تولید کنندگان نمونه کشاورزی مازندران با حضور استاندار مازندران تجلیل شدند

۱۴۰۱/۰۳/۲۷ - ۱۲:۳۷:۲۹
کد خبر: ۱۳۴۰۳۳۳
تولید کنندگان نمونه کشاورزی مازندران با حضور استاندار مازندران تجلیل شدند
استاندار مازندران در این مراسم، گفت: سیاست اول دولت سیزدهم در مازندران جلوگیری از تغییر غیرمجاز کاربری اراضی کشاورزی و ... است و دولت در سیاست گذاری ها و ریل گذاری اجرایی، به توسعه بخش کشاورزی بسیار اهتمام دارد. ‎

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری برنا از مازندران ، سید محمود حسینی پور در آیین تجلیل از تولید کنندگان نمونه کشاورزی مازندران افزود: تاکنون مقاومت کشاورزان مازندرانی سبب حفظ همین بخش از زمین های کشاورزی استان شده است وگرنه همین مقدار از سطح زمین کشاورزی در استان باقی نمی ماند و از گردونه تولید خارج می شد.

نماینده عالی دولت در مازندران تاکید کرد: تیم اقتصادی استانداری در کنار دیگر مسوولان دستگاه قضایی و نمایندگان مجلس با همراهی تک تک کشاورزان و تولید کنندگان محصولات کشاورزی باید در حفظ زمین های کشاورزی استان نقش آفرینی کنند و همه باید پای کار بیایند و برای حفظ زمین و افزایش بهره وری محصولات کشاورزی مشارکت داشته باشند.

وی افزود: البته برنامه ریزی با مسوولان است و اگر برنامه نداشته باشیم به معنای ضعف مدیریتی است و در همین راستا اکنون کارگروه های بخش کشاورزی با حضور نخبگان و استادان دانشگاه شکل گرفته است.

حسینی پور از همه مسوولان در جهاد کشاورزی بخصوص دست اندرکاران تولید این بخش قدردانی کرد و افزود : اکنون مازندران در ۱۴ نوع از محصولات تولیدی کشاورزی رتبه نخست را دارد و در جراحی اقتصادی دولت، نقش مازندران در امنیت ملی غذایی نیز تا کنون به درستی مدیریت شده و محوری عمل کرده است .

نماینده عالی دولت در مازندران اظهار داشت : ظرفیت هایی در حوزه کشاورزی مازندران وجود دارد و همواره در همه دولت ها مسوولان تلاش برای بالفعل کردن این ظرفیت ها داشتند، اما بدانید تشکل های کشاورزی، کشاورزان پیشرو و نمونه بخش کشاورزی مازندران باید همکاری برنامه ریزی شده ای داشته باشند.

وی با اشاره به این نکته که کشاورزی مازندران به عنوان یک ویترین محصولات کشاورزی جفا در حق مازندران است ، گفت: بررسی های تاریخی نشان می دهد که همه مسوولان اولویت مازندران را در کشاورزی عنوان کرده اند اما در سیاست های اجرایی و عملیاتی محقق نشده است.

استاندار مازندران افزود : واقعیت این است که مهم ترین بحثی که باید در مازندران مورد توجه قرار گیرد، رویکرد رهبری مبنی بر دانش بنیان کردن فعالیت های کشاورزی است، افزود: بهره وری از زمین های موجود با فعالیت های دانش بنیان محقق می شود و سیاست گذاری های دانش بنبان را باید تقویت و عملیاتی کنیم.

او ادامه داد: تولید محصول در کشاورزی پیشرفته دانش بنیان سبب از بین رفتن شکاف تولید می شود و امروز فاصله تولیدات محصولات کشاورزی مازندران در روش سنتی و پیشرفته زیاد است و در این شرایط متاسفانه هنوز شرکتی در قالب مرکز دانش بنیان کشاورزی در مازندران نداریم.

حسینی پور تصریح کرد: تشکل های مهم کشاورزی با گفتمان مشترک باید فضای فرهنگی کشاورزی را به این سمت بیاورند و کشاورزان را ترغیب کنند تا مشارکت در تشکل های کشاورزی را بیش از پیش جدی بگیرند.

استاندار مازندران از روستای خرماکلا قائمشهر به عنوان نمونه بارز مشارکت کشاورزان در قالب تشکل های کشاورزی یاد کرد و گفت : با گلخانه ای شدن تولید لیمو ترش، امروز شاهد تولید قابل توجه و اقتصادی شدن زمین های کشاورزی منطقه هستیم و کشاورزان منطقه که تا دیروز دنبال وام بودند امروز به برکت فعالیت کشاورزی پیشرفته و دانش بنیان ماشین های لوکس و پیشرفته همراه با ساختمان های به روز در اختیار دارند.

وی با ابراز تاسف از این که همچنان سند آمایش کشاورزی مازندران به صورت کامل تهیه نشده است، افزود: ۶۴ بخش در مازندران فاقد الگوی کشت و سند آمایش باغداری، دامداری محصولات زراعی، گیاهان دارویی و گل و گیاه هستند، در حالی که تک تک سه هزار و ۵۰۰ روستای مازندران دارای طرفیت بی نظیر فعالیت های کشاورزی هستند.

حسینی پور به اهمیت توجه به بازار و فرو ش محصولات کشاورزی مازندران اشاره کرد و گفت: سهم مازندران در بازار کشورهای منطقه نیز ناچیز است و امروز کشور روسیه بازار مناسبی برای تولیدات محصولات کشاورزی است و مازندران نیازمند دگرگونی در ریل گذاری کشاورزی است.

وی افزود : همه کسانی که دلشان برای مازندران می سوزد باید پای کار بیایند چون سیاست گذاری حمایتی و منویات رهبری معظم انقلاب، دولت مردمی سیزدهم در حمایت از کشاورزی مازندران وجود دارد و در سفر استانی رئیس جمهور به همه استان ها بخصوص مازندران بیشترین اعتبار را در بخش کشاورزی اختصاص می دهند .

استاندار مازندران گفت : حمایت دولت سیزدهم از طریق وزارت جهاد کشاورزی بسیار جدی و ریل گذاری اجرایی آن نیز وجود دارد و کشاورزی مازندران امروز ویترین نیست بلکه واقعیت مسلم و رویکرد جدی دولت ، قبول نقش محوری مازندران در امنیت غذایی ملی است و بنا بر این سهم اقتصاد کشاورزی مازندران باید با نوآوری و دانش بنیان از ۱۲ درصد فعلی به ۲۰ درصد برسد .

همزمان با ششمین روز از هفته جهاد کشاورزی امروز پنجشنبه ۱۰۱نفر از برترین های تولید در بخش‌های مختلف کشاورزی استان با حضور استاندار، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تعاون روستایی کشور، برخی نمایندگان مجلس، مدیران جهاد کشاورزی و بخش خصوصی این حوزه در مازندران تجلیل شدند.

انتهای پیام

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز