبر؟
پس از آن که ایران با تحریم های ناجوانمردانه دست و پنجه نرم کرد قوی تر شد و برای مقابله با کرونا آستین هایش را بالا زد و با تولید واکسن به جنگ با این ویروس منحوس رفت اما تولید این واکسن ها در چه مرحله ای است؟

به گزارش برنا؛  این روزها پاندمی کرونا به دلیل عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی در شب‌های عید و تعطیلات نوروز اوج گرفته است. از سوی دیگر اخباری مبنی بر ورود به پیک چهارم کرونا و بیم ورود کرونای برزیلی و ... به گوش می‌رسد اما شاهد کارشکنی‌های مجامع بین المللی در ارائه  واکسن کرونا هستیم. هرچند تاکنون دوزهای فراوان واکسن کرونا برای گروه‌های در معرض خطر تزریق شده است، اما این مقدار کافی نیست. در شرایط کنونی کشورها موظف هستند برای تامین واکسن مورد نیاز مردم وارد عمل شده و واکسیناسیون عمومی را در دستور کار قرار دهند. دانشمندان ایرانی هم به رغم کارشکنی‌های بین‌المللی و تحریم‌های ناجوانمردانه وارد عمل شده و اقدامات اساسی را در زمینه تولید واکسن در دستور کار دارند.

در روزهای اخیر هم همایون سامه یح نجف آبادی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره واکسن کرونای تولید داخل به خبرنگار برنا گفته که واکسن کرونای ایرانی تا اوایل تابستان به تولید انبوه می‌رسد و واکسن مشترک ایران و کوبا جزء اولین واکسن‌هایی است که قرار بوده در ایران مورد استفاده باشد و آنطور که وزیر بهداشت گفته است به زودی 2 میلیون دوز از آن وارد ایران می شود تا قبل از تابستان که واکسن ایرانی به تولید انبوه برسد، مورد استفاده قرار گیرد اما درخصوص واکسن‌های ایرانی نیز احتمالا واکسن کووپارس به دلیل اینکه هم امکانات بیشتر دارد و هم نسبت به واکسن‌های ایرانی دیگر جلوتر است، به تولید انبوه برسد و در اختیار مردم قرار گیرد.

دو واکسن کووبرکت تحت نظر ستاد اجرایی فرمان امام و واکسن رازی تحت کارآزمایی بالینی قرار دارد. خبرنگار برنا آخرین وضعیت این دو واکسن تولید داخل و میزان موفقیت آن را در گفتگو با محققان مورد بحث و بررسی قرار می دهد.

مراحل تزریق واکسن کرونای رازی مطابق برنامه پیش می‌رود

مسعود سلیمانی، استاد اپیدمیولوژی دانشگاه ایران و رئیس مرکز کارآزمایی بالینی دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره آخرین وضعیت واکسن کرونای رازی به خبرنگار برنا گفت: از دیدگاه  بنده هنوز خبری درباره واکسن کرونا وجود ندارد. بر اساس بررسی‌های انجام شده باید افراد در فاز یک مطالعاتی بعد از گذشت 35 روز از تزریق واکسن تحت آنالیز قرار بگیرند. هرچند در آنها روند آنالیز  می‌تواند خبرساز باشد.

او با اشاره به آخرین وضعیت افراد تحت مطالعه در فاز یک انسانی افزود: این افرد به طور روزانه تحت بررسی قرار می‌گیرند. به عبارت دیگر هم اکنون شرایطشان مناسب است.

سلیمانی درباره مطالعه فاز یک کارآزمایی بالینی ادامه داد: فعالیت‌ها به شکل مناسب در حال انجام است. مراحل نیز مطابق برنامه طی می‌شود. تاکنون اقدامات به شکل مناسب انجام شده است.

استاد اپیدمیولوژی دانشگاه ایران درباره تولید انبوه این واکسن تاکید کرد: موسسه رازی باید درباره برنامه‌هایش در زمینه تولید انبوه  و زمان آن اطلاع رسانی کند.

تزریق عمومی 6 شهر با واکسن کرونای تولید داخل در  اردیبهشت 1400

همچنین حامد حسینی، مدیر مرکز کارآزمایی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران و مسئول تیم نظارت بر آزمایشات انسانی واکسن تولیدی ستاد اجرایی فرمان امام درباره آخرین اقدامات در زمینه تولید واکسن کرونا به خبرنگار برنا گفت: در 25 اسفند فاز دو و سه تزریق واکسن آغاز شد و تاکنون حدود 155 داوطلب این واکسن را تزریق کردند. انتظار می‌رود تا پایان فروردین تزریق اول فاز دو برای 200 نفر به اتمام برسد. همچنین مطالعه تکمیلی برای افراد 50 تا70 سال در فاز ایمنی به عنوان مطالعه تکمیلی بر روی 32 نفر مجوز در خواست شده که در حال جمع آوری اطلاعات  هستیم تا در اختیار سازمان غذا و دارو قرار بگیرد.

او افزود: انتظار می‌رود در هفته نخست اردیبهشت فاز سوم به ترتیب در 6 شهر بزرگ کشور آغاز و جمعیت 20 هزار نفری تحت مطالعه قرار بگیرند.

حسینی تاکید کرد: با آغاز فاز سه تولید نیمه صنعتی واکسن کرونا نهایی شود. در مرحله نیمه صنعتی بیش از یک میلیون دوز در ماه  واکسن تولید می‌شود. در فاز صنعتی هم قرار است تا پایان خرداد سال جاری تولید دوز بالاتر انجام شود.

 به گفته او برای دسترسی عمومی باید نیمی از جمعیت فاز سه تحت مطالعه قرار بگیرند تا بتوان درخواست مجوز اضطراری از سازمان غذاو دارو را اخذ کند.

مسئول تیم نظارت بر آزمایشات انسانی واکسن کوو ایران ادامه داد:  بی‌شک از لحاظ زمان‌بندی با توجه به حجم نمونه تا پایان خرداد این امر محقق می‌شود.

حسینی درباره تاثیر واکسن بین جمعیت تحت مطالعه گفت: تاکنون دو مطالعه در این باره برای گروه سنی 18 تا 50 سال و گروه سنی 50 تا 75 سال در فاز یک به اتمام رسیده است. نتایج مطالعات مطابق انتظارات بوده است. البته باید دانست که هر واکسن درد، التهاب و دیگر علائم را به دنبال دارد. آستانه تصمیم گیری برای  عوارض کمتر از 15 درصد مطرح شد. تمامی عوارض نیز در گرید یک بوده که ثبت، ضبط و در اختیار سازمان غذا و دارو قرار می‌گیرد.

نبرد با کرونا با استفاده از ظرفیت های داخلی

در روزهای گذشته اخبار متعدد از واردات واکسن کرونا به کشور در رسانه ها منتشر شد. با بررسی اقدامات شرکت‌های داخلی در تولید واکسن باید گفت که در اسرع وقت واکسن کرونای تولید داخل در اختیار همگان قرار می‌گیرد. هرچند در این مدت هر گونه کم توجهی یا بی توجهی به پروتکل های بهداشتی با وجود جهش ویروس کرونا به ابعاد مختلف می‌تواند تبعات متعدد داشته باشد. همچنین باید نهادهای تصمیم گیر درباره کم و کیف توزیع این واکسن و قیمت آن به طور شفاف و با برنامه عمل کنند.

//انتهای پیام: 5

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز