کارشناس ارشد آموزش بهداشت از تاثیرات روانی و جسمی بازی‌های رایانه‌ای می‌گوید؛

عشاق بازی‌های رایانه‌ای، خشن و منزوی در جامعه/ هنگام بازی رایانه‌ای چشم ۴۰۰۰ حرکت در ساعت دارد

۱۳۹۸/۰۳/۰۶ - ۰۶:۴۵:۱۱
کد خبر: ۸۵۰۸۲۱
عشاق بازی‌های رایانه‌ای، خشن و منزوی در جامعه/ هنگام بازی رایانه‌ای چشم ۴۰۰۰ حرکت در ساعت دارد
الهام عجم اکرامی گفت: بهتر است والدین همراه فرزندان خود به کوهستان، باشگاه‌ها و میادین ورزشی بروند و به بازی های مورد علاقه آنها بپردازند تا انرژی آنان تخلیه و توجه‌شان از بازی‌های رایانه منحرف شود.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ تاثیرگذاری بالای بازی‌های رایانه‌ای روی مخاطب، این بازی‌ها را به ابزاری با قابلیت بسیار زیاد برای آموزش، آگهی، استفاده های سیاسی و.... تبدیل کرده است. می‌توان مشاهده کرد بازی‌های رایانه‌ای به سادگی در حال جهت دهی به رفتار کودکان عصر ما هستند. به همین دلیل بررسی ویژگی‌های این بازی‌ها و استفاده از آن‌ها به شیوه‌ای ثمر بخش الزامی است.

الهام عجم اکرامی، کارشناس ارشد آموزش بهداشت، در گفتگو با برنا از اثر اعتیاد به بازی‌های رایانه‌ای بر رشد جسمانی کودک می‌گوید.

الهام عجم اکرامی با بیان اینکه از مهمترین تاثیراتی که انجام بازی های رایانه ای ممکن است روی کودک بگذارد، تاثیرات جسمانی است گفت: به دلیل این که کودک ساعت‌ها روی صندلی ثابت می نشیند و مشغول فشار دادن چندین دکمه است دچار مشکلات جسمانی مانند گردن درد، کمر درد و  درد در انگشتان و مچ دست، آرنج، ستون فقرات و .... می شود . همچنین چشمان کودک به دلیل خیره شدن مداوم به صفحه نمایش رایانه به شدت تحت فشار نور قرار می گیرد و دچار عوارض می شود.

وی با بیان اینکه هنگام بازی رایانه ای، چشم حدود چهار هزار حرکت در ساعت دارد و ناچار است فشار زیادی را برای دیدن دقیق و تمرکز روی صحنه هایی که پشت سر هم و با سرعت نمایش داده می شوند، تحمل کند ادامه داد: این اتفاق درنهایت باعث تحریک پذیری شبکه عصبی شده و مشکلات جسمانی گوناگونی مثل تاری دید، عدم تطابق و دوبینی حتی پرش عضله (تیک) در پلک‌ها را هم به دنبال دارد. جنب و جوش و بازی دوران کودکی به علت استفاده بیش از حد کودک از بازی‌های رایانه‌ای کاهش می‌یابد. استخوان و مفاصلی که در این دوران باید نهایت رشدخود را داشته باشد آسیب می بینند در نتیجه رشد کودک دچار اختلال می‌شود و همچنین به علت کاهش فعالیت‌های فیزیکی، احتمال بروز چاقی افزایش می یابد.

اثر بازی های رایانه ای بر رفتار اجتماعی کودک

این کارشناس ارشد آموزش بهداشت با تاکید بر اینکه خشونت، بزهکاری، جنایت و مسائل جنسی  یکی از اساسی ترین موضوع های مطرح شده در این بازی ها است گفت: بررسی های مختلف حاکی از آن است که مضامین اکثر این بازی ها به مواردی چون تخریب، کشتن و پرخاش بر علیه دیگری و مسائل جنسی اختصاص دارد. انجام بازی‌های رایانه‌ای خشن می‌تواند اثرات زیانباری بر رفتارهای اجتماعی کودکان داشته باشد، همچنین موجب تقویت رفتارهای پرخاشگرانه و افزایش خطرپذیری کودکان می شود. کودکانی که به طور مداوم با بازی های رایانه ای درگیر هستند از محیط  اطراف‌شان فاصله گرفته و در جامعه منزوی و در برقراری روابط اجتماعی با دیگران ناتوان می شوند.

اثر بازی های رایانه ای بر سیستم عصبی کودک

الهام عجم اکرامی افزود: به نظر برخی از متخصصان اعصاب و روان، بازی های پرهیجان رایانه ای که در طی آن صفحه نمایشگر به طور پی در پی از فلاش ها و شعاع های خیره کننده نوری پوشیده می شود، در کودکانی که برای ابتلا به صرع آمادگی دارند، هیجانات شدید عصبی پدید می آورد.

اثر بازی های رایانه ای بر وضعیت تحصیلی کودک

وی  گفت: یکی از نگرانی های والدین درباره بازی های رایانه ای این است که این گونه بازی ها با جذابیت هایی که دارند موجب کاهش تمرکز و تمایل کمتر کودک به مطالعه  شده و در نهایت منجر به افت تحصیلی می شود که نگرانی کاملا درست و قابل توجه است.

نقش خانواده در استفاده صحیح فرزندان از رایانه و اینترنت

این کارشناس ارشد آموزش بهداشت با تاکید بر اینکه خانواده جایگاه رشد هویت نوجوانان و مرکز و محل تمرین نقش‌ها و رفتارهای اجتماعی است. هرچقدر میزان روابط خانوادگی بهتر باشد و میزان نظارت خانوادگی روی استفاده فرزندان از رایانه و اینترنت بیشتر باشد، استفاده نادرست و ناصحیح از اینترنت توسط آنها کاهش پیدا می کند گفت: نظارت مناسب زمانی صورت می گیرد که ارتباط بین اعضای خانواده مناسب، گرم و صمیمی باشد. از سوی دیگر علاوه بر این نظارت بهتر است از رایانه و اینترنت استفاده خانوادگی شود. بدین منظور لازم است والدین سواد اینترنتی و رایانه ای کسب کنند و زمان، مکان، شرایط استفاده، خطوط قرمز خانوادگی و سایت های قابل استفاده از اینترنت را مشخص کنند. در چنین شرایطی است که می توان انتظار داشت خانواده بتواند با نظارت مناسب، فرزندان را در استفاده از رایانه و اینترنت راهنمایی کند. 

وی در پایان افزود: والدین الگوی خوبی در استفاده از رایانه و اینترنت برای فرزندان هستند که بتوانند با ارائه اطلاعات و با استفاده صحیح از رایانه و اینترنت همراه فرزندان درجهت هدایت و راهنمایی آنها گام بردارند. همچنین بهتر است والدین همراه فرزندان خود به کوهستان، باشگاه ها و میادین ورزشی بروند و به بازی های مورد علاقه آنها بپردازند تا انرژی آنان تخلیه و توجه‌شان از بازی های رایانه منحرف شود.  بالطبع در چنین شرایطی می‌توان از کودکان و نوجوانان انتظار داشت که کمتر به سراغ  رایانه و اینترنت بروند.

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز