علیرضا زالی:

کمبود سرم مسئله‌‌ای جدی است/ سویه دلتا اقامت در بیمارستان‌ها را افزایش داد/ بدون کنترل کرونا در تهران نمی‌توان این بیماری را ریشه کن کرد

۱۴۰۰/۰۵/۱۳ - ۰۹:۰۶:۰۱
کد خبر: ۱۲۱۵۵۵۳
کمبود سرم مسئله‌‌ای جدی است/ سویه دلتا اقامت در بیمارستان‌ها را افزایش داد/ بدون کنترل کرونا در تهران نمی‌توان این بیماری را ریشه کن کرد
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران گفت: کمبود سرم موضوعی جدی است و در ۴۸ ساعت گذشته فشار زیادی بابت کمبود سرم به بیمارستان ها وارد شده است.

به گزارش برنا؛ علیرضا زالی، فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا گفت: تا آنجایی که اطلاع دارم، همکاران سازمان غذا و دارو در یکی دو روز آینده با واردات سرم این مشکل را برطرف می کنند.

زالی با اشاره به اینکه روسای بیمارستان های ما از این موضوع گله مند هستند، گفت: از سرم در کنار سایر مصارف، برای تزریق داروهای کرونایی هم استفاده می شود.

او با اشاره به اینکه چند روزی در زمینه تامین اکسیژن اختلالاتی به وجود آمده و الان وضع بهتر شده است، افزود: برخی از بیمارستان های تهران اکسیژن ساز دارند، اما مصرف اکسیژن در بیماران کرونایی افزایش پیدا می کند و این موضوع بار زیادی از لحاظ تامین اکسیژن به بیمارستان ها تحمیل می شوند.

او راه حل این موضوع را استفاده از تانک های اکسیژن مایع اعلام کرد و گفت: در آخر این هفته شاهد افتتاح مرکز تولید اکسیژن در استان تهران خواهیم بود که نیاز استان از طریق این کارخانه تولیدی برطرف می شود.

زالی گفت: با توجه به اینکه معمولا استان تهران مبدا بسیاری از تبادلات در کشور است، باید استراتژی متفاوتی برای افزایش واکسیناسیون در پایتخت اتخاذ شود.

زالی تصریح کرد: مطمئن هستیم که بدون کنترل بیماری کرونا در شهر و استان تهران، کنترل آن در کشور محقق نخواهد شد.

او اظهار کرد: با توجه به اینکه استان تهران جزو پنج استان با جمعیت بالا در کشور است و بیشترین جمعیت بالای ۶۰ سال، بیماران خاص، بیماران دیابتی نیازمند تزریق انسولین در تهران هستند، این استان باید از جایگاه متفاوتی در این زمینه برخوردار باشد.

فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران گفت: روزانه به طور متوسط ۲ هزار بیمار جدید کرونایی در بیمارستان های تهران بستری می شوند به عبارتی این تعداد بیمار وارد بخش های بیمارستانی می شوند.

زالی اظهار کرد: روزانه بین هزار و ۵۰۰ تا هزار و ۷۰۰ بیمار در تهران ترخیص می شوند و هنوز توازن مثبت به نفع ترخیص در این مناطق به وجود نیامده است.

او افزود: در چهار هفته اخیر بین تعداد ترخیص شدگان و ورودی بیماران کرونا به بیمارستان ها، تناسبی برقرار نشده است و هنوز مجبور به افزایش ظرفیت های بیمارستانی از جمله تخت هستیم.

فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران گفت: تهران هم مانند برخی از استان های کشور سیر به شدت فزاینده و صعودی را در خیر پنجم کرونا طی می کند.

او افزود: در حال حاضر ۱۱۸ بیمارستان در تهران میزبان بیماران کرونایی هستند و عملا در این زمینه مشارکت دارند، اما از این تعداد ۱۵ بیمارستان بیشترین بار کرونا را به دوش می کشند.

زالی ادامه داد: در حال حاضر ۹ هزار و ۴۰۰ بیمار بستری در استان تهران داریم که از این تعداد حدود ۲ هزار و ۴۰۰ بیمار در بخش مراقبت های ویژه بستری هستند.

او بیان کرد: در ابتدای خیز پنجم ۲۰ مرکز بستری موقت در تهران داشتیم که الان به بیش از ۱۰۰ مرکز افزایش یافته و روزانه چهار هزار و ۲۰۰ بیمار از خدمات این مجموعه ها استفاده می کنند.

زالی ادامه داد: در تهران حدود ۱۵۰۰ تخت در اورژانس های بیمارستان ها داریم. سعی شده از این ظرفیت هم به نحو مطلوب بهره گرفته شود. اگر بیماری مراجعه کرد و تخت خالی در بیمارستان نبود، در اورژانس بتواند خدمات لازم از جمله اکسیژن تراپی را دریافت کند تا در بیمارستان بستری شود.

او بیان کرد: روز گذشته هم حدود ۶۰۰ بیمار این خدمات را دریافت کردند و به محض بستری شدن افراد بهبودیافته، در بیمارستان های تهران بستری شدند.

زالی اظهار کرد: سویه دلتا زمان اقامت در بیمارستان ها را افزایش داده است، به عبارتی بیماران طولانی تر از سویه های دیگر در بیمارستان ها اقامت دارند.

او افزود: بیمارانی که در خیز پنجم بستری می شوند حدود ۲.۵ روز نسبت به خیز چهارم در بخش های عادی بیمارستانی طولانی تر بستری هستند، اما در بخش مراقبت های ویژه این عدد مشابه روزهای قبل است.

منبع:ایرنا

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز