بیش از نیم قرن سابقه در تامین آب واحدهای بخاری مولد برق نیروگاه اصفهان از زاینده رود

۱۳۹۹/۰۳/۱۲ - ۲۰:۱۷:۱۶
کد خبر: ۱۰۰۹۹۲۳
بیش از نیم قرن سابقه در تامین آب واحدهای بخاری مولد برق نیروگاه اصفهان از زاینده رود
تامین آب مورد نیاز واحدهای بخاری مولد برق نیروگاه اصفهان از رودخانه زاینده رود، سابقه ای بیش از نیم قرن دارد.

به گزارش خبرگزاری برنا در اصفهان و به نقل از روابط عمومی شرکت تولید نیروی برق اصفهان، قدمت نیروگاه اصفهان و چاه های فلمن آن به سال ۱۳۴۶ باز می گردد و طی بیش از نیم قرن گذشته همواره نمایندگان کشاورزان از مسیر رودخانه بازدید داشته و از عبور جریان آب، بدون هرگونه مانعی اطمینان یافته اند. در عین حال این نیروگاه از دیرباز دارای قرارداد تامین آب به میزان ۵۳۰ لیتر برثانیه با شرکت آب منطقه ای اصفهان بوده است و با توجه به عبور رودخانه از وسط نیروگاه، بخشی از تاسیسات مورد نیاز تولید برق از جمله چاه های مذکور در دو طرف رودخانه همزمان با تاسیس نیروگاه که به نیم قرن پیش، باز می گردد، جانمایی و احداث شده است. هرچند احداث قریب به اتفاق این تاسیسات مربوط به چند دهه پیش می باشد، اما طبق ماده ۸ آئین نامه حریم و بستر رودخانه ها، وزارت نیرو می تواند در بخشی از حریم که بستر مرده محسوب میشود، تاسیسات خود را احداث نماید.

همچنین به منظور صرفه جویی هرچه بیشتر در مصرف آب، تصفیه خانه فاضلاب نیروگاه اصفهان با اخذ تمامی مجوزها از جمله مجوزهای زیست محیطی و با هدف صرفه جویی پنج میلیون متر مکعب آب در سال احداث شده است. باتوجه به محدودیت شدید فضا در نیروگاه و به منظور داشتن حداکثر فاصله از رودخانه و مناطق مسکونی، بخشی از مسیر نهر شایج به طول تقریبی هشتاد متر که آخرین بار، بیست سال پیش آب در آن جاری شده است، به ناچار استفاده شده و در عین حال مسیر جایگزینی برای عبور آب ایجاد گردیده است که طبق نظر کارشناسان رسمی دادگستری هیچ مانعی برای جاری شدن آب به سمت ادامه نهر در خارج از نیروگاه وجود ندارد. در همین راستا گزارش کارشناسان رسمی منتخب نمایندگان محترم کشاورزان در رشته های آب، کشاورزی و منابع طبیعی، ساختمان و ... به همراه سایر مستندات و مجوزها در اختیار دستگاه محترم قضایی قرار گرفته تا نسبت به بررسی موضوع اقدام فرمایند.

بنابر این گزارش، نیروگاه اصفهان بارها آمادگی کامل خود را جهت ساماندهی رودخانه زاینده رود در محدوده نیروگاه، اعلام نموده است. بدین منظور با هماهنگی شرکت آب منطقه ای اصفهان و با استفاده از خدمات یکی از مهندسین مشاور رشته آب، طرح مناسبی آماده شده است.  در این طرح، جزییات کامل به نحوی که در عین ساماندهی رودخانه و اطمینان از عبور بدون مانع آب و دسترسی کشاورزان، الزامات بهره برداری تاسیسات نیروگاه که دارای رده بندی امنیتی است، رعایت شده و پس از بررسی و تایید کارگروه های کارشناسی شرکت آب منطقه ای اصفهان به عنوان متولی رودخانه زاینده رود، برای تایید نهایی و ابلاغ به مراجع ذیربط تقدیم شده است.

یادآوری مینماید نیروگاه اصفهان که تامین قریب به دو سوم برق کلان شهر اصفهان و 14 شهر و بخش حوزه فرمانداری شهرستان اصفهان را به عهده دارد، طی سال های اخیر با اجرای طرح هایی نظیر احداث تصفیه خانه فاضلاب شهری و استحصال آب صنعتی با هزینه ای بالغ بر یک هزار میلیارد ریال و اصلاح سیستم خنک کننده با پنج هزار میلیارد ریال، امکان صرفه جویی بیش از ده میلیون متر مکعب آب در سال را فراهم نموده است که این میزان آب، معادل مصرف یک شهر دویست هزار نفری در سال، برآورد میشود.

روابط عمومی شرکت تولید نیروی برق اصفهان، تاکید می نماید نیروگاه اصفهان از تعامل هرچه بیشتر با کشاورزان محترم استقبال کرده و آمادگی کامل خود را جهت رفع دغدغه های انتقال بدون تلفات آب در محدوده نیروگاه و مشارکت در ساماندهی رودخانه و نهر شایج اعلام می دارد. امید است با تعامل و همدلی و درک متقابل مشکلات، نیروگاه بتواند تمام تلاش خود را معطوف به رسالت اصلی خود که همان تولید و تامین برق مورد نیاز مردم عزیز منطقه است، نماید.

 

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز