هشدار جدی به شهروندان درباره مصرف قارچ

۱۳۹۷/۰۲/۲۹ - ۲۰:۲۹:۱۰
کد خبر: ۷۰۸۹۷۷
هشدار جدی به شهروندان درباره مصرف قارچ
سخنگوی سازمان اورژانس کشور با بیان اینکه مردم از مصرف قارچ های فله غیر بسته بندی و غیر پرورشی خودداری کنند، گفت: مسمومیت های ناشی از مصرف قارچ های سمی، بیشتر در استانهای غربی کشور به ویژه کرمانشاه، کردستان، ایلام، لرستان، آذربایجان غربی، زنجان، چهار محل و بختیاری و قزوین شایع است.

به گزارش گروه اجتماعی برنا به نقل  از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، مجتبی خالدی افزود: افرادی که به طبیعت می روند و یا به تجربه سال های گذشته، قارچ هایی را از کوهستانها و کوهپایه ها جمع آوری می کردند، امسال به دلیل بارش های بهاری مراقب باشند که قارچ های سمی را نچینند.

خالدی تصریح کرد: مصرف و حتی لمس قارچ های سمی کوهپایه ای یا کوهستانی ممکن است مسمومیت ایجاد کند اما تمام افرادی که دچار مسمومیت گوارشی شدند، سابقه مصرف این گونه قارچ ها در سالهای گذشته را داشته اند.

سخنگوی سازمان اورژانس کشور اضافه کرد: برخی افراد قارچ های کوهی و طبیعی را جمع آوری و برای فروش و امرار معاش به مغازه ها ارائه می دادند و مردم هم به ویژه در استانهای غربی کشور با این تصور که قارچ های فله در مغازه ها، سالم هستند، اقدام به مصرف قارچ می کردند. 

وی تاکید کرد: مردم در مصرف قارچ هایی که غیر از بسته بندی و پرورشی در بازار وجود دارند، دقت و توجه ویژه ای داشته باشند چون تا کنون 9 نفر بر اثر مصرف قارچ های سمی در کشور فوت کرده اند که 7 نفر از آنها در استان کرمانشاه، یک نفر در لرستان و یک نفر نیز در کردستان جان خود را از دست داده است.

خالدی در باره علائم مسمومیت گوارشی ناشی از مصرف قارچ های سمی، گفت: اگر مردم پس از مصرف قارچ دچار تهوع، استفراغ، سرگیجه دل درد، کاهش هشیاری، ضعف عضلانی، تشنج و زردی شدند سریعا به مراکز درمانی مراجعه کنند تا دچار نارسایی کبد نشوند.

سخنگوی اورژانس کشور یادآور شد: اگر افراد مسموم شده با قارچ های سمی با تاخیر به مراکز درمانی مراجعه کنند، ممکن است به پیوند کبد نیاز داشته باشند و در حال حاضر برای سه نفر از این مسمومین در شیراز پیوند کبد انجام شده است.

وی با بیان اینکه شناخت قارچ های سمی و سالم در ظاهر بسیار دشوار است، افزود: تشخیص قارچ سالم از طریق آزمایش در آزمایشگاه مسیر است و به مردم توصیه می کنیم که از مصرف قارچ های فله غیر بسته بندی شده و غیر پرورشی که به صورت کوهی و طبیعی به فروش می رسد، خودداری کنند.

خالدی گفت: درمان مسمومیت های گوارشی ناشی از مصرف قارچ های سمی، به زمان مراجعه فرد مسموم شده به مراکز درمانی بستگی دارد و در صورتی که مراجعه به موقع باشد، بیماری به سرعت کنترل و درمان می شود اما در صورتی که فرد دیر مراجعه کند خطرناک است که ممکن است فرد دچار نارسایی کبد و یا حتی مرگ شود.

 

نظر شما