پیام وزیر ورزش و جوانان برای کنگره علمی خانواده و جوانان

۱۳۹۶/۱۲/۲۰ - ۱۲:۱۸:۳۹
کد خبر: ۶۸۷۳۲۶
پیام وزیر ورزش و جوانان برای کنگره علمی خانواده و جوانان
وزیر ورزش و جوانان برای کنگره علمی « خانواده و جوانان: چشم انداز آینده» پیامی منتشر کرد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا، جناب آقای دکتر سلطانی فر، وزیر ورزش و جوانان،  برای کنگره علمی «خانواده و جوانان: چشم انداز آینده» پیامی منتشر کرد. شرح این پیام به صورت زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

خانواده یک نهاد اجتماعی است و هیچ نهادی در تاریخ و فرهنگ و تمدن انسانی به اندازه آن قدمت ندارد. خانواده سنگ بنای جامعه بزرگ انسانی است و در روابط اجتماعی، رشد و تعالی یکایک اعضای جامعه نقش بنیادین دارد. تلاش در جهت استحکام خانواده ارج نهادن به ارزش های پایه دار زندگی مشترک در خانواده و روابط درون این نهاد اجتماعی، زمینه را برای سلامت اخلاقی و سلامت عمومی مردم یک جامعه فراهم می کند. خانواده همچون صدفی است که اگر پایه های آن سنجیده و درست نباشد هرگز مرواریدی نخواهد پرورید. کارکرد خانواده تنها در تامین و رفع نیازهای مادی و اقتصادی و تداوم نسل نیست بلکه حس مشارکت و تفاهم برای وسعت نگرش و امکان دستیابی به فرصت های بیشتر از دیگر نقش های آن است. یکی از مهم ترین وظایفی که در خانواده نقش بسیار مهمی دارد توجه به فرزندان مخصوصاً جوانان می باشد. هویت هر جوان در طی زمان و بر اساس تجربیات حاصل از برخوردهای اجتماعی شکل می گیرد و اگر خود را بشناسد و بر قابلیت ها و توانایی هایش آگاهی یابد، آنگاه می توان گفت خانواده نقش خود را ایفا کرده است. امروزه نقش تعلیم و تربیت در اصلاح فرد و جامعه چنان‌ بارز است که هیچ کشوری را در جهان نمی‌توان یافت که‌ بدون بهره‌مندی از آن توانسته باشد به مراحلی از رشد و توسعه، به ویژه در زمینه حل مشکلات اجتماعی خود دست‌ یابد. توجه به تکوین هویت و چگونگی حفظ آن به ویژه در نوجوانان‌ و جوانان امری حیاتی است که بایستی از طریق آموزش و به وسیله نهادهای تربیتی و در درجه اول خانواده و آموزش‌ و پرورش دنبال شود. رفتار مسئولانه از شاخص‌های انسان سالم در هر جامعه¬ای به شمار می آید. جامعة ایران با نسبت جمعیتی، جوان تلقی می‌شود و تقویت و رشد آن جز با شناسایی عوامل مؤثر بر رفتار مسئولانه امکان‌پذیر نخواهد بود. خانواده به‌مثابة میانجی در اجتماعی‌شدن طفل و هم‌نوایی عمیق او با هنجارهای اجتماعی اهمیت ویژه‌ای دارد. والدین آگاهانه با امرونهی و آموزش، فرزندان خود را با ارزش‌ها، هنجارها، نگرش‌های اجتماعی و مذهبی و به طور کلی با فرهنگ آشنا می‌کنند و سپس با تشویق و تنبیه آنها به درونی‌ساختن این امور اقدام می‌کنند تا فرزندان هم‌نوا با ارزش‌ها، هنجارها و نگرش‌های اجتماعی و مذهبی رفتار کنند. این نگرش‌ها، اعتقادات و رفتارهای والدین، که درقالب الگوی خانوادگی یا شیوه‌های فرزندپروری نمود پیدا می‌کند، عامل بسیار مهمی در تکوین شخصیت و تثبیت ویژگی‌های اخلاقی فرزندان و هویت آنها قلمداد می‌شود.

با عنایت به تاکیدات مقام معظم رهبری و ریاست محترم جمهوری در راستای اعتلای جایگاه خانواده و فرهنگ و تمهیدات پیش بینی شده دولت محترم تدبیر و امید در برنامه ششم توسعه به موضوع خانواده و جوانان، ضرورت شناسایی دقیق ظرفیت¬ها، نقش، جایگاه و کارکردهای نهاد خانواده در رشد و پیشرفت همه جانبه ی کشور، اهمیت پژوهش و مطالعات کاربردی و همچنین بهره مندی از آخرین یافته های علمی پژوهشگران و صاحبنظران در این حوزه را بیش از پیش تایید می نماید. حرکت در مسیر ایجاد انگیزه و توانمند سازی جوانان با همدلی و همراهی خانواده ها برای مشارکت بیشتر در امور و فعالیتهای اجتماعی، مسیر پایان ناپذیری است که کمترین دستاورد آن ارتقای سرمایه اجتماعی در فردای ایران توسعه یافته و سربلند است.

در پایان از همکاران خود در مرکز مطالعات و پژوهش های راهبردی، اداره کل ورزش و جوانان استان خوزستان و معاونت فرهنگی، آموزش و پژوهش و سایر دست اندرکارانی که با پیگیری و تلاش های مجدانه زمینه برگزاری این کنگره ی علمی را فراهم نمودند تشکر و سپاسگزاری می نمایم، سربلندی و توفیقات روزافزون جوانان عزیز کشور اسلامی مان را از درگاه ایزد منان مسألت دارم.

 

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز