استاندار خوزستان بیان کرد:

بررسی مصوبه های نشست مدیریت بحران خوزستان در هیات دولت / با مردم همدردی می کنیم و پیگیر رفع مشکل ها هستیم

۱۴۰۰/۰۴/۲۶ - ۲۱:۵۹:۵۱
کد خبر: ۱۲۰۸۱۶۱
بررسی مصوبه های نشست مدیریت بحران خوزستان در هیات دولت / با مردم همدردی می کنیم و پیگیر رفع مشکل ها هستیم
نشست ستاد مدیریت بحران استان خوزستان به ریاست استاندار و با حضور برخی مقام های کشوری شامگاه جمعه با مصوبه های متعددی برای برون رفت استان از مشکلات ناشی از خشکسالی و تنش آبی به پایان رسید.

به گزارش خبرنگار برنا از اهواز، قاسم سلیمانی دشتکی شامگاه جمعه پس از نشست ستاد بحران استان که با حضور مسوولان ملی در استانداری خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: امسال با تنش آبی بسیار شدیدی رو به رو هستیم چرا که حجم ذخایر پشت سدها بسیار کم است و همان حجم کم برای آب شرب، دام‌ها، تالاب‌ها، کشت فصلی، کشت جایگزین، کشت تابستانه و پاییزه ساماندهی و برنامه ریزی شده است.

او گفت: بر اساس برنامه ریزی، مشخص شده که از مسیر کارون، کرخه و سایر رودخانه‌ها و سدها چه مقدار آب آزاد شود تا بتوانیم به اولویت بندی و اهداف خود دست پیدا کنیم.

استاندار خوزستان با بیان اینکه خشکسالی، خسارت و نارضایتی مردم را در بر داشته، افزود: مردم حق دارند و ما حقوق آنها را به رسمیت می‌شناسیم از این رو در راستای احقاق حقوق مردم طی روزهای اخیر گفت و گوی زیادی با دولت داشتیم و برای  رسیدگی و نتیجه گیری مکاتبه ها و فشارهای زیادی به مقام های کشور آوردیم.

سلیمانی دشتکی بیان کرد: پس از پیگیری‌های فراوان، معاون اول رییس جمهوری دستور داد هیاتی متشکل از سازمان برنامه و بودجه، وزارتخانه های کشور، نیرو، جهاد کشاورزی و ستاد مدیریت بحران کشور به خوزستان سفر کرده و در نشست ستاد مدیریت بحران موضوع های مرتبط با تنش آبی بحث و بررسی شود.

نماینده عالی دولت در خوزستان اضافه کرد: دادستان کل کشور نیز پس از این پیگیری ها معاون خود را به اهواز اعزام کرد تا از منظر قضایی در این مسیر همراهی کند.

او افزود: همچنین وزیر کشور به عنوان مسوول امنیت کشور  و رییس ستاد مدیریت بحران کشور تاکید بسیار  زیادی داشتند که به خواسته‌ها و مطالبه های مردم رسیدگی شود و جمع بندی مطالب این نشست در نشست  هیات دولت طی یکشنبه 27 تیرماه مطرح شود.

استاندار خوزستان ادامه داد: محمد باقر نوبخت، رییس سازمان برنامه و بودجه کشور طی تماس تلفنی در همین نشست، برای تصویب مصوبه هایی که در جلسه هیات دولت پیرامون خوزستان مطرح می شوند، قول مساعد داد که تا جایی که بتواند  کمک کند. همچنین سید محمود واعظی رییس دفتر رییس جمهوری در این جلسه از طرف رییس جمهوری طی تماس تلفنی ضمن تاکید بر رفع مشکلات مردم از طرف رییس جمهوری اعلام کرد هر پیشنهادی از سوی خوزستان داده شود در هیات دولت مطرح خواهد شد.

نماینده عالی دولت در خوزستان ادامه داد: چند پیشنهاد قبلا از طریق وزارت کشور و ستاد مدیریت بحران کشور به رییس برنامه بودجه ارایه شده بود که قرار است در هیات دولت مطرح شود. در نشست امروز این پیشنهادها را بازنگری کردیم که یکی از آنها پرداخت مطالبه های کشاورزان از خسارات سیل سال ۹۸ بود چرا که نوعی دو گانگی در بحث پرداخت خسارت ها ایجاد شده بود.

به گفته استاندار خوزستان، ستاد مدیریت بحران کشور معتقد بود این خسارت ها پرداخت شده است ولی ما اعلام کردیم پرداخت نشده و پس از پیگیری های کارشناسی متعدد مشخص شد ۳۷ درصد مطالبه های کشاورزان معادل ۲۳۰ میلیارد تومان پرداخت نشده است.

سلیمانی دشتکی توضیح داد: پیشنهاد دوم پیرامون شوری آب در شهرهای آبادان و خرمشهر و نرسیدن آب مناسب به نخیلات بود که از سوی وزیر کشور نامه ای به رییس سازمان برنامه و بودجه کشور نوشته شد تا یک  هزار و ۳۷۰ میلیارد تومان برای سد چوئبده و سد مارد کمک شود.

او گفت: در پیشنهاد سوم مقرر شد ۳۰۰ میلیارد تومان برای آب های روان اهواز داده شود، که در این زمینه اختلاف نظری بین وزارت نیرو و شهرداری(با توجه به شرح وظایف هر یک از این دو مرجع ) وجود دارد که این مورد نیز برای ارایه در نشست هیات دولت مطرح شد.

استاندار خوزستان اظهار کرد: همچنین پیشنهاد شد ۲۰۰ میلیارد تومان نیز برای رفع مشکلات آب شرب مانند آب رسانی با تانکر و اصلاح خطوط و سیستم های آب رسانی به شرکت آب و فاضلاب استان داده شود.

مقام عالی دولت در خوزستان افزود: بنا شد ۷۰ میلیارد تومان نیز برای حفظ عرصه های منابع طبیعی که طی چند سال گذشته با همت نظام و دولت اقدام هایی در آنها صورت گرفته، داده شود و برای لایروبی کانال‌ها علاوه بر اعتبارهایی  که به آب و برق خوزستان داده  شده، پیشنهاد دادیم ۱۰۰ میلیارد تومان کمک شود.

سلیمانی دشتکی گفت: پیشنهاد دادیم از استان های بالادست آب بیشتری رها سازی شود تا ذخیره پشت سدهای خوزستان نیز بیشتر شود، همچنین با تصویب دولت، ستاد مدیریت بحران با همکاری وزارت جهاد کشاورزی خسارات کشاورزان در حوزه های کشت فصلی، کشت جایگزین و کشت تابستانه را برآورد  و از  محل بند(خ) آن را پرداخت کنند.

او اضافه کرد: قرار شد کمیته ای با مسوولیت ستاد مدیریت بحران استان با همکاری رییس مجمع نمایندگان خوزستان و نماینده رییس مجلس کشور و مدیران مربوطه طرح جامعی تا هفته آینده آماده کند که در اختیار رییس مجلس، محمدباقر قالیباف قرار داده شود و با دعوت از استاندار و نمایندگان در جلسه سران سه قوه بررسی شود.

سلیمانی دشتکی با بیان اینکه از مردم خوب استان خوزستان تشکر می کنم، ما مشکلات آنان را درک می کنیم و معتقدیم باید به آنها کمک شود و از هیچ کاری برای کمک به مردم دریغ نمی‌کنیم، تصریح کرد: اما توجه و دقت به یک نکته بسیار مهم است که اگر گاومیشی تلف می شود یا آب به تالاب نمی رسد یا آب مسیر شور است باید دلیل آن بررسی شود.

استاندار خوزستان بیان کرد: در حال حاضر حجم آبی که به هور می رسد در حدود ۲۰ متر مکعب بر ثانیه است و با همین ۲۰ متر مکعب نیز در اطراف هور شلتوک کاری می شود پس مفهوم این مطلب این است که شلتوک کاری در طول مسیر، مانع رسیدن آب به هور می شود.

نماینده عالی دولتدر خوزستان اضافه کرد: برای آب کشاورزی، آب دام و هم برای تالاب ها و شرب به گونه ای که سد خالی نشود آب رها سازی شده، اما کسانی که به شلتوک کاری روی آورده اند باید بدانند که در حال حاضر این کار معادل نابودی تالاب، نابودی دام سنگین، مشکلات آب شرب، حذف کشت جایگزین، تابستانه و پاییزه  است لذا از آنها می خواهم به فکر آب شرب و دام ها باشند.

سلیمانی در پایان پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر این که استاندار خوزستان اعلام کرده تصاویر اعتراض های اخیر برخی مردم استان در خصوص تنش آبی مربوط به گذشته است، تصریح کرد: شبکه های ضد انقلاب این مطلب را بیان کرده اند باید ریشه این خبر دروغ را ابتدا پیدا کرد و من ضمن تکذیب این مطلب اعلام می کنم همه تلاش ما رفع مشکل های مردم است، ما خود را همدرد مردم می دانیم و در حال پیگیری مشکل ها هستم.

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز