تمرکز اختیارات در حوزه‌های ستادی شهرداری، سدی در برابر ارائه خدمات بهینه

۱۴۰۰/۱۰/۱۱ - ۱۰:۳۴:۵۳
کد خبر: ۱۲۸۰۷۸۸
تمرکز اختیارات در حوزه‌های ستادی شهرداری، سدی در برابر ارائه خدمات بهینه
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و فناوری اطلاعات شورای اسلامی شهر مشهد گفت: تمرکز و انقباض اختیارات در حوزه‌های ستادی شهرداری، سدی در برابر ارائه خدمات بهینه و به هنگام مدیریت شهری به شهروندان است.

حسین حسامی در گفت‌و‌گو با خبرنگار برنا در مشهد پیرامون بودجه و اهمیت آن در ارائه خدمات به شهروندان اظهار کرد: بودجه، پیش بینی درآمدها، منابع و برآورد هزینۀ برنامه‌ها، عملیات معین و خدمات در یک سال مالی است، به همین منظور می‌بایست پیش‌بینی بودجه‌ریزی عملیاتی در سطحی از جامعیت و شفافیت تدوین و ارائه گردد که نیازی به تمرکز بودجه در حوزه‌های ستادی با عناوین عاملیت و گردش‌های مازاد فرآیندهای بودجه، تفویض مرحله به مرحله آن و ایجاد بروکراسی مازاد اداری نباشد.

وی با توجه به اهمیت موضوع در بودجه 1401 افزود: تمرکز زدایی می‌تواند به اتمام پروژه‌های نیمه ‌تمام و تعریف پروژه‌های کارا و اثر بخش در مشهد الرضا(علیه السلام) کمک کند و موجب ارتقاء و توسعه سطح خدمات و محصولات مدیریت شهری شود، که الزام شورای اسلامی شهر، برای تحقق این رویکرد در حوزه برنامه و بودجه شهرداری است.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه، فناوری اطلاعات و منابع انسانی شورای اسلامی شهر مشهد الرضا(علیه اسلام) به تغییر رویکردهای برنامه‌ریزی و بودجه‌ریزی مدیریت شهری در سال‌ 1401 اشاره کرد و گفت: نوع نگاه به نظام‌های مدیریتی می‌بایست از حالت متمرکز، منقبض و ستادی خارج شود تا بتوان مشکلات موجود و سد راه خدمات و محصولات مدیریت شهری را با دقت احصاء و در حل آن‌ها کوشا باشیم.

حسامی ادامه داد: لزوم کسب تأییدیه‌های متعدد به منظور هر مورد پرداخت در فرآیندهای بودجه مدیریت شهری نه تنها موجب صرفه‌جویی نمی‌شود، بلکه با تأخیری که در اجرای برنامه و عملیات‌ها و در پی آن پرداخت به موقع به تأمین‌کنندگان و پیمانکاران صورت می‌پذیرد، موجب افزایش هزینه‌های تأمین کالا و خدمات مورد نیاز می‌شود و در مجموع بی اعتمادی طرفین و همچنین کاهش کارایی و اثربخشی در ارائه خدمات و محصولات به شهروندان را در پی دارد.

عضو هیئت رئیسه شورای شهر مشهدالرضا(علیه السلام) با اشاره به رویکردهای تحولی مجموعه مدیریت شهری در تدوین بودجه سال 1401 خاطر نشان کرد: اصلاح و متمم بودجه می‌بایست بسیار محدود و در موارد خاص باشد، پس از تصویب کلیات بودجه و تخصیص درآمدها به واحدهای اجرایی و عملیاتی، امکان چندانی برای اصلاح و افزایش بودجه وجود ندارد و می‌بایست اعداد و رقم‌های اعلامی بسیار نزدیک به واقعیت‌ها باشد و از انتقال به زمان اصلاح و یا تفریغ بودجه جلوگیری به عمل می‌آید.

رئیس کمیسیون تلفیق شورای اسلامی شهر، در ادامه به نقش تأثیرگذار واحدهای اجرایی و عملیاتی در تمرکز زدایی بودجه 1401 اشاره داشت و افزود: واحدهای اجرایی و سازمان‌ها و شرکت‌های شهرداری، می‌بایست به منظور موفقیت و تداوم تمرکز ‌زدایی بودجه، ظرفیت‌ها و قابلیت‌های مطلوبی در مدیریت منابع و مصارف و امور مالی محدوده ارائه خدمات و تولید محصولاتشان داشته باشند.

وی تصریح کرد: تهیه بودجه سالانه، طبقه‌بندی مخارج منطبق بر اصول معین و استاندارد و اجرای صحیح فرآیندهای بودجه، اتخاذ کنترل‌های داخلی به همراه حسابرسی‌های شفاف در پایان هر سال مالی، انتظاراتی است که از واحدهای اجرایی و عملیاتی مدیریت شهری در واقعیت وجود دارد و در صورت رعایت آن می‌توان تمرکز بودجه را از ستاد به صف انتقال داد.

حسامی ادامه داد: در این صورت است که می‌تواند بر کاهش سطح بروکراسی اداری، ارتقاء درآمدها و مدیریت هزینه‌های مدیریت‌شهری تأثیرگذار باشد و به تخصیص کارآمدتر منابع و افزایش کارایی اقتصادی در سطح کلان مدیریت شهری کمک ‌کند.انتهای پیام

خبرنگار: امیرمهدی مقیم یزدی

 

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز