متخصص مغز و اعصاب:

بیش از ۱۰۰ میلیون نفر تا سال ۲۰۵۰ به آلزایمر مبتلا می شوند

۱۳۹۴/۰۱/۱۵ - ۱۰:۵۲:۲۰
کد خبر: ۲۷۴۹۱۹
بیش از ۱۰۰ میلیون نفر  تا سال ۲۰۵۰ به آلزایمر مبتلا می شوند
خمسه با اشاره به نشانه های بیماری آلزایمر گفت:‌ بیش از 100 میلیون نفر در جهان تا سال 2050 به آلزایمر مبتلا خواهند شد.

 

به گزارش گروه سلامت جوان برنا، دکتر فاطمه خمسه متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب با بیان اینکه بیشترین شیوع آلزایمر در سنین بالای 60 سال است افزود: اما در موارد نادری در سنین 45 سالگی یا 30 سالگی هم دیده می شود. هرچه سن بالاتر می‌رود احتمال شیوع دمانس بیشتر است به طوری که در سنین بالای 80 سال از هر دو نفر یک نفر مبتلا می‌شود.

 

او با بیان اینکه دمانس به معنی زوال عقلی است که شایع ترین علامت آن اختلال حافظه است گفت: آلزایمر شایع ترین علت دمانس است.

خمسه ادامه داد: دمانس به معنای  اختلال عملکرد شناختی مغز است به طوری که فرد قادر به توانایی انجام عملکردهای روزانه و اجتماعی خودش نیست..

این متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب با اشاره به اینکه این بیماری پیش رونده است اظهار کرد: با دارو می توان روند رو به پیشرفت آلزایمر را کند کرد اما متاسفانه هنوز درمان قطعی برای آن وجود ندارد.

خمسه شایع ترین علامت آلزایمر را اختلال حافظه دانست و گفت: آلزایمر موجب می شود فرد قادر به انجام کارهای روزمره خود نباشد و توانمندی‌ برنامه ریزی را از دست دهد.اختلال در روابط بین فردی و کارهای اجتماعی و در نهایت وابستگی کامل به اطرافیان برای انجام کارها از مراحل بعدی آلزایمر است.

او اضافه کرد: در مراحل اولیه بیماری، حافظه دوررس دیرتر تحت تاثیر قرار می‌گیرد و فرد اتفاقات همان روز و اخیر را فراموش می کند. اطرافیان این بیماران در اوایل بیماری فرد از این شکایت می‌کنند که او خاطرات و اتفاقات قدیمی را به خوبی در حافظه دارد اما اتفاق امروز را از خاطر می‌برد. به عنوان مثال جای پولش را تغییر می‌دهد  ولی فراموش می‌کند که پولش را جابه جا کرده است و به دیگران می‌گوید شما پول من را برداشته‌اید یا وسایلش را گم می‌کند.

این متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب  با بیان اینکه این افراد به مرور اختلال جهت یابی پیدامی کنند تصریح کرد: به این معنی که زمان و مکان و شخص را از دست می دهند. در توضیح چگونگی اختلال جهت یابی شخص به عنوان مثال دخترش را با خواهرش اشتباه می گیرد یا همسرش را نمی شناسد. نشناختن اطرافیان برای اعضای خانواده خیلی دردناک است. آنها در ابتدا نوه ها یادشان می رود اما خود فرزندان را به یاد دارند و به مرور فرزندان را نیز نمی شناسند.

خمسه عنوان کرد:‌ اختلال مکان یابی در بیماری که دچار دمانس شده است در اوایل بیماری به این صورت است که مسیرهای غیر آشنا را گم می کند و قادر به پیدا کردن آدرس ها نیست ولی مسیرهای آشنا را پیدا می کند. به مرور مسیرهای آشنا را هم نمی شناسد و حتی در منزل هم موقعیت ها را تشخیص نمی دهد.

او با اشاره به اینکه بیشترین شیوع آلزایمر در سنین بالای 60 سال است بیان کرد: اما در موارد نادری در سنین 45 سالگی یا 30 سالگی هم دیده می شود. هرچه سن بالاتر می‌رود احتمال شیوع دمانس بیشتر است به طوری که در سنین بالای 80 سال از هر دو نفر یک نفر مبتلا می‌شود.

این متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب  تصریح کرد: میزان شیوع آلزایمر رو به پیشرفت است به طوری که پیش بینی شده است در سال 2050 بیش از 100 ملیون نفر در جهان دچار بیماری آلزایمر باشند.

 

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز