تلاش برای اجرای کشت قراردادی در سطح ۲ میلیون هکتار اراضی گندم آبی

۱۴۰۱/۰۸/۱۸ - ۰۸:۱۹:۲۱
کد خبر: ۱۳۹۶۶۹۴
تلاش برای اجرای کشت قراردادی در سطح ۲ میلیون هکتار اراضی گندم آبی
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی می گوید به دنبال اجرایی کردن کشت قراردادی در سطح ۲ میلیون هکتار از اراضی گندم آبی کشور هستیم.

به گزارش خبرگزاری برنا, علیرضا مهاجر معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی در نشست هماهنگی برای اجرای کشت قراردادی با محوریت گندم، با بیان اینکه از ۱۲ میلیون هکتار اراضی زراعی کشور، حدود ۶ میلیون هکتار آبی و مابقی به صورت دیم کشت می‌شود، گفت: در این نشست به بحث گندم آبی و دیم به صورت مجزا پرداخته شد و در این راستا با کمک ستاد اجرایی فرمان امام، ۴ میلیون هکتار از اراضی گندم دیم را در قالب جهش تولید آوردیم.

مهاجر افزود: همچنین می‌خواهیم کشت قراردادی در سطح ۲ میلیون هکتار از اراضی گندم آبی با کمک گروه‌های پشتیبان مانند شرکت بازرگانی دولتی، شرکت خدمات حمایتی، بانک کشاورزی و معاونت‌های مربوطه اجرایی کنیم.

مهاجر در نشست هماهنگی اقدام اجرای کشت قراردادی با محوریت گندم، گفت: در سال گذشته موضوعاتی همچون کرونا، جنگ اوکراین و شرایط اقتصادی حاکم بر کشور‌ها باعث کمبود کالا‌های اساسی در بازار جهانی شد و بیشترین ضربه را بخش کشاورزی متحمل شد و در این بین غذا بیش از گذشته اهمیتش را نشان داد.
این مقام مسوول افزود: در بحبوبه این رویدادها، وقوع خشکسالی و معضل ارز نیمایی، مسوولان کشور را بر آن داشت تا با اجرای اصلاحاتی تولید در داخل کشور را سامان دهند و در این میان تولید چند کالای اساسی از جمله محصول راهبردی گندم کانون توجه قرار گرفت.
مهاجر تصریح کرد: ما می‌خواستیم کل محصولات اساسی را زیر پوشش کشت قراردادی بیاوریم، ولی با توجه به شرایط کشور و تحریم‌ها، امسال کشت قراردادی را در گندم آبی امسال خلاصه کردیم و امیدواریم بتوانیم این مهم را که به خاطر مسائل مالی و فنی به تعویق افتاد، اجرایی کنیم.
به گفته مهاجر تفاهم‌نامه‌ای با بخش‌های پشتیبان برای اجرای کشت قراردادی امضا شده تا از طریق نرم‌افزار شرکت همراه اول، صفر تا صد این طرح هم از نظر پشتیبانی و هم از نظر کشت دنبال شود.
معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی، تامین کود را یکی از موارد مهم اجرای کشت قراردادی بیان کرد و گفت: قیمت جهانی کود سه برابر شده، لذا بار سنگین مالی بر دوش وزارتخانه تحمیل شده است، با پیگیری‌های صورت گرفته از سوی وزارت جهاد کشاورزی، کود به اندازه کافی برای کشت پاییزه تامین شده است، لذا برای کشت محصولات اساسی به ویژه گندم، کود در انبار‌ها موجود است و مشکلی در خصوص کود نداریم.
مهاجر افزود: در خصوص بیمه محصولات کشاورزی در کشت قراردادی گندم و همچنین جهش تولید در دیمزار‌ها تفاهم‌نامه‌ای امضا شده که بخشی از هزینه‌ها (۵۰ میلیارد تومان) را ستاد اجرایی فرمان امام پرداخت کند و ۵۰ میلیارد تومان دیگر را وزارت جهاد کشاورزی متعهد شده است.
به گفته مهاجر، در این راستا، ۱۰۰ هزار تومان از حق بیمه کشاورزان توسط ستاد اجرایی و وزارت جهاد کشاورزی پرداخته می‌شود و ۱۳۰ هزار تومان را نیز کشاورز باید بپردازد.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی در خصوص اجرای الگوی کشت در کشور نیز گفت: الگوی کشت از برنامه‌های اصلی وزارت جهاد کشاورزی است و ما قانونا باید آن را اجرا کنیم. همه استان‌هایی که در رابطه با الگوی کشت به عنوان استان‌های پیشرو در نظر گرفته شده‌اند برنامه برایشان ارسال شده، تا بتوانیم با کمک بقیه نهادها، الگوی کشت را اجرایی کنیم.
مهاجر افزود: الگوی کشت فراقوه‌ای و فراوزارتخانه‌ای است و وزارت جهاد کشاورزی به عنوان مجری در این برنامه مشارکت ویژه دارد. به گفته بخشودگی ۲۵ تا ۵۰ درصدی آب‌بها، تامین حجمی آب، بحث بهره‌وری، دانش‌بنیان، آموزش، ترویج و ... در الگوی کشت آورده شده و کشت قراردادی قسمتی از الگوی کشت است.

 

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز