فواید تفکیک و بازیافت زباله چیست؟

۱۴۰۰/۰۹/۱۶ - ۲۰:۲۳:۱۹
کد خبر: ۱۲۷۰۷۹۹
فواید تفکیک و بازیافت زباله چیست؟
وقتی حرف از تفکیک زباله ها می شود بعضی از ما فکر می کنیم با یک فرایند سخت و پیچیده ای روبه رو هستیم که احتیاج به صرف زمان زیاد و البته مهارت های خاصی دارد! اما جدا کردن زباله ها در منزل کار ساده ای است که کافیست چند بار آن را انجام دهید تا خیلی زود به عادتی همیشگی تبدیل شود.

به گزارش برنا؛  آیا شما هم در منزل زباله های خشک و تر را از هم جدا می کنید؟ چند کیسه زباله  مختلف دارید و یا همه زباله ها را در یک کیسه می اندازید؟ برای تفکیک زباله ها یک سری اصول و نکات وجود دارد که قصد داریم درباره این نکات حرف بزنیم.

هر چه زباله های منزل ما کمتر باشد انرژی کمتری برای تفکیک آن ها نیاز است. شاید شما هم تا به حال عبارت پیشگیری بهتر از درمان است را شنیده باشید، عبارتی که درباره بازیافت زباله ها هم به خوبی صدق می کند. چه بهتر که از همان اول زباله کمتری ایجاد کنیم تا در نهایت هم مجبور نباشیم که انرژی زیادی برای تفکیک زباله ها بگذاریم. زباله های شیشه ای، نایلونی و کاغذی اثر مخربی بر روی محیط زیست می گذارند پس باید سعی کنیم که آن ها را کمتر تولید کنیم. اما با این حال، تولید زباله با زندگی روزمره پیوند تنگاتنگی دارد و تنها کاری که از دست ما برمی آید این است که زباله کمتری ایجاد کنیم و از طرفی همین زباله ها را در خانه تفکیک کنیم. شاید بپرسید چگونه می توان زباله کمتری تولید کرد؟ مثلا به جای استفاده از غذاهای آماده به سراغ غذاهای خانگی بروید تا با همین قدم ساده حجم زباله های یک بار مصرف را به میزان زیادی کم کنید.

 

برای تفکیک زباله ها چه کار کنیم؟

خیلی ها تفکیک زباله ها در منزل را کار سخت و وقت گیری می دانند و می گویند فرصت کافی برای انجام این کار نداریم! ولی تفکیک زباله ها کار ساده ای است که در نهایت کمک زیادی به صرفه جویی در منابع با ارزش و حفظ محیط زیست می کند. اولین قدم برای انجام این کار ساده این است که حداقل دو کیسه زباله مخصوص زباله های خشک و تر تهیه کنیم و همه زباله ها را در یک کیسه ی زباله قرار ندهیم:

  • جدا کردن زباله های تر: زباله های تر شامل پسماند غذاها و خوراکی ها هستند که می توانند به کود یا کمپوست تبدیل شوند.
  • جدا کردن مواد قابل بازیافت از سایر زباله ها: از مهمترین مواد قابل بازیافت می توان به شیشه، کاغذ، انواع فلزات و … اشاره کرد. در واقع زباله های خشک شامل مواد پلاستیکی، کاغذی و چیزهایی از این دست هستند که اگر به خوبی از زباله های تر جدا شوند می توانند دوباره مورد استفاده قرار بگیرند. جدا کردن زباله های تر و خشک کاری ساده است که کمک زیادی به صنعت بازیافت می کند و با انجام این کار نقش خود را در این صنعت به خوبی ایفا می کنید.
  • جدا کردن زباله های خطرناک! در بازیافت زباله نکته ای مهم را باید همیشه مدنظر قرار داد: زباله های خطرناک مثل زباله های بیمارستانی و پسماند باتری ها باید جدا از زباله های خشک و تر قرار بگیرند چون اگر برای دفع زباله های خطرناک، اصول ایمنی رعایت نشود خطرات زیادی بر روی محیط زیست بر جای می گذارد.   

 

بازیافت زباله ها چه فایده ای دارد؟

بازیافت زباله ها برای محیط زیست سه فایده مهم دارد:

  • صرفه جویی در مصرف منابع طبیعی: چون برای تولید محصولات جدید به جای اینکه به سراغ مواد خام برویم از همان مواد بازیافتی استفاده می کنیم.
  • صرفه جویی در مصرف انرژی: هرچند که برای بازیافت زباله هم باید انرژی مصرف شود ولی انرژی لازم برای بازیافت زباله از انرژی لازم برای تولید محصولات جدید از مواد خام خیلی کمتر است مثلا تولید آلمینیوم از آلمینیوم بازیافت شده نسبت به تولید آلمینیوم از سنگ معدن، ۹۰ درصد انرژی کمتری لازم دارد.
  • نیاز به فضای کمتر برای دفن زباله : با بازیافت زباله ها، فضای کمتری برای دفن زباله ها مورد نیاز است.

بازیافت بطری شیشه ای

شیشه معمولی را می توان به تعداد زیادی بازیافت کرد چون شیشه هیچ وقت دچار فرسودگی نمی شود مثلا هر بطری نوشابه برای مصارف خانگی می تواند تا ۱۵ بار بازیافت شود. از طرفی قیمت تمام شده شیشه‌های بازیافتی از شیشه های نو خیلی کمتر است. شیشه های سبز و قهوه ای رنگ نوشابه از مواد قابل بازیافت به شمار می روند. بازیافت یک تن شیشه یعنی صرفه جوئی در مصرف حدود یک تن مواد معدنی دیگر.

 

کشورهای پیشرو در تفکیک زباله ها

  • سوئیس: سوئیس از نظر تفکیک زباله ها و بازیافت، رتبه ۱ دنیا را دارد، رتبه ای که با همکاری دولت و مردم به دست آمده و اسم این کشور را از نظر سیستم بازیافت پسماندها در دنیا بر سر زبان ها انداخته است. در این کشور در همه فروشگاه های سطل هایی برای زباله های خشک و تر به چشم می خورد و حتی روغن های مصرفی هم در نهایت باید بازیافت شوند. در سوئیس آشغال ریختن بر روی زمین جرم است و هرکسی که این کار را انجام دهد با جریمه روبرو می شود. جالبه که برای اینکه مردم زباله های کمتری تولید کنند قیمت کیسه زباله بیش از یک یورو است.
  • دانمارک: دانمارک هم در صنعت بازیافت از الگویی کم نظیر پیروی می کند، در اینجا تفکیک زباله ها فقط به خشک و تر محدود نمی شود و برای هر نوع زباله ای سطلی جداگانه وجود دارد.
  • سنگال: این کشور هم در صنعت بازیافت زباله از کشورهای پیشروست و البته برای رسیدن به اهداف خود از کشورهای اروپایی الگوبرداری می کند.

 

انتهای پیام/

 

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز