کشاورزی محور توسعه پایدار و استقلال کشور است

۱۳۹۶/۱۰/۳۰ - ۱۵:۴۰:۳۷
کد خبر: ۶۶۵۲۸۷
کشاورزی محور توسعه پایدار و استقلال کشور است
استاندار آذربایجان غربی کشاورزی را محور توسعه پایدار و استقلال کشور عنوان کرد.

به گزارش برنا آذربایجان غربی، محمد مهدی شهریاری در مراسم تجلیل از تولیدکنندگان برتر بخش کشاورزی استان با اشاره به اهمیت بخش کشاورزی گفت: کشاورزی محور توسعه پایدار و استقلال کشور است ولی متاسفانه تاکنون آنطور که باید و شاید این بخش جایگاه واقعی خود را در کشور پیدا نکرده و لازم است برای ارتقای ظرفیت های این بخش، برنامه ریزی و اقدامات اساسی تری صورت گیرد.

وی به علل عقب ماندگی های بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: جنگ تحمیلی، تحریم ها و مدیریت ناصحیح دولتهای نهم و دهم باعث بروز مشکلات زیادی در بخش کشاورزی شد؛ چنانچه در دولتهای نهم و دهم، علی رغم درآمدهای بسیار بالا، متاسفانه به بخش کشاورزی اهمیت داده نشد و در این بخش سرمایه گذاری خوبی صورت نگرفت.

استاندار آذربایجان غربی ضرورت ارتقای بهره وری در بخش کشاورزی را نیز مورد تاکید قرار داد و گفت: کل ثروت حاصله از بخش کشاورزی در استان، 3 الی 4 هزار میلیارد تومان است در حالیکه برای تولید این محصولات، 5 میلیارد مترمکعب آب مصرف می شود که قیمت آن چند برابر ثروت و درآمد حاصل از کشاورزی استان است؛ فلذا با احتساب این موضوع لازم است با بکارگیری دانش فنی و تکنولوژی های نوین در جهت ارتقای بهره وری و افزایش میزان تولید در هر هکتار گام برداریم.

شهریاری بر لزوم جلوگیری از ورود سموم غیراستاندارد به کشور هم تاکید کرد و گفت: متاسفانه در دولتهای گذشته، با ورود سموم غیراستاندارد به کشور، آسیب جبران ناپذیری به کیفیت محصولات وارد شد و از سویی دیگر سلامت مردم مورد مخاطره قرار گرفت؛ امروز باید خود کشاورزان نیز در جهت عدم استفاده از این نوع سموم همکاری کنند چرا که این سموم سلامت فرزندان خودمان را مورد تهدید قرار می دهد.

استاندار آذربایجان غربی به موضوع توسعه صادرات سیب استان هم اشاره کرد و افزود: با مذاکراتی که با سفرای برخی کشورهای همسایه ایران از جمله پاکستان انجام داده ایم، امیدواریم مسیر توسعه صادرات محصولات استان بویژه سیب به بازارهای خارجی بیش از پیش هموار شود.

وی همچنین در خصوص پیگیری رفع مشکلات بخش کشاورزی استان قول مساعد داد.

شهریاری در بخش دیگری از سخنان خود به برنامه ریزی دولتهای یازدهم و دوازدهم برای حل مشکلات کشور اشاره کرد و گفت: مشکلات زیادی از دولتهای نهم و دهم از جمله 800 هزار میلیارد تومان پروژه نیمه تمام و 400 هزار میلیارد تومان بدهی به پیمانکاران و بخش خصوصی، به دولت یازدهم به ارث رسید و دولت را در اداره کشور با محدودیت های اساسی مواجه ساخت؛ علی رغم این مشکلات، دولت با برنامه ریزی و مدیریت، در حال پرداخت بدهی ها و تکمیل پروژه های نیمه تمام است.

وی همچنین در خصوص موسسات اعتباری گفت: ظهور این نوع موسسات مالی اعتباری محصول دولتهای نهم و دهم بوده است که امروز ورشکست شده اند و دولت تاکنون 11 هزار میلیارد تومان فقط برای پرداخت مطالبات مردم که در این موسسات سپرده گذاری کرده بودند، هزینه کرده است.

وی اضافه کرد: دولت تدبیر و امید با توافق برجام، کار بسیار بزرگی انجام داد و توانست قطعنامه های شورای امنیت بر علیه کشورمان را لغو کند؛ از سویی دیگر با رفع تحریم ها و عادی شدن روابط کشور با دنیا، زمینه سرمایه گذاری و فعالیت های اقتصادی در کشور فراهم شده است.

استاندار آذربایجان غربی گفت: منابع داخلی جوابگوی نیازهای داخل نیست و باید از منابع و سرمایه گذاری های خارجی استفاده کنیم اما متاسفانه برخی افراد و جریان ها، در این مسیر با انتقادهای نابجا، مانع تراشی می کنند و موجب فرار سرمایه گذاران می شوند.

شهریاری افزود: امیدواریم با تلاش های دولت و با اعتمادی که مردم به دولت نموده اند، مشکلات اقتصادی و معیشتی بویژه مشکل اشتغال، مسکن و ازدواج جوانان حل شود.

 

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز