پالایشگاه کرمانشاه موفق به ساخت انواع کاتالیست‌های تزریقی لجن‌های نفتی شد

۱۳۹۷/۰۳/۲۳ - ۱۲:۰۹:۵۹
کد خبر: ۷۱۷۴۰۹
پالایشگاه کرمانشاه موفق به ساخت انواع کاتالیست‌های تزریقی لجن‌های نفتی شد
با ساخت انواع کاتالیست‌های تزریقی لجن‌های نفتی، پالایشگاه کرمانشاه به عنوان تنها مجموعه تولیدکننده این محصول در دنیا، مرجع تمامی لجن‌های نفتی صنعت نفت در سراسر جهان شد و افتخاری دیگر برای بخش خصوصی در پالایشگاه کرمانشاه ثبت شد.

به گزارش خبرگزاری برنا؛ مهندس سهراب براندیشه، رئیس هیأت مدیره شرکت پالایش نفت کرمانشاه در این باره اظهارکرد: صنایع نفت در سراسر دنیا روزانه بیش از 4.1 میلیون بشکه لجن‌های نفتی مخاطره آمیز برای محیط زیست تولید می‌کند، به علاوه میلیون‌ها بشکه لجن نفتی بدون هیچ توجیه اقتصادی درون مخازن ذخیره موقت، گودال‌ها و حوضچه‌ها نگهداری می‌شود.

وی افزود: همچنین لجن‌های نفتی در کلیه محل‌های ذخیره نفت خام مانند مخازن ذخیره، ایستگاه‌های انتقال، کشتی‌های نفت‌کش، تانکرها و پالایشگاه‌ها تشکیل و مشکلات بسیاری را ایجاد می‌کند.

براندیشه ادامه داد: در حال حاضر لجن‌های نفتی در تمام دنیا به دو روش امحاء یا دفن در سایت‌های لندفیل و یا سوزاندن در کوره زباله سوز صورت می‌گیرد که در هر دو حالت آلودگی زیست محیطی بسیاری به بار می‌آورد. به عنوان مثال دفن این لجن‌ها در خاک، باعث نفوذ آلودگی‌های آن به لایه‌های زیرین آب‌ها و سفره‌های آبی زیرزمینی می‌شود که هم برای کشاورزی و هم برای سلامتی بشر مخاطرات بسیاری را به همراه دارد.

رئیس هیأت مدیره شرکت پالایش نفت کرمانشاه گفت: مدیریت بخش خصوصی پالایشگاه کرمانشاه موفق شده که با جذب نخبگان برجسته کشور، روشی نوین و کاملا «های تک» برای فرآوری لجن‌های نفتی ابداع کند که این اقدام برای اولین بار است که در سطح جهان انجام گرفته است.

براندیشه ادامه داد: این گروه از مهندسین نخبه کشور با آغوش باز توسط مدیریت بخش خصوصی پالایشگاه کرمانشاه پذیرفته شده و تمام امکانات و منابع مالی مورد نیاز در اختیار آنها قرار داده شد که در نهایت پس از ماه‌ها مطالعات و انجام نمونه‌های آزمایشگاهی، موفق به ساخت و تولید انواع کاتالیست‌های نوین تزریقی لجن‌های نفتی در پالایشگاه کرمانشاه شدند.

وی افزود: انجام این مهم ضمن ایجاد ارزش افزوده برای پالایشگاه کرمانشاه موفقیتی کم نظیر در حفاظت از محیط زیست به شمار می‌آید.

همچنین دکتر محسن یوسفی‌فر مشاور پالایشگاه کرمانشاه در حوزه فناوری و مدیر تحقیقات فناوری دانشگاه کالیفرنیا و مجری این طرح در این باره اظهارکرد: برای اولین بار در سطح دنیاست که ما در شرکت پالایش نفت کرمانشاه اقدام به تولید و ساخت انواع کاتالیست‌های نوین تزریقی لجن‌های نفتی کرده‌ایم.

وی افزود: لجن‌های نفتی از معضلات بسیار مهم زیست محیطی برای پالایشگاه‌ها و شرکت‌های تولیدی محصولات نفتی در سراسر دنیاست و همیشه هزینه نگهداری بسیار زیادی برای آنها در جهت جلوگیری از آلودگی نفتی انجام می‌شود و از موارد بسیار حساس محیط زیستی بشمار می‌آید.

دکتر یوسفی‌فر ادامه داد: بعد از سال‌ها کار تحقیقاتی توانستیم با ساخت کاتالیست‌های فوق پیشرفته نانومتری در جهت بازیافت لجن‌ها و برگشت به چرخه  مصرف گامی مثبت بر داریم که این مهم در ایران با همکاری پالایشگاه کرمانشاه در حجم صنعتی عملیاتی شده است.

وی ادامه داد: با این روش، بر مبنای کیفیت و شرایط نگهداری لجنها تا ۸۵ درصد آنها فرآوری و با پیوند مولکولی و تغییر ماهیت با مازوت (نفت کوره Fuel Oil) ترکیب شده و تبدیل به مازوت با کیفیت بهتر می‌شود.

مشاور پالایشگاه کرمانشاه در حوزه فناوری گفت: صرفه اقتصادی، جلوگیری از جریمه‌های سنگین محیط زیست در جهت آلایندگی شدید محیطی، هزینه کم کاتالیست در جهت فراوری لجن‌ها، سرعت بالا و ابزار ساده در جهت استفاده از کاتالیست‌ها، فراوری ضایعات به سوخت با ارزش، ساخت تاسیسات و اجرای پروژه در مدت زمانی کوتاه و ... از جمله مزایای منحصر به فرد اجرای این پروژه است.

وی افزودد: از آنجایی که این پروژه به صورت انحصاری در اختیار ما و مجموعه پالایشگاه کرمانشاه است، هر کسی در هر نقطه دنیا که بخواهد از این کاتالیست‌ها برای فرآوری لجن‌های نفتی‌اش استفاده کند می‌تواند آن را از پالایشگاه کرمانشاه تهیه کند.

دکتر یوسفی‌فر در پایان از همکاری و مساعدت مدیریت بخش خصوصی پالایشگاه کرمانشاه تقدیر کرد و گفت: انجام چنین پروژه‌هایی نیازمند نگاه رو به آینده مدیریت بخش خصوصی است که این مهم در مجموعه پالایشگاه کرمانشاه به خوبی مشاهده می‌شود.

 

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز