وزیر دادگستری:

رعایت حقوق کودکان باید به دغدغه عمومی تبدیل شود

۱۳۹۸/۰۵/۰۱ - ۱۴:۲۹:۴۷
کد خبر: ۸۷۵۱۰۹
رعایت حقوق کودکان باید به دغدغه عمومی تبدیل شود
وزیر دادگستری گفت: رعایت حقوق کودک در جامعه نیازمند مشارکت همگانی و همراهی جامعه به ویژه خانواده ها، نخبگان، فرهیختگان و انجمن های مردم نهاد با دولت و مسئولان است.

به گزارش گروه اجتماعی برنا؛ سیدعلیرضا آوائی وزیر دادگستری روز سه شنبه در همایش تخصصی کنوانسیون حقوق کودک در استان ایلام تاکید کرد: رعایت حقوق کودک باید به یک دغدغه، اولویت عمومی و فراگیر تبدیل شود.

وی با بیان اینکه دین مبین اسلام برای تمام سنین افراد از همان زمان بسته شدن نطفه تا سنین بالاتر برنامه ریزی دارد، یادآور شد: خانواده ها باید در رشد روحی، روانی و جسمی فرزندان خود از مبانی دین اسلام بهره گیری کنند تا شخصیت کودک به بهترین شیوه شکل بگیرد.

وزیر دادگستری تاکید کرد: بر اساس رویه و رویکرد دین اسلام کودک از همان دوران طفولیت یک انسان بالغ با تمام حقوق یک انسان کامل است و برای کودک کرامت و شخصیت خاصی همچون یک انسان بزرگسال قائل است و خانواده و اجتماع نیز باید این موازین شخصیتی برای کودک را رعایت کنند.

آوائی با بیان اینکه دولت به تنهایی قادر به اجرای مفاد حقوق کودک نیست، افزود: مسئولان استان ها باید چالش ها و مشکلات فراروی کودکان در استان های خود را شناسایی و بررسی کنند.

وی به اهمیت سند ملی حقوق کودک اشاره کرد و گفت: این سند در واقع یک نقشه راه برای رعایت حقوق بر اساس موازین دینی و قوانین کشور برای رعایت حقوق کودک است تا از میزان مشکلات کودکان زیر ۱۸ سال و ناهنجاری های صورت گرفته توسط این قشر کاسته شود.

 استاندار ایلام:۲ هزار کودک بازمانده از تحصیل در ایلام وجود دارد

همچنین در این جلسه قاسم سلیمانی دشتکی استاندار ایلام، بر لزوم رعایت حقوق کودکان تاکید کرد و گفت: در بحث حقوق کودک هر منطقه بایست اقتضائات خاص هر منطقه را در نظر داشت.

وی ادامه داد: برای تهیه یک برنامه مدون و علمی بایست مطالعات راهبردی علمی و دقیق در هر منطقه صورت گیرد چراکه مسائل خاص کودکان در استان‌های سنتی مانند ایلام با کلان شهرها متفاوت است.

استاندار ایلام در ادامه به غنای فرهنگی مناطق مختلف کشور از جمله استان ایلام اشاره کرد و تصریح کرد: نقاط قوت این فرهنگ می‌تواند در پیشبرد امور و کاهش آسیب‌های اجتماعی موثر باشد.

وی ایلام را از لحاظ بافت فرهنگی و اجتماعی در کشور منحصر به فرد دانست و افزود: فرهنگ احترام به بزرگ‌تر و تشکیل هیئت‌های صلح در استان یک نمونه از این فرهنگ غنی است که نقش اساسی در حل و فصل نمودن منازعات قومی ایفا می‌کند و یک بازوی توانا برای دستگاه‌های ذیربط است.

سلیمانی دشتکی در ادامه با اشاره به این مطلب که بیش از یک سوم جمعیت کودکان زیر ۱۸ سال استان در شهرها و ۵۵ هزار نفر در روستاها زندگی می‌کنند، اضافه کرد: بیش از ۲ هزار کودک بازمانده از تحصیل امروز در استان وجود دارد که بایست با برنامه ریزی دستگاه‌های متولی این موضوع پوشش داده شود.

وی در ادامه به وضعیت نامناسب تغذیه کودکان در مناطق کمتر برخوردار اشاره کرد و گفت: بیش از ۱۰۰۰ کودک معلول در استان نیز وجود دارد که این موضوع نیازمند توجه خاص است.

وی به برخی از آسیب‌های تهدید کننده حقوق کودکان چون کودک همسری، کودک آزاری، بیگاری کشیدن از کودکان، کودکان طلاق و … اشاره کرد و افزود: با فرهنگ سازی مناسب فشارها بر کودکان برداشته شود و بجای آن با نگاه سازنده مسیر رشد و اعتلای آنان را فراهم ساخت.

وی در پایان به تشکیل بانک اطلاعاتی با موضوعات کودکان در استان خبر داد و عنوان کرد: برای برخورد با آسیب‌های اجتماعی در حوزه کودکان برنامه ریزی و اقداماتی با حضور افراد صاحب نظر انجام شده است.

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز