زنگنه: اگر سکوت می‌کنیم به‌دلیل مصلحت کشور است

۱۳۹۹/۰۶/۰۳ - ۱۴:۳۴:۱۵
کد خبر: ۱۰۴۸۹۲۷
زنگنه: اگر سکوت می‌کنیم به‌دلیل مصلحت کشور است
وزیر نفت در واکنش به انتقادهای اخیر گفت: ما وظیفه‌مان را انجام و جواب می‌دهیم، زبان ما قطع نشده است، اگر بعضی وقت‌ها سکوت می‌کنیم به‌دلیل مصلحت کشور است، کسی که می‌خواهد خدمت کند به آرامش نیاز دارد.

به گزارش گروه خبر خبرگزاری برنا، بیژن زنگنه امروز (دوشنبه، سوم شهریورماه) پس از آیین بهره‌برداری رسمی از طرح‌های ملی وزارت نفت در جمع خبرنگاران درباره انتقادهای اخیر به عملکردش و اعتقاد نداشتن به پالایشگاه‌سازی اظهار کرد: منتقدان پس از یک عمر خدمت در جمهوری اسلامی موارد بسیاری به ما می‌گویند. اما ما تحمل می‌کنیم، می‌شنویم و چاره‌ای هم نداریم، زیرا آدمی که باری سنگین بر دوش دارد ممکن است حرف‌های زیادی بشنود اما حرف نمی‌زند.

وی افزود: این نیست که من زبان ندارم، اما خیلی وقت‌ها به‌دلیل مصلحت کشور باید سکوت کنم.

خون دل خوردیم تا «ستاره خلیج فارس» پالایشگاه شد

وزیر نفت درباره انتقادها مبنی بر اعتقاد نداشتن به پالایشگاه‌سازی هم با بیان اینکه مخالفت با پالایشگاه‌سازی اتهام بی‌دلیل و شایع است، توضیح داد: بنیان پالایشگاه ستاره خلیج فارس در زمان من گذاشته شده و اسنادش هم موجود است، افزایش ظرفیت پالایش پالایشگاه‌های داخلی را نیز شاهد هستید، چه فردی پالایشگاه بندرعباس را به ظرفیت نهایی رسانده است؟! ظرفیت روزانه پالایش نفت کشور اکنون ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه است.  

وی با اشاره به اینکه آغاز و پایان پالایشگاه ستاره خلیج فارس کار ما بوده است، ادامه داد: اگر این دولت نبود حتی یک واحد پالایشگاه ستاره خلیج فارس هم عملیاتی نمی‌شد و این پیشرفت‌ها و کارها با مدیریت جلو رفت، خون دل خوردیم تا این پالایشگاه به نتیجه رسید. هر فردی می‌خواهد افتخار آن را نصیب خود کند می‌تواند این کار را بکند، خدا و هر انسان منصف و متخصصی می‌داند آغاز روند اجرای پروژه ساخت پالایشگاه ستاره خلیج فارس در دولت اصلاحات بود و در این دولت پایان یافت. بخش نخست این پالایشگاه نیز در دولت یازدهم و دو بخش دیگر آن در دولت دوازدهم عملیاتی شد و اکنون نیز ظرفیت آن نیز افزایش یافته که آن هم کار ما بوده است.

اگر ما به پالایشگاه سازی اعتقاد نداشتیم...

زنگنه به طراحی فراگیر پالایشی سیراف هم اشاره کرد و  با بیان اینکه طراحی این مجموعه نیز کار ما بوده است، تصریح کرد: اگر ما به پالایشگاه‌سازی اعتقاد نداشتیم چطور ۳۶۰ هزار بشکه میعانات گازی برای پالایشگاه‌های سیراف اختصاص دادیم؟ اگر اعتقادی به زنجیره خوراک نداشتیم چگونه در تامین بنزین مورد نیاز کشور خودکفا شدیم.

وی با بیان اینکه درباره قانون پتروپالایشگاه‌ها برخی می‌گویند من در مجلس مخالف این طرح بودم، سندتان چیست؟ افزود: پس از تصویب قانون ما بلافاصله آیین‌نامه‌های آن را تصویب کردیم و اکنون نیز همه فرآیندهای آن پایان یافته است. مجموع درخواست متقاضیان ساخت پالایشگاه و پتروپالایشگاه برای خوراک نفت خام و میعانات گازی یک میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه است که عمدتا از سوی دولتی‌ها و نیمه دولتی‌هاست، و از آنجا که این افراد به مصالح ملی فکر می‌کنید وارد این طرح شده‌اند، یعنی بازهم در اینجا بخش خصوصی واقعی استقبال نکرده است.

وزیر نفت گفت: هیئت امنای صندوق توسعه ملی باید زمانبندی تعهدهایی که می‌تواند بپذیرد را طبق آیین‌نامه اجرایی به ما اعلام کند که ما بر مبنای آن مجوزها را ارائه دهیم.

عده‌ای به دنبال تخریب‌ هستند

زنگنه  با اشاره به اینکه به‌تازگی یکی از خبرگزاری‌ها نوشته بود وزارت نفت فرصت بهره‌گیری از بورس و بازار سرمایه در تامین مالی طرح‌های پتروپالایشی را از دست داده است، تصریح کرد: احتمالا این فرد نه متوجه بورس می‌شود، نه می‌داند تامین مالی چیست؟ قانون پتروپالایشگاه‌ها ناظر بر تامین مالی نیست فقط تنفس خوراک دارد که آن هم پس از تکمیل پالایشگاه‌هاست.

وی با بیان اینکه عده‌ای به‌دنبال تخریب هستند و این گونه القا می‌کنند که همه بدی‌ها مال ماست، تصریح کرد: البته هر کجا که لازم باشد جواب می‌دهیم و زبانمان قطع نشده است، اما اگر ‌سکوت می‌کنیم به‌دلیل مصلحت کشور است. زیرا نان ما برخلاف عده‌ای در دعوا به دست نمی‌آید و فردی که می‌خواهد خدمت کند به آرامش نیاز دارد.

نمی‌شود هر کسی نمی‌تواند کارش را انجام دهد بگویند وزیر نفت نگذاشت

وزیر نفت با تاکید بر اینکه ما به پالایشگاه‌سازی اعتقاد داریم و بیش از یک میلیون بشکه برای ساخت پالایشگاه مجوز دادیم، اما کسی به فکر توسعه پالایشگاه نیست، به پروژه ساخت پالایشگاه جاسک اشاره کرد و گفت: مجوز ۳۰۰ هزار بشکه‌ای ساخت پالایشگاه جاسک را یک شرکت دولتی گرفته است و بیش از هفت سال هم مجوز دارد. چرا اجرا نمی‌کند؟ پالایشگاه آناهیتا چرا اجرا نمی‌شود؟ آنهایی که توسعه این پالایشگاه‌ها به آنها سپرده شد پاسخ دهند. طرح‌های پتروشیمی جنوب فارس چرا اجرا نمی‌شود؟ من مانع آن شدم؟!

زنگنه با بیان اینکه ‌به‌طور حتم مشکلاتی هست که آنها این طرح‌ها را اجرا نمی‌کنند، تصریح کرد: نمی‌شود هر کسی نمی‌تواند کارش را انجام دهد بگویند وزیر نفت نگذاشت ما کار کنیم و اعتقادی نداشت.

وی ادامه داد: اگر چهار برابر شدن صادرات فرآورده، جلوگیری از خام فروشی نیست پس چیست؟ صادرات فرآورده‌های نفتی در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۱ چهار برابر شده است که ناشی از توسعه پالایشگاه‌ها و جایگزینی مصرف داخل با گاز است. این اگر افتخار نیست پس چیست؟

وزیر نفت تصریح کرد: آیا تخصیص خوراک به پتروشیمی‌ها خام فروشی است یا نیست؟ اگر درآمد پتروشیمی از ۱۱ میلیارد دلار در سال ۹۲ به ۲۵ میلیارد دلار تا سال ۱۴۰۰ می‌رسد جلوگیری از خام فروشی نیست؟

سندتان کجاست؟

وزیر نفت درباره انتقاد نسبت به صنایع پایین‌دست پتروشیمی هم با بیان اینکه وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) مسئول صنایع پایین‌دستی است و ما اگر کاری در این زمینه انجام می‌دهیم کمک است، افزود: هم‌اکنون بیش از ۵ میلیارد دلار خوراک به پایین‌دست پتروشیمی و ۵ میلیارد دلار خوراک به پایین‌دست بخش پالایشی تحویل می‌شود. کدام صنعت مشابه این صنعت در کشور وجود دارد؟

زنگنه گفت: یک روز در این سال‌ها، آیا در تامین سوخت کشور اختلال ایجاد شد؟!

وی درباره قاچاق سوخت هم با بیان اینکه عده‌ای می‌گویند روزانه ۴۰ میلیون لیتر بنزین سوخت قاچاق می‌شود که این عدد غیرقابل باور است، تصریح کرد: عده‌ای می‌گویند کارت هوشمند بنزین را حذف کردید ده‌ها میلیارد تومان ضرر زدید. سند این ادعا کجاست؟ چگونه محاسبه کردید؟ سندتان و محاسبه‌تان را ارائه دهید.

زنگنه ادامه داد: کجا من کارت هشومند سوخت را حذف کردم؟ کارت هوشمند بنزین همیشه بوده اکنون نیز هست. آنجا که کارت هوشمند سوخت بوده و هست گازوئیل بوده که بیشترین قاچاق سوخت را دارد. مسئول مبارزه با قاچاق سوخت که من نیستم؟

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز