رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران:

عدم حمایت از بخش خصوصی در لرستان/ دیوار نامرئی سد راه سرمایه گذار

۱۳۹۱/۰۷/۲۵ - ۱۱:۰۶:۳۸
کد خبر: ۱۰۴۴۷۷
عدم حمایت از بخش خصوصی در لرستان/ دیوار نامرئی سد راه سرمایه گذار
رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران از عدم حمایت از بخش خصوصی در این استان انتقاد کرد و گفت: این امر به یک مانع برای حضور سرمایه گذاران در عرصه‌های مختلف لرستان است.

به گزارش خبرگزاری برنا از لرستان، محمد حسین کریمی پور در نشست مشتركی با مسوولان سازمان جهاد کشاورزی لرستان اظهار داشت: استان لرستان دارای ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های فراوانی در حوزه کشاورزی است.

وی با اشاره به مشکلات موجود در زمینه توسعه کشاورزی و جذب سرمایه گذار در این زمینه در استان لرستان عنوان کرد: متاسفانه در لرستان یک "دیوار سیاه و نامرئی" سد راه سرمایه گذار شده است.

رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران این دیوار سیاه و نامرئی را شهرت لرستان در زمینه عدم تعامل و همکاری با سرمایه گذار عنوان کرد و گفت: متاسفانه در این زمینه مشکلات فراوانی وجود دارد.

کریمی پور با اشاره به برخی تصورات در رابطه با مدیران استان لرستان افزود: در این زمینه تصوراتی وجود دارد که مدیران لرستانی از سرمایه گذاران بخش خصوصی حمایت نمی‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه این امر به هیچ عنوان برای استان لرستان که دارای ظرفیت‌های بی نظیری در زمینه‌های مختلف آب، خاک، تنوع گیاهی و ... است مطلوب نیست، افزود: این تصورات به یک مانع برای حضور سرمایه گذاران در عرصه‌های مختلف لرستان تبدیل شده است.

رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران با تاکید بر همکاری و حمایت مدیران استان از سرمایه گذاران بخش خصوصی بیان داشت: به طور حتم عقب ماندگی‌های موجود در این زمینه ظرف یک سال به وجود نیامده و ظرف یک سال نیز از بین نمی‌رود.

رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران با تاکید بر حمایت از سرمایه گذاران خارجی برای حضور در استان لرستان افزود: در این راستا باید از ظرفیت نمایندگان لرستان که در کمیسیون‌های مختلف حضور دارند نیز استفاده شود.

کریمی پور با تاکید بر اینکه استان لرستان مستعد پیشرفت در حوزه کشاورزی است یادآور شد: در حال حاضر لرستان یک نماینده تخصصی در حوزه آب در کمیسیون کشاورزی دارد که می‌تواند از این ظرفیت مطلوب به خوبی استفاده کند.

وی با تاکید بر فراهم آوردن زمینه لازم برای حضور گروه‌های سرمایه گذاری در بخش کشاورزی لرستان بیان داشت: در این راستا باید با برگزاری جلسات مختلف با حضور نمایندگان مردم در مجلس، استاندار، مدیران حوزه آب و ... برای توسعه و پیشرفت استان لرستان در زمینه کشاورزی اقدامات لازم در این زمینه انجام شود.

رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران همچنین با تاکید بر راه اندازی صنایع تبدیلی بزرگ در بخش کشاورزی بیان داشت: در این زمینه نباید در دام "خرده کاری" و راه اندازی واحدهای کوچک افتاد.

کریمی پور با تاکید بر در پیش گرفتن سیاست "اقتصاد لازم" در زمینه راه اندازی صنایع تبدیلی عنوان کرد: به طور حتم راه اندازی واحدها و صنایع تبدیلی خرد و کوچک در دنیای امروز به هیچ عنوان جوابگو نخواهد بود.

وی همچنین بر ضرورت اعزام هیات‌های سرمایه گذار لرستان به کشورهای اروپایی و آشنایی آنها با سیستم‌های مدرن این کشورها تاکید کرد و افزود: باید این سرمایه گذارها در استان شناسایی و به صورت هدفمند برای توسعه بخش کشاورزی لرستان به منظور آشنایی با روند کشاورزی مدرن به این کشورها اعزام کرد.

رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران همچنین با تاکید بر استفاده از تجربیات سایراستان‌های کشور در زمینه توسعه بخش کشاورزی ادامه داد: در این راستا هیات‌هایی از سرمایه گذاران استان برای آشنایی با اقدامات صورت گرفته در استان‌های مختلف باید اعزام شود.

كریمی پور با اشاره به واردات 10 میلیون تن محصول کشاورزی به کشور از این روند ابراز نگرانی کرد.

محمد حسین کریمی پور با انتقاد از روند واردات محصولات کشاورزی به ایران اظهار داشت: متاسفانه طی 6 ماه نخست سال جاری بیش از 10 میلیون تن محصولات کشاورزی به کشور داشته‌ایم.

وی با تاکید بر اینکه این میزان واردات محصولات کشاورزی به کشور خبر خوبی محسوب نمی‌شود، عنوان کرد: این روند واردات محصولات کشاورزی نگران کننده است.

رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران به روند واردات محصول گندم به کشور اشاره کرد و گفت: طی 6 ماه نخست سال جاری بیش از 3 میلیون تن محصول گندم به کشور ایران وارد شده است.

کریمی پور تصریح کرد: این در حالیست که بر اساس پیش بینی‌های صورت گرفته قرار بر این بوده میزان تولید گندم در کشور به 14 میلیون تن برسد و حتی کشور ایران در این زمینه صادارت نیز داشته باشد.

وی با بیان اینکه در این راستا در هفته گذشته نامه‌ای به رییس جمهور برای اعلام قیمت تضمینی گندم در کشور ارسال کرده‌ایم، افزود: در این نامه از رییس جمهور و دولت خواسته‌ایم که قیمت تضمینی گندم در سال جاری به موقع اعلام شود.

رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران با تاکید بر اینکه در زمینه اعلام قیمت تضمینی گندم نباید مانند سال گذشته دیر هنگام اقدام شود، بیان داشت: متاسفانه اعلام دیرهنگام قیمت تضمینی گندم در سال گذشته موجب ایجاد تنش‌های فراوانی در کشور در این زمینه شد.

کریمی پور با اشاره به محاسبات صورت گرفته توسط اتاق کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران در زمینه قیمت تضمینی گندم در سالجاری یادآور شد: در نامه‌ای که برای رییس جمهور ارسال شده قیمت تضمینی گندم در سال جاری را 6 هزار و 500 ریال را پیشنهاد کرده‌ایم.

وی با تاکید بر اینکه قیمت تضمینی گندم باید ظرف روزهای آینده اعلام شود ادامه داد: در حال حاضر کار کاشت گندم در مناطق سردسیر کشور شروع شده که اعلام نرخ مناسب خرید پیام خوبی برای حمایت دولت از گندم کاران کشور خواهد بود.

نظر شما