روش پهلوانی و منش زورخانه ای به روایت ایرنا:

رمضان با منش پهلوانی

۱۳۹۸/۰۳/۰۵ - ۱۰:۳۰:۳۱
کد خبر: ۸۵۰۷۸۹
رمضان با منش پهلوانی
ورزشکاران زورخانه ای که از قدیم به پهلوانان مشهور بودند در ماه مبارک رمضان با انجام کارهای خداپسندانه از نیازمندان دستگیری می کنند.

به گزارش خبرگزاری برنا به نقل از ایرنا خراسان جنوبی، پهلوانان و ورزشکاران زورخانه ای از دیرباز نمادی از اخلاق، ایثار، دستگیری از نیازمندان و به گونه‌ای ملجا و پناهگاه محرومان بوده‌اند. ورزشکاران زورخانه ای در خراسان جنوبی نیز همواره کنار فعالیت‌های ورزشی و قهرمانی به دنبال تقویت روحیه پهلوانی و مکارم اخلاقی بوده‌اند. یکی از مناسبت‌هایی که ارزش‌های اخلاقی در آن نمود پیدا می‌کند ماه مبارک رمضان است که فرصتی برای کمک به محرومان نیز محسوب می‌شود.

در شرایطی که جامعه ما با خودخواهی‌ها و منیت ها رو به رو است بهره گیری از فضیلت‌های انسانی یکی از راه‌های اصلاح و نجات جامعه است.
رئیس هیأت ورزش‌های پهلوانی و زورخانه ای خراسان جنوبی در خصوص فعالیت ورزشکاران بویژه پهلوانان در ماه مبارک رمضان گفت: از گذشته‌های دور پهلوانان در ماه مبارک رمضان به دنبال کارهای خداپسندانه و خیرخواهانه بودند و هنوز هم این فرهنگ در بین این قشر وجود دارد.
مهدی قمری افزود: پهلوانان ورزش زورخانه ای خراسان جنوبی همه ساله در ماه مبارک رمضان به دنبال شناسایی خانواده‌های نیازمند بوده و برای آنها غذای گرم و پوشاک تهیه می‌کنند امسال هم برنامه توزیع غذای گرم در ۱۹ ماه مبارک رمضان را داریم که توسط ورزشکاران نوجوان ما توزیع می‌شود.
وی اظهار داشت: متأسفانه در سال‌های اخیر روحیات پهلوانی، ایثار و گذشت و کمک به همنوع در جامعه کمرنگ شده و یکی از دلایلی که نوجوانان را مسئول اجرای کارهای خیر کرده‌ایم توسعه و تقویت روحیه پهلوانی در قشر جوانان و نوجوان است.
رئیس هیأت ورزش‌های پهلوانی و زورخانه ای خراسان جنوبی بیان کرد: یکی از مهم‌ترین ابعاد ورزش زورخانه ای توسعه کرامات اخلاقی در جامعه است و در گذشته‌ها هم زورخانه‌ها کانونی برای رفع مشکلات مردم محل بوده و اگر نیازمندی بود مردم دور هم جمع شده و مشکل آن فرد را رفع می‌کردند امروز هم اگر بخواهیم جامعه‌ای مطلوب برای زندگی آحاد جامعه ایجاد کنیم باید به مقوله اخلاق محوری توجه کنیم.
قمری گفت: همه ساله شب‌های احیا برنامه‌های متنوعی مثل دعای جوشن کبیر، زیارت عاشورا و سینه زنی در زورخانه‌های استان داریم و برنامه نذری شب ۱۹ ماه مبارک رمضان را در قالب توزیع غذای گرم در بین اقشار نیازمند برگزار می‌کنیم.
وی افزود: از آثار ماه مبارک رمضان تقویت روحیه مهربانی در جامعه است و قلب‌های مردم نسبت به یکدیگر مهربان‌تر می‌شود و درد نیازمندان بیشتر احساس می‌شود، متأسفانه در استان ما کسانی هستند که هیچ غذایی برای خوردن ندارند و به گونه‌ای همه سال روزه هستند و در این ماه مبارک می‌توان از درد دیگران آگاه و نسبت به حمایت و کمک به آنها اقدام کرد.
وی اظهار داشت: همه ساله جشن گلریزانی توسط ورزشکاران زورخانه ای در خراسان جنوبی برای کمک به دانش آموزان برگزار می‌کنیم که ابتدا این جشن در ماه مبارک رمضان انجام شد و حال و هوای رمضان بود که این موضوع در ذهن ورزشکاران شکل گرفت و نزدیک به ۴۰ سال است که در بیرجند برگزار می‌شود.
رئیس هیأت ورزش‌های پهلوانی و زورخانه ای خراسان جنوبی بیان کرد: در ماه مبارک رمضان حس دستگیری و کمک به همنوع در بین ورزشکاران مضاعف می‌شود و امسال هم ورزشکاران ما اقدامات زیادی مثل جمع آوری وجه نقد برای نیازمندان انجام دادند و باید تلاش شود در همه ایام سال این روحیات ادامه یابد.
قمری گفت: کمک به دیگران به نوعی کمک به خود انسان است چون حس شادابی و نشاط به فرد خیر دست می‌دهد و ماه مبارک رمضان تقویت کننده همه اقدامات و مشارکت‌های مردمی و کارهای خیر است.
وی افزود: پهلوان ورزش زورخانه ای همیشه به دنبال توسعه روحیه پهلوانی، ایثار و گذشت در جامعه بوده و هستند و فرهنگ ورزش زورخانه ای باید در جامعه توسعه یابد که نیازمند اراده مسئولان مربوط است.
وی اظهار داشت: در حال حاضر فرهنگ خودخواهی و بی تفاوتی به همنوع در جامعه وجود دارد که تاسی به سیره اهل بیت (ع) و فرهنگ اصیل ایرانی و اسلامی راه اصلاح این فرهنگ است.
نایب رئیس هیأت زورخانه ای و پهلوانی شهرستان بیرجند هم گفت: فلسفه ماه رمضان قرار گرفتن در شرایطی است که بتوان حال فقرا را بهتر درک کرد، به همین دلیل در ماه رمضان پهلوانان با میل و رغبت بیشتری در کمک کردن به فقرا از یکدیگر پیشی می‌گیرند.
رضا آفتابی افزود: در پیکر تمامی انسان‌ها روح خدا دمیده شده، در صورتی که مشکلی برای کسی پیش بیاید دیگران نیز آزرده خاطر می‌شوند و پهلوانان در این ماه مبارک با تاسی از مولا و مقتدای خود حضرت علی (ع) روحیه ایثار، گذشت، فداکاری، برادری و یکرنگی را در جامعه پررنگ می‌کنند و این مهم موجب برکات بی‌شماری در زندگی فردی و تقویت اخلاق در جامعه می‌شود.
وی اظهار داشت: در این ماه پهلوانان زورخانه‌های استان اقدامات خداپسندانه ای مثل شناسایی نیازمندان و اطعام آنها و همچنین رفع مشکل و گرفتاری آنها می‌کنند.
نایب رئیس هیأت زورخانه ای و پهلوانی بیرجند افزود: امروز جامعه با از خودخواهی و منیت ها رنج می‌برد که تنها راه اصلاح این مشکلات تاسی به سیره اهل بیت (ع) وتقویت روحیه پهلوانی در جامعه است.
آفتابی گفت: اگر مردم از من به عنوان یک پهلوان ایثار و از خود گذشتگی و دستگیری از نیازمندان را ببینند قطعاً این فضیلت‌های اخلاقی به مرور در جامعه نهادینه می‌شود و هر کس باید برای اصلاح ابتدا از خود شروع کند تا به مرور جامعه به جایگاه واقعی خود به لحاظ اخلاقی برسد.

 

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز