سراج زاده:

عبداللهی نقشی مهمی در تثبیت علم جامعه شناسی داشت

۱۳۹۷/۰۲/۲۴ - ۰۹:۱۴:۲۶
کد خبر: ۷۰۶۹۵۶
عبداللهی نقشی مهمی در تثبیت علم جامعه شناسی داشت
رئیس انجمن جامعه شناسی ایران گفت: استاد محمد عبداللهی نظریه پردازی بود که در کنار ارائه نظریات جامعه شناسی، نگاهی عمیق به مسائل و مشکلات جامعه داشت و واقعیت های جامعه را در نظریه های علمی و عملی خود می گنجاند.

به گزارش برنا-ایلام ;سید حسین سراج زاده روز یکشنبه در همایش نکوداشت مقام علمی دکتر محمد عبداللهی موسس انجمن جامعه شناسی ایران اظهار کرد: ایشان مسائل، خواست، مطالبات و نیاز جامعه را درک می کرد و به این موارد اشراف کامل و برای کاهش یا رفع آن مشکلات راهکار عملی داشت و دغدغه های جامعه را در قالب پروژه های ملی مطرح و به مسئولان گوشزد می کرد.

وی افزود: یکی از شاخصه های بارز استاد عبدالهی حضور در بطن اجتماع بود و تمام تلاش وی استفاده از توان انجمن های مردم نهاد جامعه شناسی برای رسیدگی به وضعیت جامعه بود و این علم را از درون دانشگاه به دل اجتماع وارد کرد و‌ حلقه اصلی اتصال رشته جامعه شناسی، اجتماع و مسئولان بود. 

رئیس انجمن جامعه شناسی ایران یادآور شد: عبداللهی نقشی مهم در تثبیت علم جامعه شناسی داشت و این علم را به عنوان یکی از پایه های اصلی شاخه علوم انسانی و نظری را در سطح دانشگاه های کشور معرفی کرد.

سراج زاده گفت: رشته جامعه شناسی با توجه به حساسیت و وظیفه ای که دارد باید از حصار دانشگاه خارج و برای شناخت، بررسی و تحلیل معضلات و مباحث جامعه باید وارد بطن اجتماع شود و جامعه شناسی به عنوان یکی از پایه های شاخه علوم انسانی پلی بین جامعه، شناسایی مشکلات و معضلات اجتماع، مردم، پژوهشگران و مسئولان دستگاه های اجرایی است.

وی با بیان اینکه جوامع کنونی سرشار از مشکلات و مسائل اجتماعی است، افزود: رفع این مشکلات نیازمند تغییر رویکرد و‌ بینش مسئولان اجرایی و علمی کشور توسط جامعه شناسان است و‌ تغییر نگاه مسئولان و جامعه شناسان موجب رفع مشکلات اجتماع و مردم می شود.

سراج زاده یادآور شد: حل مشکلات اجتماعی ایران تنها با تغییر فهم و درک دقیق از معضلات جامعه و نیز تحلیل، ارائه راهکار این مشکلات از سوی پژوهشگران، مسئولان و جامعه شناسان امکان پذیر است و در این راه باید سرمایه های علوم اجتماعی و انسانی استفاده و بکارگیری شوند.

وی تاکید کرد: پروژه ها و تحقیقات علمی در حوزه جامعه شناسی با توجه به اهمیت موضوع که برگرفته از ارتباط مستقیم با اجتماع است، حساسیت بسیار بالایی دارد چرا که باید این پژوهش ها راهی برای رفع مشکلات جامعه داشته نه اینکه با بی دقتی و فارغ از اطلاعات دقیق و روشن در خصوص آن مشکل خود به یک معضل تبدیل شود. 

رئیس انجمن جامعه شناسی ایران افزود: باید جامعه شناسان و عالمان و فعالان این رشته برای شناخت، تحلیل و رفع مشکلات جامعه بدور از تنگ نظری فکری از دیگر سرمایه های فکری و علمی موافق و مخالف بهره گیری و هم افزایی کند و در راستای تحقق اهداف پژوهش ها پذیرای همه سلایق فکری، احزاب، گروه های متنوع باشند و نگاهی فرافکری داشته باشند.

سراج زاده افزود: جامعه شناسی نباید تنها یک علم آکادمیک باشد بلکه هدف اصلی شکل گیری این رشته شناسایی مشکلات و حلال معضلات و تلاش برای بهبود زندگی مردم جامعه است.

این همایش با حضور اساتید برجسته جامعه شناسی کشور، مسئولان دستگاه های فرهنگی استان خانواده دکتر عبدالهی، اساتید و دانشجویان رشته جامعه شناسی دانشگاه ایلام برگزار شد.

در پایان این همایش از خانواده دکتر عبدالهی تقدیر شد.

محمد عبداللهی در اول شهریور ١٣٢٣ در ایلام به دنیا آمد، سال ١٣٤٩ لیسانس خود را در رشته علوم اجتماعی از دانشگاه تهران اخذ کرد و سه سال بعد موفق به دریافت کارشناسی ارشد جامعه شناسی از همین دانشگاه شد و سال ١٣٥٧ از دانشگاه میشیگان آمریکا دکترای جامعه شناسی گرفت.

وی از سال ١٣٧٨ تا ١٣٨٢ رئیس انجمن جامعه شناسی ایران بود و علاوه بر آن عضو شورای پژوهشی دانشگاه علامه طباطبایی (١٣٦٢- ١٣٨٢)، عضو شورای عالی برنامه ریزی علوم انسانی وزارت علوم، عضو شورای عالی ترویج کشاورزی وزارت کشاورزی، عضو کمیته تحصیلات تکمیلی گروه علوم اجتماعی پیام نور (١٣٨١- ١٣٨٣)، مدیر گروه جامعه شناسی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی ( برای سه دوره ٦ ساله) بود.

عبداللهی در طول حیات خود ٣٥ تحقیق علمی انجام داد و ٨ کتاب چاپ شده به علاوه ١٢ کتاب در دست چاپ از جمله فعالیت‌های تالیفی این استاد جامعه شناسی است.

از محمد عبداللهی ٥٢ مقاله علمی در مجلات معتبر ایرانی و خارجی به چاپ رسیده است، همچنین در طول حیات علمی خود موفق به دریافت سه جایزه شد که عبارتند از ؛ استاد نمونه دانشگاه علامه طباطبایی، پژوهشگر نمونه سال در سطح کشور در سال ١٣٧٥ و پژوهشگر برتر دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی در سال ١٣٨٧.

محمد عبداللهی شامگاه جمعه ٣ دی ماه ١٣٨٩ درگذشت.

این همایش به همت دانشگاه ایلام،انجمن جامعه شناسی ایران دفتر دانشگاه ایلام، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد.

 

 

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز