واریز ۴ هزار میلیارد تومان به صندوق تثبیت بورس

۱۴۰۰/۰۲/۲۳ - ۱۱:۱۶:۳۶
کد خبر: ۱۱۷۸۴۸۱
واریز ۴ هزار میلیارد تومان به صندوق تثبیت بورس
معاون نظارت بر نهاد‌های مالی سازمان بورس و اوراق بهادار با تشریح جزئیات بسته حمایتی دولت از بازار سرمایه، گفت: طبق مصوبه هیئت دولت باید ۴ هزار میلیارد تومان به صندوق تثبیت بازار سرمایه واریز شود.

به گزارش برنا، محمدحسن ابراهیمی معاون نظارت بر نهاد‌های مالی سازمان بورس و اوراق بهادار با حضور در برنامه زنده گفتگوی ۱۸:۳۰ شبکه خبر گفت: در راستای حمایت از بازار سرمایه، مجموعه وزارت اقتصاد و سازمان بورس بسته‌ای را تحت عنوان بسته اقتصادی ۷ به علاوه ۳ آماده کردند.

وی با بیان اینکه ۷ مورد مصوباتی هستند که در شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران تصویب شده است و منتظر ابلاغ مقام معظم رهبری هستیم، گفت: ۳ مورد دیگر در اختیار دولت بود که دیروز آن را ابلاغ کرد.
معاون نظارت بر نهاد‌های مالی سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: اولین مورد اختصاص یک درصد از منابع صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار سرمایه بود و متاسفانه این قانون از سال ۹۴ تا الان لازم الاجرا بوده، ولی اجرا نشده است.
وی ادامه داد: هم اکنون مبلغ یک هزار میلیارد تومان به این صندوق تخصیص داده شده است و اخیرا طبق مصوبه‌ای که هیئت دولت تصویب کرد ۲۰۰ میلیون دلار امکان واریز به این صندوق وجود دارد که اگر دلار را با نرخ ۲۰ هزار تومان محاسبه کنیم مبلغ واریزی به صندوق ۴ هزار میلیارد تومان می‌شود.
ابراهیمی گفت: طبق قول بانک مرکزی امیدواریم در آینده نزدیک این مبلغ را به حساب صندوق تثبیت بازار سرمایه واریز کنند.
وی با بیان اینکه مورد دوم این بود که بانک مرکزی قوانینی وضع کرد مبنی بر اینکه نهاد‌های مالی بازار سرمایه امکان استفاده از تسهیلات بانکی را ندارند، گفت:، ولی طبق مصوبه هیئت دولت باید این امکان فراهم شود.
معاون نظارت بر نهاد‌های مالی سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: مصوبه سوم این بود که به افرادی (اتباع خارجی) که تا مبلغ حداقل ۲۵۰ هزار دلار در بازار سرمایه، سرمایه گذاری کنند اقامت ۵ ساله بدهند.
به گفته وی هم اکنون طبق مصوبه فرد سرمایه گذار، همسر، فرزند پسر زیر ۱۸ سال و فرزند دختری که ازدواج نکرده باشد و پدر و مادرش می‌توانند از این تسهیلات استفاده کنند.
ابراهیمی افزود: این اقامت قابل تمدید است و می‌توانند ظرف ۵ سال سهامی را که خریده اند جابجا کنند، ولی امکان فروش سهام خود را ندارند.
وی تصریح کرد: منتظر اقدامات بانک مرکزی هستیم تا ساز و کار اجرایی این مصوبات را فراهم کند و ما هم آن‌ها را اجرا کنیم.
به گفته معاون نظارت بر نهاد‌های مالی سازمان بورس و اوراق بهادار معافیت مالیاتی سود انباشته شرکت‌ها یک فرصت طلایی برای شرکت هاست.
 
عمده مشکلات کمبود نقدینگی و نبود نقدینگی در بازار بود
 
در ادامه این برنامه همایون دارابی کارشناس بازار سرمایه بصورت تصویری در این برنامه حضور پیدا کرد و گفت: عمده مشکلات ما در چند ماه اخیر به مسئله کمبود نقدینگی و نبود نقدینگی در بازار برمی گشت.
به گفته وی هدف از در نظر گرفتن بسته حمایتی ۷ به علاوه ۳، جبران کمبود نقدینگی در بورس است.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به مصوبات دیگر این بسته حمایتی گفت: از مصوبات دیگر این بسته اختصاص ۸۰ درصد مالیاتی که از خرید و فروش سهام اخذ می‌شود به صندوق تثبیت بازار سرمایه واریز شود.
وی افزود: همجنین ۲۰ هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت را صندوق‌های توسعه و تثبیت (که لنگر اطمینان بازار هستند) با تضمین دولت منتشر کنند.
دارابی گفت: بانک‌ها اجازه دارند بر اساس قانون رفع موانع تولید بند‌های ۱۶ و ۱۷ که قبلا به آن‌ها اجازه داده نمی‌شد الان از این شمول رفع شدند یعنی معاف شدند و می‌توانند سهام خرد در بازار خریداری کنند.
وی افزود: شرکت‌هایی که از سهام خود و شرکت هایشان حمایت کنند با امهال مالیاتی مواجه می‌شوند و می‌توانند ۵۰ درصد مالیاتشان را با یکسال تاخیر پرداخت کنند.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: سود تقسیم نشده شرکت‌ها اگر به حساب افزایش سرمایه برده شده باشد از معافیت مالیاتی برخوردار خواهد شد.
وی گفت:اجازه به صندوق توسعه ملی برای سرمایه گذاری در سهام هم از دیگر مصوبات این بسته حمایتی است.
دارابی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه برخی از خریداران ایی تی اف دولتی پالایش یکم در این مدت دچار ضرر و زیان شدند ساز و کاری برای جبران بخشی از این زیان در نظر گرفته شده است.
وی ابراز امیدواری کرد که با اجرای مصوبات این بسته حمایتی کمبود نقدینگی در بازار سرمایه جبران شود.
این کارشناس بازار سرمایه یکی از بهترین راه‌ها برای شرکت‌ها در حمایت از سهامداران را فروش اوراق تبعی دانست.

 

نظر شما