انکودر چیست و چه کاربردهایی دارد؟

۱۳۹۹/۰۷/۰۸ - ۱۶:۳۵:۱۹
کد خبر: ۱۰۶۶۱۶۲
انکودر چیست و چه کاربردهایی دارد؟
انکودر ، وسیله ای است که قابلیت تبدیل یک حرکت مکانیکی (خطی و دورانی) به سیگنال الکتریکی را دارا است تا از این طریق بتوان مشخصه‌های متفاوتی را از آن سیگنال مورد استفاده قرار داد. به بیان ساده تر ، انکودر تجهیزی است که حرکت دورانی یا خطی را به سیگنال دیجیتالی ۰ یا ۱ تبدیل می کند.

به گزارش گروه خبر خبرگزاری برنا، انکودر (Encoder) قطعه ای است که می توان به کاربرد فراوان آن در صنعت و کارخانجات از جمله کارخانجات فولاد ، دستگاه های نساجی، دستگاه های برش چوب و CNC، دستگاه های تولید کاشی و سرامیک و کارخانجات سیمان اشاره نمود. در واقع انکودر یکی از تجهیزات الکترومکانیکی است که در انواع ماشین آلات صنعتی استفاده می گردد.

در واقع انکودر ، وسیله ای است که قابلیت تبدیل یک حرکت مکانیکی (خطی و دورانی) به سیگنال الکتریکی را دارا است تا از این طریق بتوان مشخصه‌های متفاوتی را از آن سیگنال مورد استفاده قرار داد. به بیان ساده تر ، انکودر تجهیزی است که  حرکت دورانی یا خطی را به سیگنال دیجیتالی ۰ یا ۱ تبدیل می کند.

انواع انکودر از لحاظ مدار داخلی به انواع زیر تقسیم بندی می گردد:

  1. انکودر افزایشی قابل پروگرام
  2. انکودر نوری

روتاری انکودر نوری در واقع یک سنسور موقعیت زاویه ای است.این روتاری انکودر نوری دارای یک شفت مکانیکی که بر روی درایو ورودی نصب شده است و درایوی که بر روی آن به شدت ثابت شده است را می چرخاند. نور از دیودهای ساطع مادون قرمز گیرنده مادون قرمز از طریق شکاف شفاف از چرخش دیسک می رسد. یک سیگنال آنالوگ ایجاد می شود. سپس الکترونیکی، سیگنال تقویت شده و تبدیل به صورت دیجیتال می شود سپس این سیگنال به پردازنده داده منتقل می شود.

  1. انکودر مطلق
  2. انکودر دوار یا روتاری انکودر

روتاری انکودر  به دو دسته ی شفت دار و هالو شفت تقسیم می شوند که خروجی آنها می تواند به شکلهای سوکتی و کابلی در بازار یافت شود.

انکودر هوهنر

طریقه کارکرد انکودر چرخشی  (Rotary Encoder)

این نوع انکودرها به صورت الکترومکانیکی که موقعیت و زاویه ی یک شافت را به یک کد آنالوگ و دیجیتال تبدیل می کند این نوع انکودرها از یک جفت فرستنده و گیرنده به یک دیسک مدرج به صورت سیاه و سفید یا صفر و یک استفاده میشود. که این صفحه اغلب به صورت شیشه ای یا آینه ای می باشد.(که یکی از دلایل صدمه دیدن این نوع صفحه به علت ضربات ناگهانی وارد شده به انکدر ترک های بسیار زیادی بر روی این نوع صفحه ایجاد می شود که باعث اختلال در خروجی می شود.

جهت مشاهده اطلاعات درباره روتاری انکودر پیمان الکتریک روی لینک کلیلک کنید.

  1. انکودر خطی

به انکودر های خطی " خط کش دیجیتال " نیز گفته می شود . در این جا بیشتر تمرکزمان روی انکودرهای دورانی است که البته انکودر های خطی کانسپت عملکردی  نه کاربردی  بسیار مشابه با انکودرهای دورانی دارند.

  1. انکودر موتور

انکودر موتور به یک روتاری انکودر گفته می شود که می تواند به موتور الکتریکی وصل شده و یک خروجی یا یک سیگنال جهت مشخص کردن جهت و یا سرعت و یا موقعیت شفت روتاری انکودری را که بر روی موتور قرار دارد ، فراهم کند. 

  1. انکودر خازنی

روتاری انکودر های خازنی نسبت به دو مدل قبلی در دنیای صنعت تازه وارد محسوب می شوند. انکودر های خازنی از نظر نیرومندی مانند مدل های مغناطیسی هستند ولی قدرت تفکیک پذیری انکودر های نوری از روتاری انکودرهای خازنی بالاتر است. البته انکودر های خازنی بدون توجه به نوع تکنولوژی مورد استفاده قابلیت تشخیص حرکت و تبدیل آن به سیگنال های استاندارد رایج در صنعت را دارا هستند.

اما با این وجود روتاری انکودر افزایشی نسبت به این انکودر ها بیشترین کاربرد را دارند مخصوصا اگر قابل برنامه ریزی باشند. زیرا این روتاری انکودرها خروجی پالس را با دقت بیشتری ارائه می دهند.

  1. انکودر مغناطیسی

انکودر های مغناطیسی با وجود اینکه از انکودر های نوری مقاوم ترند و اغلب در محیط های در معرض آلودگی ، بخار، لرزش و سایر انواع تداخل های محیطی استفاده می شونداما با این حال  قدرت تفکیک resolution  یا دقت انکودر های نوری بالاتر می باشد .در انکودر  مغناطیسی شیار های شفافی که در انکودر نوری داشتیم، اینبار قابل تشخیص با سنسور مغناطیسی هستند و دوران آن ها و رد شدن مرتب آنها از کنار سنسور امکان سنجش به ما می دهد.

از جمله برند ها و شرکت های مطرح در زمینه تامین و ارائه انواع انکودر به شرح زیر می باشد :

انکودر برند Hohner – انکودر برند Eltra - انکودر برند Baumer - انکودر برند Tamagawa

لازم به ذکر است اکه انواع انکودر Hohner ، انکودر قابل پروگرام بدون نیاز به سخت افزار هستند . به این معنا که تنها با استفاده از نرم افزار ، برنامه ریزی می شوند.

 انکودر

جهت خرید انکودر از پیمان الکتریک با شماره های زیر تماس بگیرید.

33993055-021  /  33993009-021

قیمت انکودر

همچنین قیمت انکودر به مواردی مانند خروجی پالس انکودر و اینکه انکودر از نوع مدباس یا پروفی باس باشد ، دارد. همچنین مواردی از قبیل برند و کشور سازنده انکودر نیز در قیمت محصول تاثیر دارد. قبیل از هر چیز برای خرید و قیمت کالا باید در مرحله اول به کیفیت محصول دقت نمود و در مرحله دوم قیمت را مدنظر قرار داد زیرا ممکن است انکودری با قیمت و کیفیت پایین ، باعث خرابی در دستگاه ها و توقف خط تولید گردد. بنابراین کیفیت محصول در درجه اول از با اهمیت ترین موارد است.

اطلاعات بیشتر درباره قیمت انکودر پیمان الکتریک را از لینک آن ببینید.

لازم به ذکر است که تعمیرات انکودر نیز پذیرفته می شود.

در تعمیرات انکودر باید به تعمیرکار انکودر توجه نمود چرا که این فرد باید از دانش کافی نسبت به تعمیر انکودر مورد نظر و بسته به نوع انکودری encoder که نیاز به تعمیر دارد، برخوردار باشد.

تعمیر انکودر هوهنر Hohner

تعمیر انکودر هنگستلر Hengstler

تعمیر انکودر بامر Baumer

تعمیر انکودر کوبلر Kubler

تعمیر انکودر هایدن هاین Heidenhain

تعمیر انکودر Lika

تعمیر انکودر Nemicon

تعمیر انکودر Siemens

تعمیر انکودر Pepperl + Fuchs

تعمیر انکودر Anilam

انکودر چیست؟

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز