وزیر بهداشت:

آغاز طرح آزمایشی حذف هپاتیت C

۱۳۹۸/۰۵/۰۶ - ۱۳:۲۶:۲۹
کد خبر: ۸۷۷۳۱۹
آغاز طرح آزمایشی حذف هپاتیت C
وزیر بهداشت، درمان و آموزشی پزشکی گفت: طرح آزمایشی حذف هپاتیت C را با کمک دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان و با نظارت مرکز تحقیقات گوارش و کبد و کمک خیرین در این منطقه آغاز کردیم.

به گزارش گروه اجتماعی برنا؛ سعید نمکی روز یکشنبه در حاشیه مراسم راه اندازی دفاتر مالکیت فکری در دانشگاه های علوم پزشکی کشور در محل وزارت بهداشت در جمع خبرنگاران افزود: دانشگاه های دیگری نیز به این طرح خواهند پیوست.

وی ابراز امیدواری کرد در یک دوره ۲ ساله، هپاتیت C هم مانند هپاتیت B ریشه کن شود. این بیماری بین گروه های پر خطر مانند زندانیان و معتادان شایع است. این بیماری با دارو کاملا قابل درمان است.

نمکی با اشاره به شیوع گسترده هپاتیت B و موارد سرطان کبد ناشی از این بیماری در سه دهه پیش گفت: با انجام واکسیناسیون، شیوع بیماری کنترل شد و در پی آن سرطان کبد با منشا هپاتیت B به شدت کاهش یافت.

راه اندازی دفاتر مالکیت فکری با هدف تشویق تولید فکر

وزیر بهداشت گفت: هدف از راه اندازی دفاتر مالکیت فکری در دانشگاه های علوم پزشکی کشور، تشویق شرکت های دانش بنیان و مخترعان برای تولید فکر در عرصه ملی است.

بیشتر بخوانید:

تولید داروهای ژنریک درمان قطعی هپاتیت C در شرایط تحریم/آغاز تحقیقات برای یک آزمایش ساده تشخیص هپاتیت سی در کشور

چرا پاهایم زرد می شوند؟

دلایل ایجاد"سرطانهای دستگاه تناسلی"

بازداشت شدگان سازمان غذا و دارو در انتظار تصمیم مراجع قضایی

نمکی افزود: دنیا به سمت استفاده از شرکت های دانش بنیان و انجام کارهای پژوهشی برای توسعه ملی حرکت می کند. در کشور ما نیز همکاری بین شرکت های دانش بنیان و مراکز دانشگاهی دستاوردهای بسیار خوبی در عرصه پژوهش داشته است.

وی اضافه کرد: مخترعان باید آسوده خاطر باشند که اختراعات آنها بر اساس ضوابط خاصی ضبط می شود و کسی نمی تواند به آن دست اندازی کند.

نمکی گفت: معاونت تحقیقات و فناوری و دفتر توسعه فناوری های سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با کمک وزارت دادگستری و سازمان ثبت اسناد، موضوع حفظ حقوق مخترعان حوزه سلامت را پیگیری کردند و در برخی دانشگاه ها و ستاد مرکزی، دفاتر مالکیت فکری به منظور ثبت اختراعات به صورت پایلوت راه اندازی شد.

نظر شما