سازمان دامپزشکی کل کشور در اطلاعیه ای اعلام کرد؛

ویروس آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان برای نخستین بار وارد کشور شد

۱۳۹۶/۱۱/۱۷ - ۰۹:۲۶:۱۲
کد خبر: ۶۷۳۴۶۰
ویروس آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان برای نخستین بار وارد کشور شد
سازمان دامپزشکی کل کشور در اطلاعیه ای که بر روی پرتال رسمی این سازمان منتشر شده است، اعلام کرد سروتیپ جدید آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان H5N6 در بندر کیاشهر مشاهده و از طریق پرندگان وحشی مهاجر وارد کشور شده است.

به گزارش گروه اجتماعی برنا ؛ تا پیش از این سروتیپ H5N8 ویروس آنفولانزای فوق حاد پرندگان در نقاط مختلف کشور گزارش شده و تلفات و خسارات بسیار زیادی را در بین پرندگان وحشی و بخصوص طیور اهلی بوجود آورده است اما سروتیپ H5N6 این بیماری که بخصوص برای انسان بسیار خطرناک تر است برای نخستین بار در کشور مشاهده شده است.

تفاوت اصلی دو سروتیپ فوق در این است که تاکنون موردی از تلفات انسانی ناشی از ابتلا به سروتیپ H5N8 مشاهده نشده اما سروتیپ H5N6 در برخی کشورهای آسیایی از جمله چین منجر به ابتلا و مرگ انسان ها نیز شده است.

به گزارش سازمان بهداشت جهانی از سال ۲۰۱۴ تا سال ۲۰۱۸ شانزده مورد ابتلا به ویروس آنفلوآنزای فوق حاد پرندگاه تیپ H5N6 در چین گزارش شده که ۶ مورد آن منجر به مرگ افراد مبتلا شده است.

هفته گذشته به دنبال مرگ بیش از ۲۰۰۰ پرنده مهاجر در پارک ملی بوجاق کیاشهر، از لاشه پرندگان نمونه برداری و طی آزمایشات صورت گرفته آلودگی پرندگان تلف شده به سروتیپ H5N6 ویروس آنفولانزای فوق حاد پرندگان توسط سازمان دامپزشکی کل کشور تایید شد.

اطلاعیه سازمان دامپزشکی کشور بشرح زیر است:

با توجه به اینکه از دیدگاه اپیدمیولوژیکی فصل زمستان در نیمکره شمالی کره زمین به طور معمول با افزایش احتمال خطر گسترش ویروس آنفولانزای فوق حاد پرندگان همراه می باشد و در بازه ی زمانی ۱۳۹۵ – ۱۳۹۶  شاهد اپیدمی های معنی داری از ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان سروتیپ H5N8 در قاره اروپا و سروتیپ H5N6 در قاره آسیا بوده ایم که در این راستا دامپزشکی های بعضی از  کشورها با تشدید اقدامات پیشگیرانه، کانون یابی، معدوم سازی کانون های آلوده، بعضاً استفاده از واکسیناسیون اضطراری و توصیه به مالکین مزارع مرغ داری ها برای ارتقاء موازین امنیت زیستی توانسته اند رخدادها را کاهش دهند.

بر اساس منابع بین المللی ویروس H5N8 در اروپا، آفریقا و آسیا در حال گردش بوده و گزارشات بین المللی مبنی بر رخدادهای H5N8 در کشورهای زیمباوه و آفریقای جنوبی نشان دهنده این موضوع است که توزیع جغرافیایی H5N8 در حال گسترش می باشد و ضرورت توجه ما به این خطر احتمالی را صد چندان کرده است.

در این راستا سازمان دامپزشکی کشور در برنامه پایش هماهنگ خود با سازمان حفاظت محیط زیست در هفته گذشته با هدف محافظت از بهداشت عمومی، محافظت از بهداشت دام در منطقه بوجاق کیاشهر ویروس H5N6 را در پرندگان وحشی شناسایی و از نظر آزمایشگاهی در روز یکشنبه ۱۵ بهمن در آزمایشگاه مرجع تشخیص ورود ویروس از طریق پرندگان مهاجر به داخل کشور  مورد تایید قرار گرفته است لذا با توجه به تایید ویروس H5N6 و اهمیت آن در بهداشت عمومی و بهداشت دام و خسارات اقتصادی ناشی از گسترش آن رعایت موارد زیر بطور جد تاکید می گردد:

- در صورت مشاهده  تلفات غیر عادی (۵ پرنده از یک گونه و یا بیش از ۱۰ پرنده از گونه های متعدد) در پرندگان وحشی در یک منطقه بلافاصله به دامپزشکی شهرستان و یا  دامپزشکی استان و یا دامپزشکی کشور گزارش داده شود .

- لاشه های پرندگان وحشی مرده و همچنین پرندگان در حال مرگ و بیمار بطور بهداشتی دفن شوند. دقت شود پرندگان موجود در تالاب مشوش نگردند زیرا پراکنده شدن پرندگان موجود سبب گسترش آلودگی خواهد شد.

- با توجه به اینکه پرندگان وحشی صید شده نقش می توانند مهمی در ورود ویروس به گله های پرندگان اهلی  داشته باشند توصیه اکید می گردد که از صید پرندگان تا اطلاع ثانوی بشدت پرهیز شود .

- تلفات غیرعادی، کاهش مصرف دان، کاهش مصرف آب و یا کاهش تولید در یک مزرعه مرغ صنعتی سریعا توسط مالک و یا مسئول فنی به نزدکترین دامپزشکی دولتی گزارش داده  شود .

- دامپزشکی در کوتاهترین زمان ممکن نسبت به اخذ نمونه های لازم  و ارسال آنهابه آزمایشگاه برای تشخیص اقدام نماید

- توصیه شود که موارد امنیت زیستی توسط ذینفعان بشدت رعایت و اعمال شود.

- دامپزشکی استان در منطقه ایی به شعاع  حداقل ۳ کیلومتر سرویلانس فعال (سرویلانس غیر فعال تشدیدی) اطراف کانون انجام دهد .

- از روستاییان خواسته شود در صورت مشاهده مرگ و میر غیر طبیعی طیور خود بلافاصله به دامپزشکی شهرستان، و یا دامپزشکی استانی و کشوری گزارش دهند .

- مالکین مرغ داری ها از انجام رفتارهای پرخطر پرهیز کنند.

- تاکید بر ممنوعیت نگهداری هر نوع پرنده در منزل (خواه ماکیان و خواه پرندگان زینتی) برای کارکنان مرغداری ها بسیار بسیار ضروری می باشد.

 

نظر شما