سعیدی در گفتگو با برنا:

کاهش بیکاری نیازمند هدایت شغلی از زمان انتخاب رشته/ نباید انتخاب رشته را در اختیار دانش آموزان قرار داد

۱۳۹۷/۰۹/۲۱ - ۰۶:۰۵:۲۰
کد خبر: ۷۸۶۱۸۳
کاهش بیکاری نیازمند هدایت شغلی از زمان انتخاب رشته/ نباید  انتخاب رشته را در اختیار دانش آموزان قرار داد
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: حتی در زمان انتخاب رشته و هدایت تحصیلی دانش آموزان، باید به مسئله اشتغال و تناسب آن با نیازجامعه از سوی مشاوران تحصیلی توجه شود چرا که این هدایت تحصیلی در انتخاب رشته ارتباط مستقیم با اشتغال، درآمد زایی و آینده سازیشان دارد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی برنا، در حالی که بحران بیکاری در کشور همچنان به قوت خود باقی است برای راهکارهای اساسی حل آن و تدابیر برون رفت این مشکل از زمان تحصیل تا پایان دانشگاه، با عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفتگو کرده ایم.

محمد اسماعیل سعیدی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی برنا اظهار داشت: در حال حاضر نیاز به تحصیل ، اشتغال و ازدواج 3 نیاز اصلی جوانان ما در جامعه بشمار می روند که پایه های اصلی حل این نیازها باید در دوران تحصیل برنامه ریزی شود بنابراین برای تحقق این امر نیازمند به شناسایی ضرورت های موجود در جامعه از نظر اشتغال  و زمینه های آن از سوی نظام آموزشی هستیم.

وی تصریح کرد: حتی در زمان انتخاب رشته و هدایت تحصیلی دانش آموزان، باید به مسئله اشتغال و تناسب آن با نیازجامعه از سوی مشاوران تحصیلی توجه شود چرا که این هدایت تحصیلی در انتخاب رشته ارتباط مستقیم با اشتغال، درآمد زایی و آینده سازیشان دارد.

سعیدی بیان کرد: به دلیل بی توجهی به موضوع هدایت تحصیلی، در حالی که جامعه امروز در برخی از مشاغل اشباع شده است ، اکنون هزاران فارغ التحصیل بیکار در رشته های مختلف مانند حقوق، عمران، معماری و ... وجود دارند، این مسئله نشانگر این است که نیازمندی های جامعه نیازسنجی نشده است و دانشگاه ها فقط مدرک سازی می کنند.

عضو کمیسیون فرهنگی ادامه داد: دراین راستا باید یک ارتباط مستحکم، عمیق و ملموس میان مراکز تحصیلی، مراکزصنعتی، تولیدی وخدماتی و همه سازمان های مردم نهاد مرتبط با اشتغال، بوجود آید.

 وی در خصوص روشنگری وشفاف سازی بستر کار نیز ابراز کرد : نباید اختیار کامل تصمیم گیری در زمان انتخاب رشته تحصیلی ،  را به طور کامل به دانش آموز بسپاریم، شاید  فرد در آن لحظه در شرایط مناسب تصمیم گیری نباشد و بهتر است مشاوران در این خصوص هوشمندانه عمل کنند.

سعیدی خاطر نشان کرد: باید در نظام آموزشی برنامه ریزی صحیح داشته باشیم که سیستم آموزش بتواند با سطح اشتغال جامعه ارتباط مناسبی برقرار کند بطوریکه اگر دانش آموز  درانتخابش دچار خطا شد، بتواند در آینده مشکل اشتغالش را با راهکارهای جایگرین، حل کند دراین خصوص نه تنها  باید مشاوره وراهنمایی و روشنگری دقیقی انجام شود، بلکه باید نظام  آموزشی هم  پیش بینی های لازم را در این زمینه داشته باشد.

سعیدی در پاسخ به اینکه در حال حاضر نظام آموزش چه اقداماتی  برای حل مسئله بیکاری انجام داده است، افزود: خوشبختانه دانشکده فنی و حرفه ای و هنرستان ها و دانشگاه علوم پزشکی زیر نظر وزارت بهداشت ودرمان که مستقیما با بخش تئوری در ارتباط هستند، توانستند تا حدودی در حل مشکلات بیکاری و هدایت تحصیلی افرادی که مدارک مرتبط با نیاز جامعه ندارند، کمک کنند.

عضو کمیسیون فرهنگی با اشاره به راهکار مورد نیاز برای حل معضل بیکاری، افزود: اصلاح نظام آموزشی، ارتباط محکم و منطقی و تئوری نظام آموزشی با محل اشتغال یکی از مهمترین راهکار های حل بحران بیکاری است اما در حال حاضر نظام آموزشی ، بدون ارتباط با سازمان های مرتبط و بخش صنعت، کشاورزی وتجارت، بدون ارزیابی بستر کار، آموزش ها را انجام می دهد.

سعیدی در پایان مصاحبه به برنا گفت: متاسفانه در حال حاضر شاهد آن هستیم که بسیاری از افراد پس از فارغ التحصیل شدن از دانشگاه ها هیچ ارتباطی با مراکز آموزشی برقرار نمی کند چرا که اشتغال مرتبط با رشته تحصیلی وی فراهم نیست و یا توسط دیگران اغناء شده است.

 

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز