احساس نیاز عاطفی جوانان ومهارت های رفتاری متناسب با این نوع نیاز

۱۳۹۸/۰۴/۲۳ - ۱۴:۳۳:۴۱
کد خبر: ۸۷۰۷۳۱
احساس نیاز عاطفی جوانان ومهارت های رفتاری متناسب با این نوع نیاز
رابطه عاطفی و احساسی به غیر از ازدواج که میان دختر و پسر جوان شکل می گیرد هیچ زمان در یک خط مستقیم پیش نمی رود.

خبرگزاری برنالرستان - گروه جوانی /اختصاصی: جوانان نیاز های گوناگون و متنوعی دارند که در طبقه بندی های خاصی قرار می گیرند ؛مانند نیاز به پوشاک ، مسکن ، تحصیل ، شغل و ... .

اما امروزه یکی از نیاز هایی که جوانان به صورت اساسی به آن نیازمندند و با پیشرفت تکنولوژی هم این احساس نیاز برانگیخته تر می شود نیاز به فردی از جنس مخالف است.

این احساس نیاز باید به صورت دقیق کنترل و مدیریت شود تا جوان را دچار مشکل نکند .

اگر این احساس نیاز به جنس مخالف به صورت منطقی از سوی جوان سازمان دهی نشود جوان در جامعه دچار بحران جدی می شود که ممکن است به افسارگسیختگی اوهم منجر شود در نتیجه این افسار گسیختگی از فرد به جامعه منتقل می شود و جامعه نیز ، جامعه ای نابسامان تلقی می شود که افراد دیگر در آن هیچ گونه احساس امنیتی نخواهند کرد .

همه ما می دانیم که جوان نیازمند ارتباط و تعامل با دیگران است یا به عبارت دیگر تمایل دارد از نگاه جنس مخالف مورد توجه قرار گیرد که به این دسته از نیاز ، نیاز عاطفی گفته می شود و در دین ما پاسخ دادن به این نیازفقط  در چارچوب ازدواج توصیه شده است .

حال اگر این نیاز  به طریقی به غیر از ازدواج پاسخ داده شود دختران و پسران جوان جامعه ما با آسیب های فراوانی رو به رو می شوند .

رابطه عاطفی و احساسی به غیر از ازدواج  که میان دختر و پسر جوان شکل می گیرد هیچ زمان در یک خط مستقیم پیش نمی رود و اگر این احساس به صورت عمیق میان آن ها شعله ور شود به صورت حتم گرایش آنها به سمت رابطه جسمی سوق داده می شود و در نهایت ناباوری رابطه جسمی نیز ممکن است به رابطه جنسی کشیده شود که در این صورت این اتفاق برای جوان یک اتفاق ناگوار است که به راحتی می تواند به مرور زمان عواقب وحشتناک  روحی و روانی را برای او به ارمغان آورد و زمانی جوان به خود می آید که دیگر همه چیز را از دست داده است و در آینده با عواقبی به مانند: ایجاد اختلال در تمرکز فکری و درسی ، ایجاد ناراحتی های رو حی و روانی ، افسردگی ، گوشه گیر شدن ، کاهش شانس ازدواج موفق و پایدار ، ارتکاب گناه ، آسیب به دختران ، آسیب های مربوط به سلامت ، گسترش سو استفاده جنسی از فرد  و بلوغ زودرس مواجه  شده است.

مهارت های رفتاری

1)رعایت حریم الهی و مدیریت صحیح و به موقع کشش امیال نفسانی

2)جلوگیری از هرگونه وابستگی دختر و پسر به یکدیگر

3)رعایت کردن مرز های اخلاقی به معنای مدیریت نیاز خود

4) پرهیز از نشان دادن احساسات عاطفی خود به یکدیگر

5) حس احساس مسئولیت نسبت به یکدیگر

6)پرهیز از استفاده کردن کلمات و جملات عاطفی به منظور جلوگیری از هرگونه رابطه ناسالم

7)رعایت حیا در روابط با جنس مخالف

8) تقوا چشم ، گوش ، زبان و لمس

9) کنترل هیجانات و احساسات عاطفی خود در برخورد با جنس مخالف

10) رعایت حجاب در پوشش ، گفتار و رفتار دختران و پسران

11) جلوگیری از هرگونه روابط پنهانی با جنس مخالف

12) مشورت گرفتن از کسانی که صلاحیت لازم را در این زمینه دارند

پس در این جاست که تمامی مسئولان امر که در حوزه ی جوانان  مشغول به کارهستند باید بر این امر واقف باشند و به جوانان آگاهی و آموزش های لازم را انتقال دهند که با توجه به جامعه اسلامی که ما در ان زندگی می کنیم ، رایج ترین و بهترین پاسخ به نیاز جوانان به جنس مخالف و ارضای آن در قالب ازدواج است در نتیجه مسئولان جامعه نباید فقط بر شعار جوان گرایی اکتفا کنند و به جوان جامعه خود که به نوعی سازندگان و پایه ریزان توسعه کشور خود هستند بها دهند و زمینه ی تکامل شخصیت ، تکامل ایمان ،  ایجاد آرامش روحی و روانی ، کسب استقلال و کسب اعتبار اجتماعی را به وسیله مهیا کردن تسهیلات ازدواج آسان در اختیار جوانان قرار دهند و در نهایت ناباوری آمار بالای دختران و پسران مجرد نشان دهنده به صدا درآمدن زنگ خطر است و بی شک اقدامات جدی دولت را در راستای  تسهیل ازدواج آسان جوانان را می طلبد و باید به عنوان یک امر ضروری و اساسی در رأس برنامه های دولت قرار گیرد.

نویسنده : عاطفه صادقی - خبرگزاری برنا لرستان

 

 

نظر شما